پیشبینی جوایز کن: نخل طلای ۲۰۲۵ را چه کسی به خانه میبرد؟
در آخرین روز جشنواره فیلم کن، بازار حدس و گمان برای پیش بینی برندگان این دوره داغ است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، با رسیدن به آخرین پله هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن، منتقدان در حال حدس زدن هستند تا ببینند امسال چه کسانی با نخل طلا و دیگر جوایز جشنواره فیلم کن به خانه میروند و چه کسانی بزرگترین سکوی پرتاب را برای رسیدن به اسکار بعدی به دست میآورند.
بر اساس بازخورد منتقدان، تشویق تماشاگران و صحبت با چندین منبع حاضر در جشنواره و نزدیک به اعضای هیئت داوران، تعداد انگشتشماری از فیلمها آشکارا حساب خود را از بقیه جدا کردهاند و هیچیک به اندازه «ارزش احساسی»، درامی درباره رابطه یک پدر و دختر ساخته یواخیم تریه موفق نبودهاند.
«ارزش احساسی» را نئون خریده که پیش از این برای «انگل»، «تیتان»، «مثلث غم»، «آناتومی یک سقوط» و «آنورا» نخل طلا را دریافت کرده و اگر این بار هم موفق به این کار شود، ششمین برد متوالی نخل طلا را در تاریخ ثبت خواهد کرد.
امسال «ارزش احساسی» پرشورترین تشویق ایستاده جشنواره را دریافت کرد.
تریه که از کارگردانهای پیشکسوت کن است، با فیلم «بدترین فرد دنیا» در سال ۲۰۲۱ جایزه بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد.
با این حال، آیا همه چیز به همین راحتی است؟
اگر همه مدعیان اصلی و پیشبینیها برای برندگان جوایز اصلی را بر اساس نگاه هیئت داوران، نمره منتقدان و شور و شوق حضار در محل برگزاری، تجزیه و تحلیل کنیم، این نتایج به دست میآید:
احتمال اصلی کسب نخل طلا: «ارزش احساسی» ساخته یوآخیم تریه
به یاد داشته باشید، اهدای جایزه در جشنواره کن مانند بازی شطرنج است و معمولاً هیئت داوران بیش از یک جایزه اصلی به یک فیلم نمیدهند.
درام احساسی تریه درباره زنی که دوباره با پدر از خود بیگانهاش ارتباط برقرار میکند، مخاطبان و منتقدان را تحت تأثیر قرار داده است.
هیئت داوران، به رهبری ژولیت بینوش، از داستانسرایی احساسی چنین فیلمهایی استقبال میکنند.
جرمی استرانگ و هالی بری میتوانند خود را جای بازیگران بگذارند و ترکیب نادر داستانسرایی و مضامین صمیمی فیلم میتواند مورد توجه دیگر اعضای هیئت داوران مانند پایال کاپادیا و لیلا سلیمانی قرار بگیرد.
اما دیگرانی هم هستند که مدعی دریافت نخل طلا هستند:
«صدای سقوط» ساخته ماشا شیلینسکی؛ یک حماسه چند نسلی آلمانی که مدتها پس از نمایش اولیهاش با بینندگان همراه بوده و کسب امتیاز فیلم توسط موبی و نقدهای قوی نشان میدهد که این فیلم یک رقیب واقعی است و احتمالاً جایزه بزرگ هیئت داوران را خواهد گرفت.
«موج نو» ساخته ریچارد لینکلیتر؛ لینکلیتر همان لینکلیتر قدیمی است به بهترین شکل.
منتقدان تصویر گرم و متفکرانه فیلم وی از بازآفرینی هنری را تحسین کردهاند.
بازی زویی دویچ و فیلمنامه منسجم، جای فیلم را در رقابت جدی می کند و احتمالاً جایزه هیئت داوران میتواند نصیب وی شود.
«یک تصادف ساده» ساخته جعفر پناهی؛ این فیلم با توجه به بار سیاسیاش، ممکن است با حمایت نئون به صدر جدول برسد.
«بمیر، عشق من» ساخته لین رمزی؛ این فیلم پرهزینه ۲۴ میلیون دلاری و احساسی، با بازی جنیفر لارنس که بهترین نقدهای دوران حرفهایاش را دریافت کرد، حتی با وجود نقدهای دوگانه نمیتواند از نظر دور بماند.
بهترین کارگردان: ریچارد لینکلیتر برای «موج نو»
از ساختار دقیق و جریان روایی لینکلیتر در «موج نو» در حد شاهکار یاد شده است.
شاید امسال سال وی در کن باشد.
با این حال اگر «یک تصادف ساده» جایزه هیئت داوران یا فیلمنامهنویسی را نگیرد، جعفر پناهی رقیبی جدی برای لینکلیتر در این بخش خواهد بود.
