خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دیدار وزرای خارجه عربستان، مصر، اردن و فرانسه درباره غزه

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | شنبه، 03 خرداد 1404 - 12:40
وزرای خارجه عربستان، فرانسه، اردن و مصر با هدف پایان دادن به جنگ در غزه و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه محاصره‌شده گفت‌و‌گو کردند.
اسرائيل،غزه،خارجه،جنگ،فرانسه،كنفرانس،فلسطين،نفر،وزير،روز،ارد ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - وزرای خارجه عربستان سعودی، اردن و مصر روز جمعه با همتای فرانسوی خود در پاریس دیدار کردند تا درباره تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ در غزه و تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه محاصره‌شده گفت‌و‌گو کنند.
این نشست در چارچوب نشست وزیران خارجه کمیته‌ای که در پی اجلاس فوق‌العاده عربی-اسلامی در مورد غزه تشکیل شد، به میزبانی وزارت خارجه فرانسه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری اردن (پترا)، این نشست با هدف هماهنگی و تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای متوقف ساختن جنگ در غزه و مقابله با پیامد‌های انسانی آن تشکیل شد.
در این دیدار، وزیر خارجه فرانسه، ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه عربستان سعودی، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه اردن، ایمن الصفدی، و وزیر خارجه مصر، بدر عبدالعاطی حضور داشتند.
بررسی تخلفات اسرائیل و آماده‌سازی برای کنفرانس دو‌دولت
به گزارش منابع خبری، در این نشست تأکید شد که باید تدابیر هماهنگ و فشرده‌ای برای توقف نقض‌های اسرائیل علیه ملت فلسطین اتخاذ شود.
همچنین آماده‌سازی برای برگزاری «کنفرانس سطح‌بالای بین‌المللی درباره راه‌حل دو‌دولت» که قرار است ماه ژوئن در مقر سازمان ملل در نیویورک و با ریاست مشترک عربستان و فرانسه برگزار شود، در دستور کار بود.
بر اساس گزارش‌ها، روز جمعه کشور‌های عضو سازمان ملل برای نشست مقدماتی این کنفرانس به نیویورک دعوت شدند.
گفته می‌شود فرانسه ممکن است در جریان این نشست، رسماً دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد.
یک منبع دیپلماتیک فرانسه هدف از این نشست را «اتحاد جامعه جهانی حول پیشنهاد‌های مشخص برای ترسیم نقشه‌راه حل‌وفصل مسأله فلسطین» عنوان کرده است.
نگرانی‌های بین‌المللی از شدت گرفتن جنگ
در همین حال، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد که «مردم غزه با بی‌رحمانه‌ترین مرحله جنگ» روبه‌رو هستند، زیرا ارتش اسرائیل حملات خود را تشدید کرده است.
او تأکید کرد: «برای نزدیک به ۸۰ روز، اسرائیل مانع از ورود کمک‌های حیاتی بین‌المللی شد.
کل جمعیت غزه با خطر قحطی مواجه هستند.
حمله نظامی اسرائیل به سطوح هولناکی از مرگ و ویرانی رسیده است.»
بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، از سرگیری حملات اسرائیل از ۱۸ مارس تاکنون باعث کشته شدن دست‌کم ۳۶۷۳ نفر دیگر شده و شمار کل شهدای جنگ از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به بیش از ۵۳،۸۲۲ نفر رسیده است که عمدتاً غیرنظامی هستند.
این جنگ پس از حمله گروه حماس در اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل آغاز شد که منجر به کشته شدن ۱۲۱۸ نفر در اسرائیل شد.
همچنین شبه‌نظامیان فلسطینی ۲۵۱ گروگان را گرفتند که هنوز ۵۷ نفر از آنان در غزه هستند و ارتش اسرائیل می‌گوید ۳۴ نفرشان جان خود را از دست داده‌اند.
چشم‌انداز آینده: دو مسیر متضاد
نشست پاریس در حالی برگزار شد که جامعه جهانی همچنان بر ضرورت احیای روند دو‌دولت تأکید دارد.
با این حال، اسرائیل همچنان با پذیرش حاکمیت فلسطین مخالف است و مشخص نیست که در کنفرانس ماه ژوئن چگونه مشارکت خواهد داشت.
در مقابل، کشور‌های عربی و بسیاری از دولت‌های اروپایی معتقدند تقویت دیپلماسی و تحقق راه‌حل دو‌دولت، تنها مسیر پایدار برای حل‌وفصل بحران غزه و پایان دادن به چرخه خشونت و بی‌ثباتی در منطقه است.
منبع: نشنال