خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

محبت مبنای اداره شهر در اخلاق ناصری

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 03 خرداد 1404 - 09:30
نماینده ولی فقیه در استان فارس، گفت: ملاصدرا و خواجه نصیرالدین طوسی در اخلاق ناصری، محبت را مبنای اداره شهر و خانواده دانسته اند.
محبت،اسلامي،ملاصدرا،بهشتي،احمد،فلسفه،تأكيد،اهميت،اساتيد،تبيي ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در آیین یادروز ملاصدرا شیرازی و نکوداشت آیت‌الله سید احمد بهشتی که در مدرسه خان شیراز برگزار شد، اظهار کرد: امروز نیازمند تبیین اهمیت فلسفه عشق و محبت از نوع ملاصدرا هستیم.
وی تصریح کرد: ملاصدرا شیرازی همان گونه که حکمت نوشته و شرح روایات اهل بیت (ع) کرده است، فضای پرعطر وجود او در شیراز، مایه افتخار و الهام است.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس تأکید کرد: وظیفه ماست در ادامه مسیر آن بزرگان قدمی برداریم و به اندازه خودمان یادآور شویم.
وی با اشاره به اینکه در مسائل مربوط به خانواده که کانون محبت و عشق است، متأسفانه حرف‌های بلندی که در باب عشق زده‌ایم به درستی مطرح نمی‌شود، عنوان کرد: حقوقدانان و کسانی که می‌خواهند به حل آسیب‌های اجتماعی بپردازند، گاهی به جای ایجاد صلح و محبت، دعوا‌های زن و شوهر را برجسته می‌کنند.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: ملاصدرا و همچنین خواجه نصیرالدین طوسی در اخلاق ناصری، محبت را مبنای اداره شهر و خانواده دانسته‌اند.
اگر محبت باشد نیازی به عدالت نیست، زیرا عدالت بدون محبت مانند حرکت قصره است و محبت وحدت واقعی را به همراه می‌آورد و عدالت تنها اتحاد را.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری نیز در این مراسم بر اهمیت تجلیل از اساتید فلسفه و نقش آن در تشویق نسل جوان تأکید کرد و گفت: تجلیل از اساتید و مفاخر فلسفه دو فایده مهم دارد؛ نخست، اساتید که متأسفانه در قید حیات نیستند، خوشحال می‌شوند و دوم، شاگردان و دانشجویان که با دیدن این تجلیل‌ها تشویق می‌شوند و علاقه‌مند به تحصیل، تلاش و خدمت می‌شوند.
آیت‌الله احمد بهشتی بر اهمیت قدرشناسی در جامعه تأکید کرد و یادآور شد: این امر موجب تشویق اساتید به تدریس و دانشجویان به تحصیل و همت بیشتر می‌شود.
رئیس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی نیز بر اهمیت عقل، وحی و فلسفه اسلامی در تبیین دین تأکید کرد و افزود: پیامبر اکرم (ص) بهترین مخلوق خدا و بزرگ‌ترین امین الهی است و قرآن به عنوان کتاب هدایت، همه چیز را در بر دارد و تنها رسول خداست که می‌تواند تبیین کامل آن را ارائه دهد.
آیت الله غلامرضا فیاضی همچنین به اهمیت عقل در فهم اصول دین اشاره کرد گفت: قرآن با طرح سوالات مختلف، انسان را به تفکر و تعقل دعوت می‌کند و عقل بشر خود به‌خوبی می‌فهمد که عالم باید به قیامتی منتهی شود که در آن روز پاداش نیکوکاران و کیفر بدکاران متناسب با عدالت الهی داده خواهد شد.
وی تصریح کرد: قرآن تنها ظاهر نیست بلکه کتاب علم خداست و همه چیز در آن موجود است، اما تبیین کامل آن بر عهده رسول اکرم (ص) و ائمه معصومین است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: مسئولین فارس به خوبی از این حسن تلاقی بهره برده و یاد روز ملاصدرا شیرازی را که روزی بسیار مهم در عرصه فرهنگ، ادب، اندیشه، حکمت، علم و فلسفه کشور است، گرامی داشته‌اند.
همچنین بزرگداشت عالم فرزانه حضرت آیت‌الله دکتر احمد بهشتی همزمان با این آیین، اقدامی ارزشمند و ابتکاری به شمار می‌رود.
سیدسعید سرابی تأکید کرد: پاسداشت مفاخر ارتباط صرف با گذشته نیست بلکه ساختن آینده است و هر بخش از زندگی ارزشمند حضرت آیت‌الله دکتر احمد بهشتی درسی آموزنده برای نسل نو و جوان در عرصه‌های مختلف است.
وی افزود: پاسداشت مفاخر یکی از راهبردی‌ترین اقدامات در عرصه فرهنگ و هنر است که می‌تواند تجلی اندیشه اسلامی و ایرانی را به بهترین شکل ممکن رقم بزند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شخصیت فرزانه حضرت آیت‌الله احمد بهشتی را از مسلمانان برجسته پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دانست که با سوابق علمی، مطالعاتی و حضور فعال در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی پس از انقلاب، الگویی ارزشمند برای جامعه امروز است.
همچنین روحیه ساده‌زیستی و طلبگی ایشان، که در پیام دکتر قالیباف نیز به آن اشاره شده، هر کدام درس‌های حکمت‌آموزی برای نسل امروز و آینده است.
انتهای پیام/424/