خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حذف دلار؛ هدف جدید طالبان از تجارت با چین و روسیه

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 03 خرداد 1404 - 12:53
حکومت طالبان اعلام کرد که در حال مذاکره با روسیه و چین برای انجام تجارت دوجانبه با ارزهای ملی این کشورها به جای دلار آمریکاست؛ اقدامی که در راستای کاهش وابستگی به نظام مالی غرب و دور زدن تحریم ها ارزیابی می شود.
طالبان،افغانستان،تجارت،حكومت،روسيه،اقتصادي،دلار،كشور،مذاكرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در گفتگو با رویترز از آغاز مذاکرات با مسکو و پکن برای حذف دلار از معاملات تجاری خبر داد.
وی افزود هدف از این مذاکرات استفاده از ارزهای ملی، یعنی روبل روسیه و یوان چین، در تجارت با این کشورهاست.
عزیزی اظهار داشت که تیم‌های فنی روسیه و افغانستان در حال بررسی جوانب عملی این طرح هستند و در عین حال مذاکرات مشابهی از طریق سفارت چین در کابل نیز جریان دارد.
وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان همچنین تأکید کرد که «این گفتگوها بر پایه شرایط اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی، تحریم‌ها، و نیازهای افغانستان و روسیه در حال پیشرفت است.»
این مقام حکومت طالبان گفت: «من مطمئنم که این گزینه بسیار خوبی برای منافع مردم و کشور ماست.»
براساس اعلام وزارت تجارت حکومت طالبان، حجم تجارت سالانه افغانستان با روسیه حدود 300 میلیون دلار و با چین نزدیک به 1 میلیارد دلار است.
انتظار می‌رود این ارقام، به‌ویژه از طریق واردات فرآورده‌های نفتی، مواد اولیه پلاستیک و دیگر مواد اولیه، رشد قابل‌توجهی داشته باشد.
طالبان پیش از این نیز بارها با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است با توجه به شرایط اقتصادی کنونی افغانستان و منافع ملی این کشور، استفاده از ارزهای خارجی در سراسر افغانستان ممنوع است و در معاملات باید از واحد پول ملی این کشور یعنی افغانی استفاده شود.
تحریم‌های غرب علیه طالبان از زمان به‌قدرت‌رسیدن مجدد آنها در سال 2021، سیستم بانکی افغانستان را به‌شدت محدود کرده و مبادلات ارزی بین‌المللی را دشوار ساخته است.
در همین راستا، افغانستان از سال 2022 واردات نفت، گاز و گندم از روسیه را آغاز کرده که یکی از گام‌های اقتصادی این کشور پس از تغییر قدرت در کابل بوده است.
این تلاش برای حذف دلار از مبادلات، بخشی از سیاست جدید اقتصادی حکومت طالبان برای کاهش تأثیر تحریم‌ها و گسترش روابط اقتصادی با شرکای منطقه‌ای محسوب می‌شود.
انتهای پیام/.