خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهبود شاخص‌های سلامت مادران و نوزادان در استان هرمزگان

مهر | استان‌ها | شنبه، 03 خرداد 1404 - 11:41
بندرعباس- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: هدف ما کاهش عوارض بارداری و زایمان، افزایش سلامت مادران و نوزادان و ترغیب خانواده‌ها به فرزندآوری در بستری امن و سالم است.
زايمان،كاهش،درماني،مراكز،سزارين،نوزادان،سلامت،بهبود

به گزارش خبرگزاری مهر ، آرش رحیمی افزود: با کاهش قابل‌توجه نرخ سزارین در میان مادران نخست‌زا و ارتقای کیفیت مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان در بیمارستان‌ها، شاهد کاهش بستری نوزادان در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) بوده‌ایم.
وی با اشاره به سیاست‌های وزارت بهداشت برای ترویج زایمان طبیعی و بهبود خدمات مامایی، تأکید کرد که این اقدامات منجر به کاهش عوارض زایمانی و بهبود سلامت مادر و نوزاد شده است.
همچنین، افزایش نظارت بر استانداردهای زایمان و مراقبت‌های پس از آن نقش مهمی در این موفقیت داشته است.
معاون درمان دانشگاه خاطرنشان کرد که کاهش بستری نوزادان در بخش‌های ویژه، نه تنها نشان دهنده بهبود شاخص‌های سلامت است، بلکه از بار مالی بر خانواده‌ها و نظام سلامت نیز می‌کاهد.
وی اظهار داشت: از شاخص‌های مهم بررسی و پایش بسته ترویج زایمان طبیعی، میزان سزارین نخست زا می‌باشد.
در بررسی‌های به عمل آمده، کاهش شاخص سزارین نخست زا در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ داشتیم.
بیمارستان‌های پیامبر اعظم (ص) قشم، خاتم الانبیا (ص) جاسک و امام علی (ع) رودان، به عنوان مراکز موفق در کاهش شاخص سزارین نخست زا معرفی شدند.
رحیمی گفت: برای بهبود شاخص‌های سلامت مادران و نوزدان مهمترین اقداماتی که در مراکز درمانی انجام شده است شامل: افزایش تعداد زایمان‌های طبیعی با کیفیت در مراکز درمانی، ارتقای خدمات مشاوره‌ای قبل و بعد از زایمان، رفع کمبودهای تجهیزات پزشکی در بخش‌های نوزادان و مراقبت‌های ویژه نوزادی (NICU)، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کادر درمانی در زمینه مراقبت‌های مادر و کودک، برگزاری کلاس‌های آمادگی برای زایمان و زایمان فیزیولوژیک برای مادران باردار در مراکز درمانی، افزایش زایمان‌های طبیعی بدون درد و کم درد نسبت به سال ۱۴۰۲ در مراکز درمانی، بوده است.