مصرف گوشت قرمز در ایران طی ۱۰ سال، ۴۰ درصد کاهش یافت
آمارهای منتشر شده از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نشان میدهد که سرانه مصرف انواع گوشت در ایران از میانه دهه ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است.

کد خبر: 714985 | ۱۴۰۴/۰۳/۰۳ ۱۲:۳۳:۴۵
در سال گذشته شهروندان ترکیه بهطور میانگین ۵۰ درصد بیش از ایرانیان گوشت مصرف کردهاند.
در واکنش به این کاهش، دولت ایران واردات گوشت قرمز را ۱۳۳ درصد افزایش داد که این اقدام موجب افزایش ۱.۵ کیلوگرمی در سرانه مصرف گوشت قرمز شد.
با این حال، این میزان همچنان ۲۸ درصد کمتر از سطح مصرف در میانه دهه گذشته است.
به گزارش شرق؛ مرکز پژوهشهای مجلس نیز با اشاره به تغییر الگوی مصرف پروتئین حیوانی در کشور اعلام کرده که در سال ۱۳۶۸ مصرف گوشت قرمز در ایران دو برابر گوشت مرغ بود، اما این نسبت در سال ۱۳۸۰ برابر شد و اکنون مصرف گوشت مرغ سه برابر گوشت قرمز است.
افزایش قیمت و کاهش دسترسی به گوشت قرمز از دلایل اصلی این تغییر الگو عنوان شده است.
بر پایه دادههای فائو و مرکز دادههای باز ایران، در سال ۲۰۲۳ سهم گوشت قرمز از مجموع مصرف گوشت در ایران به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.