یوآخیم تریه با «ارزش احساسی» هم رقیبی جدی است.
جایزه ویژه هیئت داوران: «ادینگتون» ساخته آری آستر
اگرچه این فیلم نقدهای دوگانهای گرفته و میانگین امتیازش بالا نیست، اما به نظر میرسد از آن نوع فیلمهایی است که برای قدردانی از جنبه تجربیاش، جایزه ویژه هیئت داوران نصیبش خواهد شد.
کن پیش از این هم با فیلم هایی که دقیقاً نقدهای دوگانه دریافت کردند، به همین ترتیب تجلیل کرده است.
در عین حال فیلم برزیلی «مامور مخفی» کلبر مندونسا فیلیو (که نئون دست رویش گذاشته) و حتی میتواند از نامزدهای نخل طلا باشد، نیز در این بخش مطرح است.
بهترین بازیگر زن: جنیفر لارنس برای «بمیر، عشق من»
گفته میشود لارنس که جایزه اسکار را برای «کتابچه امیدبخش» در کارنامه دارد، در داستان عاشقانه لین رمزی، بهترین بازی دوران حرفهای خود را ارائه کرده است.
آیا هیئت داوران شیفته بازی خام، آسیبپذیر و فراموشنشدنی او خواهند شد؟
اما این بازیگران هم مدعی این جایزه هستند: رناته رینسوه و ال فانینگ برای «ارزش احساسی» شاید به صورت مشترک برنده این جایزه شوند.
از بازی زویی دویچ در «موج نو» هم تعریف شده و گفته میشود بازی جذاب و تیزبینانهای ارائه کرده است.
بهترین بازیگر مرد: پل مسکال برای «تاریخ صدا»
مسکال با ۲۹ سال سن، جوانترین برنده تاریخ کن نخواهد بود و این رکورد همچنان متعلق به یویا یاگیرا است که سال ۲۰۰۴ در ۱۲ سالگی برای فیلم «هیچکس نمیداند» برنده این جایزه شد.
با این حال، این بازیگر نامزد اسکار، در این فیلم به خوبی روحی حساس را تصویر کرده که در دوران جنگ، شخصیتی تکان دهنده دارد.
دیگر امیدداران:
در «عشق من بمیر» رابرت پتینسون با چرخشی جذاب با لارنس در هر صحنه همراه شده و در عین حال شاید جسی پلمونز یا خواکین فینیکس رقیب وی باشند.
استلان اسکارشگورد هم در «ارزش احساسی» خوش درخشیده ولی از آنجا که هیئت داوران کن معمولاً به بازیگران نقش مکمل جایزه بهترین بازیگر را نمیدهند، شانس وی کم است.
بهترین فیلمنامه: «یک تصادف ساده» جعفر پناهی
فیلمنامه لایه لایه پناهی، تفسیر سیاسی را در مجموعهای از رویدادهای کوچک و رو به افزایش در هم تنیده است.
دیگر رقیبان: «موج نو» (نوشته جنت، پالمو جونیور، پتین، ماسون) و «ارزش احساسی» (نوشته یواخیم تریر، اسکیل وگت)
با توجه به اینکه شرکت نئون حق توزیع ۳ فیلم از میان برندگان احتمالی یعنی «ارزش احساسی»، «یک تصادف ساده» و «مامور مخفی» را در اختیار دارد، این توزیعکننده خیلی با مهارت وارد بازی شده است.
در عین حال، موبی با فیلم پرطرفدار «بمیر، عشق من» و فیلم «صدای سقوط» از موقعیتی قوی برخوردار است.
در نهایت:
اگر تاریخ جشنواره کن را معیار قرار دهیم، هیئت داوران امسال که متشکل از هنرمندانی است که به داستانسرایی جهانی و کمی شورش گرایش دارند؛ به سراغ مفاهیم مبتنی بر عشق میروند اما اگر قرار باشد روی یک فیلم شرطبندی کنیم، «ارزش احساسی» قویترین گزینه است.
برندگان جوایز جشنواره کن امشب (شنبه) معرفی می شوند.
فهرست پیشبینیها در یک نگاه:
نخل طلا: «ارزش احساسی»
جایزه بزرگ: «یک تصادف ساده»
جایزه هیئت داوران: «موج نو»
بهترین کارگردان: ریچارد لینکلیتر برای «موج نو»
بهترین بازیگر زن: جنیفر لارنس برای «بمیر، عشق من»
بهترین بازیگر مرد: پل مسکال برای «تاریخ صدا»
بهترین فیلمنامه: «یک تصادف ساده»
جایزه ویژه هیئت داوران: «ادینگتون»