انتقاد چاینادیلی از سیاهنمایی آمریکا علیه ابتکار کمربند جاده
رسانه دولتی چاینادیلی در یادداشت اخیر خود ضمن انتقاد از سیاهنمایی مقامات واشنگتن درباره ابتکار «یک کمربند، یک جاده» چین، تأکید کرد که این ابتکار در عمل اتصال پذیری کشورها در آسیا، آفریقا، اروپا و حتی آمریکای لاتین را ارتقا داده است.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رسانه دولتی چاینادیلی در یادداشت اخیر خود با موضوع ابتکار کمربند و جاده و سیاهنمایی آمریکا در این باره، به بررسی ادعاهای مقامات آمریکایی درباره مخرب بودن این ابتکار برای کشورهای عضو آن پرداخته است.
در ابتدای این مقاله آمده است: واشنگتن همواره میکوشد چنین وانمود کند که اقداماتش شریف، بیعیب و نقص، و کاملاً شفاف هستند؛ در حالیکه نسبت به اقدامات سایر کشورها اغلب به تخریب، تهمت و حمله متوسل میشود.
به گفته این مقاله، اظهارات بیپایه و حملهجویانه مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در جلسه استماع سنا در تاریخ 20 مه علیه ابتکار «کمربند و جاده» نیز تکرار همین الگوست، که نشاندهنده نگرانی عمیق و حسادت شدید واشنگتن نسبت به موفقیت این ابتکار است.
چاینا دیلی در رد این ادعا نوشت: ادعاهای مطرحشده درباره پایداری بدهیها، شفافیت، آثار زیستمحیطی و اجتماعی، اهداف راهبردی، و همکاریهای زیرساختی و اقتصادی، به بهانهای برای حمله به «یک کمربند – یک جاده» تبدیل شدهاند.
اما حقیقت آن است که این ابتکار در عمل اتصالپذیری در آسیا، آفریقا، اروپا و حتی آمریکای لاتین را ارتقا داده و همکاریهای اقتصادی و تجاری را تقویت کرده است.
«ابتکار کمربند و جاده اکنون به بزرگترین سکوی همکاری بینالمللی تبدیل شده و بیش از 150 کشور و 30 سازمان بینالمللی در آن مشارکت دارند، که باعث رشد اقتصادی مشترک و ایجاد ثبات در جهان شده است.»
این مقاله در ادامه با اشاره به اقدامات مخرب و مکرر آمریکا نسبت به این ابتکار، این اقدامات را به مثابه مثل «نرسیدن دست گربه به گوشت و بدبو خواندن آن» خوانده و تصریح میکند: اگر آمریکا اندکی دوراندیشی نشان میداد و تنها بخش کوچکی از میلیاردها دلاری را که پس از حوادث 11 سپتامبر صرف ماجراجوییهای نظامی کرد، به توسعه زیرساختهای جهان جنوب اختصاص میداد، امروز میتوانست در توسعه زیرساختهای جهانی نقش مؤثری داشته و از منافع اقتصادی و تجاری آن بهرهمند شود.
این مقاله همچنین میافزاید: با این حال، آمریکا در حال کاهش تقریباً همه کمکهای خارجی خود است، که بیشترین آسیب را به کشورهای جنوب صحرای آفریقا وارد کرده و بودجههای مربوط به سلامت، کمکهای بشردوستانه و پروژههای توسعهای را به شدت کاهش داده است.
پیشتر روزنامه نیویورک تایمز نیز درباره پیامدهای احتمالی این تصمیم آمریکا ابراز نگرانی کرده و هشدار داده بود که این اقدام میتواند منجر به بروز بحرانهایی همچون قحطی گسترده در سودان، فروپاشی پروژههای درمان ایدز در کشورهای مختلف، و افزایش شدید موارد ابتلا به مالاریا و فلج اطفال شود.
چاینا دیلی با اشاره به اینکه در مقابل این رفتار آمریکا، چین بر اصل مشورت، مشارکت و منافع مشترک پایبند مانده و حمایتهای چندلایه و همهجانبهای از کشورهای عضو ابتکار «کمربند و جاده» ارائه میدهد، خاطرنشان میکند: چین نه تنها پروژههای زیربنایی متعددی اجرا کرده، بلکه در زمینههای امدادرسانی، کشاورزی، بهداشت عمومی و حکمرانی نیز آموزشهایی ارائه داده است.
از سال 2013 تاکنون، بیش از 500 هزار نفر از مقامات و کارشناسان فنی کشورهای مربوطه در چین آموزش دیدهاند.
در پایان این یادداشت آمده است: در چنین شرایطی، اینکه آمریکا همچنان شعار «اول آمریکا» را سر داده و به انتشار تردید و شبهه درباره مشارکت سازنده چین میپردازد، تأسفبرانگیز است.
با اینحال، چین همچنان بر تعهد خود برای ساخت جهانی عادلانهتر، برابرتر و مبتنی بر توسعه مشترک پایبند است و راهکارهای خود را در این مسیر ارائه خواهد داد.
انتهای پیام/