احتمال رایگیری تمامالکترونیک در انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال آینده
سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام کرد که برای انتخابات شوراهای سال آینده نیز تلاش میشود رایگیری به صورت تمامالکترونیک برگزار شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور در برنامه «بهوقت گفتوگو» اظهار کرد: پس از برگزاری زودهنگام انتخابات ریاستجمهوری به دلیل شهادت آیتالله رئیسی، اکنون با فاصله زمانی کوتاه میان انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاستجمهوری مواجهیم و این مساله ضرورت هماهنگی و تجمیع را ایجاب میکند.
وی با اشاره به بازه زمانی انتخاباتهای پیش رو افزود: «در اسفند ۱۴۰۶ انتخابات مجلس و سه ماه بعد یعنی در خرداد ۱۴۰۷ انتخابات ریاستجمهوری برگزار خواهد شد که تداخل فرآیندها و تنگی زمان، کار را دشوار میکند.
کارشناسان خبره این ضرورت را طرح کردهاند و برای اجرای درست نیاز به تغییر قانون و تمدید دوره مجلس خواهد بود تا امکان برگزاری همزمان دو انتخابات سراسری فراهم گردد.»
وی با یادآوری اهداف دولت از این طرح افزود: «کاهش هزینهها، تسهیل روند اجرایی و مشارکت بالاتر مردم از جمله دلایل اصلی تجمیع انتخابات است.
اما برای اجرا باید سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی انتخابات نیز مد نظر قرار گیرد.»
اسلامی در پاسخ به سوالی پیرامون میزان آمادگی زیرساختها خاطرنشان کرد: «تجربه موفق انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاستجمهوری اخیر با وجود محدودیت زمانی، نشان داد زیرساختها و همکاران وزارت کشور و شورای نگهبان توان بالایی دارند.
برای انتخابات شوراهای سال آینده نیز تلاش میشود رایگیری به صورت تمامالکترونیک برگزار شود تا به عنوان مانوری آزمایشی برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۷ عمل کند و اشکالات احتمالی برطرف شود.»
سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور اضافه کرد: «در دوره جدید نقش احزاب و گروههای سیاسی پررنگتر خواهد بود؛ چرا که طبق قانون جدید انتخابات، فهرست احزاب مبنای انتخابات شوراها به خصوص شورای شهر تهران خواهد بود و انتخابات به صورت تناسبی برگزار میشود.
فهرست ارائه شده توسط احزاب در شعب رأیگیری به رأی مردم گذاشته میشود.»
اسلامی با تاکید بر اهمیت کارشناسی و همافزایی میان دستگاههای اجرایی، تقنینی و ناظر گفت: «روند کارشناسی و همفکری با رسانهها و صاحبنظران جهت تدوین سازوکار نهایی ادامه دارد و پس از جمعبندی، تصمیم نهایی برای تجمیع انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاستجمهوری اتخاذ خواهد شد.»
در پایان این گفتوگو، مجری برنامه با ابراز امیدواری نسبت به استفاده از تجربیات انتخاباتهای گذشته، بر لزوم کاهش مشکلات و ارتقاء مشارکت عمومی تاکید کرد و اسلامی نیز ضمن قدردانی از عوامل برنامه و همکاران خود، خواستار تداوم تعامل و آمادگی برای برگزاری هر چه بهتر انتخابات آینده شد.
در روزهای اخیر موضوع تجمیع انتخابات مختلف کشور همچون ریاستجمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به یکی از مباحث اصلی محافل سیاسی و رسانهای تبدیل شده است.
منبع: رادیو گفتوگو