پردازنده های GPU هوش مصنوعی در تهران، کرج و پردیس مستقر شد
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پاسخ به گزارش تسنیم گفت: زیرساخت موجود (هوش مصنوعی)، بر پایه نسل های نوین پردازنده های H100، H200 و B200 طراحی و در مراکز تهران، کرج و پردیس مستقر شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری تسنیم در تاریخ 31 اردیبهشت خبری با عنوان آیا معاونت علمی توانایی راهبری "هوش مصنوعی" را دارد؟
منتشر کرد که به بررسی آخرین وضعیت زیرساختهای هوش مصنوعی در کشور و نقش دستگاهها در ایجاد این زیرساختها پرداخته بود.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در پاسخ به گزارش تسنیم جوابیهای داده است که به شرح ذیل است:
پیرو خبر منتشرشده در رسانه محترم، خبرگزاری تسنیم، به تاریخ 31 اردیبهشت 1404 با عنوان «آیا معاونت علمی توانایی راهبری هوش مصنوعی را دارد؟»، توضیح زیر صرفاً در پاسخ به پرسش مطرحشده درباره وضعیت زیرساخت پردازشی کشور ارائه میشود:
در روزگاری که جنگ بر سر پردازندهها جای نفت را گرفته و رقابت قدرتها نه در میدانهای سنتی، که در مدارهای سیلیکونی و مدلهای زبانی رقم میخورد، هر گامی در جهت شفافسازی و مطالبهگری در حوزه حکمرانی هوش مصنوعی را باید به فال نیک گرفت.
رسانه محترم تسنیم در گزارش خود، بهدرستی بر اهمیت زیرساخت پردازشی در مسیر پیشرفت کشور در این حوزه تأکید کرده است.
در همین راستا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نکات زیر را به اطلاع میرساند:
• توان پردازشی تجمیعی کشور در حال حاضر معادل 70 پتافلاپس است که از این میزان، 20 پتافلاپس بهصورت عملیاتی در اختیار شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و پروژههای اولویتدار ملی قرار دارد.
• هدفگذاری ملی در این حوزه، دستیابی به ظرفیت 1 اگزافلاپس تا پایان سال 1406 است؛ حرکتی مرحلهبندیشده، واقعبینانه و مبتنیبر نیازهای واقعی کشور.
• زیرساخت موجود، بر پایه نسلهای نوین پردازندههای H100، H200 و B200 طراحی و در مراکز تهران، کرج و پردیس مستقر شده است.
تا امروز، بیش از 10 هزار میلیارد تومان از منابع داخلی معاونت علمی، بیهیاهو و بیتبلیغ، صرف توسعه زیرساخت پردازشی، الگوریتمها و مدلسازیهای پیشرفته در حوزه هوش مصنوعی شده است.
از حمایت هدفمند از بیش از 15 شرکت دانشبنیان در لایه مدلسازی گرفته تا راهاندازی شبکه ملی پردازش، اقدامات متعددی در جریان است که بزودی با رونمایی از نخستین فاز زیرساخت ملی پردازش با ظرفیت عملیاتی قابل رقابت منطقهای، بخشی از آن برای عموم قابل مشاهده خواهد بود.
این مسیر برای کشور با همکاری، همفکری و دلسوزی آورده خواهد داشت.
رویکرد ما در مواجهه با پرسشها و نقدها، همواره مبتنی بر گفتوگو، شفافیت و مسئولیتپذیری بوده است.
اما در عین حال، یادآوری میکنیم که مسیر حکمرانی در هوش مصنوعی، مسیر عدد و عملکرد است.
مجتبی علیزاده
دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری
انتهای پیام/