خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ظرفیت ریلی شرق کشور 25 درصد افزایش یافت

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 03 خرداد 1404 - 12:12
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: با افتتاح کمربندی سالار-شادمهر در شهرستان مه ولات خراسان رضوی زمینه افزایش 25 درصدی ظرفیت ریلی شرق کشور فراهم شده است .
مسير،ظرفيت،افزايش،كشور،ريلي،مانور،شرق،تجارت،افغانستان،ذاكري

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمه‌ولات، جبارعلی ذاکری امروز در حاشیه بهره‌برداری از کمربندی ریلی سالار- شادمهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این طرح با حذف چهار ساعت مانور روزانه قطارها و افزایش 20 تا 25 درصدی ظرفیت ترانزیت، تحولی در شبکه ریلی شرق کشور ایجاد کرده و مسیر تجارت با افغانستان را آسان می‌کند.
وی افزود: پیش از این، روزانه برای هر قطار ترانزیتی چهار ساعت عملیات مانور در ایستگاه تربت‌حیدریه انجام می‌شد، اما با احداث این کمربندی، زمان توقف و مانور به حداقل می‌رسد، به طوری که ظرفیت حمل‌ و نقل ریلی در این مسیر حداقل 20 تا 25 درصد افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به افزایش ظرفیت گذرراه شرق کشور خاطرنشان کرد:گلوگاه‌های دیگری نیز در این مسیر وجود دارد که برای رفع آنها، برنامه‌ریزی شده است.
همچنین در نظر داریم مسیر سنگان - بافق را دو خطه کنیم تا ظرفیت این محور به‌طور چشمگیری افزایش یابد.
ذاکری گفت: افزایش ظرفیت گذرراه شرق کشور در تجارت بین‌المللی نیز تأثیرگذار است؛ پیش از این، قطارهای حمل بار از بندرعباس به سمت افغانستان، به دلیل محدودیت‌های مسیر، ساعات طولانی در ایستگاه‌ها توقف می‌کردند اما با بهینه‌سازی مسیر، زمان حمل‌ و نقل کالا کاهش یافته و تاثیرات اقتصادی این طرح در سال‌های آینده بیش‌تر آشکار خواهد شد و افق جدیدی را برای توسعه تجارت ترانزیتی با کشورهای همسایه، به ویژه افغانستان، ایجاد خواهد کرد.
گفتنی است؛ این پروژه در چارچوب بهره‌برداری سراسری از 59264 پروژه عمرانی وزارت راه و شهرسازی در سراسر کشور انجام شد.
این پروژه‌ها شامل بخش‌های مسکن، حمل‌ونقل و هواشناسی با ارزشی بالغ بر 94 هزار میلیارد تومان، 119 میلیون دلار و 39 میلیون یورو بوده است.
در این بین، خراسان رضوی به‌عنوان یکی از محورهای اصلی این برنامه ملی، نقش ویژه‌ای در ارتقای شبکه حمل‌ونقل ریلی و بهبود زیرساخت‌های توسعه‌ای کشور ایفا کرده است.
انتهای پیام/282