خراسان پیشگام در نوآوری؛ شهدای مدافع حرم در قاب هنر و فناوری
مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس سپاه و بسیج استان خراسان رضوی تگفت: در ادامه سیاست تمرکززدایی و جوان محوری در برگزاری اجلاسیه های شهدای خراسان رضوی، یادواره ای در منطقه چهار مشهد ویژه شهدای مدافع حرم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، علی مددی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: در ادامه سیاست تمرکززدایی و جوانمحوری در برگزاری اجلاسیههای شهدای خراسان رضوی، منطقه چهار مشهد میزبان یادوارهای متفاوت برای شهدای مدافع حرم شد؛ یادوارهای که با بهرهگیری از زبان هنر، فناوریهای نوین و مشارکت گسترده جوانان، تلاشی نوین برای انتقال پیام شهدا به نسل امروز به شمار میرود.
این رویداد، الگویی تازه و الهامبخش برای برگزاری یادوارهها در تراز انقلاب اسلامی معرفی میشود.
وی با اشاره به راهبردها و سیاستهایی که از سال 1398 تاکنون در دبیرخانه مرکزی کنگره شهدا دنبال شدهاند، تأکید کرد: یکی از مهمترین این سیاستها، برگزاری اجلاسیهها بهصورت عدم تمرکز بوده است؛ به این معنا که اجلاسیهها صرفاً در شهر مشهد برگزار نشوند.
مسئول دبیرخانه مرکزی کنگره 18 هزار شهید استان خراسان رضوی افزود: به لطف خدا از سال 1402 این سیاست اجرایی شده و تاکنون اجلاسیههایی در شهرهای نیشابور، سبزوار، کاشمر و تربت حیدریه برگزار شدهاند.
همچنین بر اساس برنامهریزی انجامشده، در سال آینده شهر قوچان نیز میزبان یکی از اجلاسیهها خواهد بود.
مددی با تأکید بر اینکه شکل سنتی اجلاسیهها که صرفاً بر سخنرانی تکیه داشت دیگر پاسخگوی نیاز نسل امروز نیست، بیان کرد: تلاش شد اجلاسیهها بهجای اینکه سخنرانمحور باشند، به صورت نمایشگاهی، جشنوارهای و چندمنظوره طراحی و اجرا شوند.
خوشبختانه این سیاست در منطقه چهار شهرداری مشهد و ناحیه میثم بازخوردهای بسیار مثبتی داشته و حضور پرشور جوانان و خانوادههای آنان در این مراسمها، نشاندهنده تأثیرگذاری مطلوب آن است؛ تأثیری که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز قرار دارد.
مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه و بسیج استان خراسان رضوی افزود: بر اساس تقسیمکار صورتگرفته، هر ناحیه بسیج مسئول برگزاری یادوارهای خاص شده است؛ برخی یادواره شهدای ترور، برخی دیگر یادواره شهدای انقلاب اسلامی و برخی، از جمله منطقه چهار، مسئول یادواره شهدای مدافع حرم شدهاند.
در این منطقه، اجلاسیهای با محوریت شهدای مدافع حرم که تعداد آنان بیش از 300 نفر است، در حال برگزاری است.
وی با اشاره به آمار شهدای مدافع حرم در خراسان رضوی بیان کرد: از مجموع این شهدا، حدود 44 نفر از شهدای ایرانی و بیش از 270 نفر از شهدای لشکر فاطمیون هستند.
اگرچه طی سالهای گذشته یادوارههایی برای این شهدا برگزار شده، اما این نخستینبار است که اجلاسیهای با این گستردگی و عمق برگزار میشود.
مددی با تأکید بر اینکه سیاست اصلی دبیرخانه در برگزاری اجلاسیهها، تمرکززدایی و ارتقای کیفی مراسمها به تراز انقلاب اسلامی بوده است، خاطرنشان کرد: در گذشته اجلاسیهها اغلب بهصورت سنتی برگزار میشدند؛ اما اکنون هدف اصلی، برگزاری یادوارههایی هنرمندانه، جوانمحور و اثرگذار است.
در این چارچوب تلاش شده است ارتباط مؤثری با نسل جوان، بهویژه در قالب گام دوم انقلاب برقرار شود.
مسئول دبیرخانه مرکزی کنگره 18 هزار شهید استان خراسان رضوی با اشاره به ضرورت انتقال پیام و یاد شهدای مدافع حرم به نسل امروز با زبان هنر و قالبهای جذاب، تأکیدکرد: باید نسبت به این شهدای والامقام بیتفاوت نباشیم.
کار بزرگی که این عزیزان در جبهه مقاومت انجام دادهاند، نباید نادیده گرفته شود.
یاد و نام شهدای مدافع حرم باید به شکل خلاقانه، هنری و الهامبخش به نسل جوان انتقال یابد.
شهر مشهد و مردم این استان نسبت به آرمانهای شهدا بیتفاوت نیستند و این اجلاسیه گواهی روشن بر این مسئله است.
انتهای پیام/282