خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیشنهاد اختصاص مالیات پزشکان و دندانپزشکان به توسعه زیرساخت‌های آموزشی

مهر | دین و اندیشه | شنبه، 03 خرداد 1404 - 08:40
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی از ارائه پیشنهاد اختصاص مالیات پزشکان و دندانپزشکان به توسعه خوابگاه‌های دانشجویی، نوسازی تجهیزات آموزشی و تقویت مراکز پژوهشی خبر داد.
مالياتي،ماده،طرح،سازمان،پروژه،اعتبار،قانون،درصد،اجرايي،موضوع ...

دکتر مهدی کدخدازاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ارائه این پیشنهاد در چهل‌وسومین نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی یادآور شد: در این نشست به چالش‌های زیرساختی در دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دندانپزشکی کشور اشاره شد و از پزشکان، دندانپزشکان و سایر مودیان مالیاتی درخواست کردیم در صورت هماهنگی با سرممیزان مالیاتی، بخشی از پرداخت‌های مالیاتی خود را به دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص دهند.
وی با تأکید بر اینکه این اقدام می‌تواند در قالب حمایت از احداث خوابگاه‌های دانشجویی، نوسازی تجهیزات آموزشی، و تقویت مراکز پژوهشی صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در شرایطی که بودجه‌های آموزشی و پژوهشی با محدودیت‌های جدی مواجه‌اند، مشارکت هوشمندانه و مسئولانه جامعه پزشکی می‌تواند نقشی حیاتی در ارتقاء کیفیت آموزش دندانپزشکی کشور ایفا کند.
کدخدازاده افزود: «فرایند قانونی این امر از طریق هماهنگی با سرممیزان مالیاتی و در چارچوب مقررات سازمان امور مالیاتی کشور قابل اجراست.
این رویکرد، نه‌تنها بار مالیاتی مودیان را کاهش نمی‌دهد، بلکه جهت‌دهی مؤثرتری به آن می‌بخشد و زمینه‌ساز تحقق مسئولیت اجتماعی حرفه‌ای در حوزه سلامت خواهد بود.
وی با اشاره به این نکته که این درخواست با استقبال اعضای شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی روبه‌رو شد، یادآور شد: مقرر شد دانشکده های دندانپزشکی با همکاری معاونت حقوقی دانشگاه خود سازوکارهای اجرایی و حقوقی آن را پیگیری کنند.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تاکید کرد: محل قانونی این موضوع در قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت آمده است و براساس آئین‌نامه اجرایی بند (خ) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و ماده ۲ آئین نامه خیرین می توانند با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذیربط به جای اعتبارات دولتی در طرح های مشمول هزینه کنند و از هزینه‌های انجام شده به عنوان اعتبار مالیاتی به خیرین اعطا می‌شود.
به گزارش مهر آئین‌نامه اجرایی بند (خ) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:
هیئت وزیران در جلسه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (خ) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، آیین‌نامه اجرایی بند مذکور را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ـ در این آیین‌نامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳.
۲ـ طرح (پروژه)های مشمول: طرح‌های تملک دارایی های سرمایه ای مندرج در پیوست شماره (۱) و جدول شماره (۱۰) قوانین بودجه سنواتی پس از تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور.
۳ـ طرح (پروژه) نیمه‌تمام: طرح (پروژه) ذیل طرح‌های تملک دارایی های سرمایه‌ای که دولت اجرای آن را از محل اعتبارات بودجه سنواتی متعهد شده و مراحلی از اجرای طرح (پروژه) آغاز شده است و میزان پیشرفت آن می‌تواند بیشتر از صفر تا کمتر از ۱۰۰ درصد باشد.
۴ـ خیّر/خیّرین: اشخاص حقیقی و یا حقوقی غیردولتی که با استفاده از منابع غیردولتی، اقدام به کمک مالی، تأمین عرصه و اعیان، احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز طرح (پروژه) ها و تحویل و اهدای آنها به دستگاه اجرایی می‌نمایند، به استثنای طرح‌های مستمر (تعمیرات و تجهیزات ساختمان).
۵ ـ اعتبار مالیاتی: مبلغی که از مالیات عملکرد قطعی شده خیّر بابت سال انجام هزینه یا سنوات بعد قابل کسر است.
۶ ـ دستگاه های اجرایی: دستگاه های موضوع بند (پ) ماده (۱) قانون.
۷ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور/سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، حسب مورد باتوجه به تعریف بند (۲) ماده (۱) این آیین‌نامه.
ماده ۲ـ در صورتی که خیّرین با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذیربط و موافقت سازمان، طرح‌های تملک دارایی های سرمایه ای را اجرا یا تکمیل نمایند و بیش از ۵۰ درصد به جای اعتبارات دولتی، در طرح (پروژه) های مشمول در طول برنامه زمانبندی و تا سقف هزینه‌های مندرج در طرح هزینه نمایند، حداقل ۲۵ درصد و حداکثر ۵۰ درصد از هزینه‌های انجام شده به شرح ماده (۳) این آیین‌نامه با تأیید و اعلام سازمان به عنوان اعتبار مالیاتی به خیّرین اعطا می‌شود.
تبصره ـ دستگاه های اجرایی مکلفند به منظور بهره مندی از ظرفیت این آیین‌نامه، پانزده روز پس از ابلاغ قانون بودجه سنواتی، فهرست طرح (پروژه) های خود را به سازمان اعلام کنند.
سازمان مکلف است یک ماه پس از اعلام دستگاه اجرایی، فهرست طرح (پروژه)های مشمول برخورداری از ظرفیت این آیین‌نامه را در پایگاه اطلاع‌رسانی خود منتشر کند.
ماده ۳ـ به ازای هر یک واحد درصد افزایش هزینه انجام شده توسط خیّرین مازاد بر ۵۰ درصد به جای اعتبارات دولتی در طرح‌های مزبور، نیم واحد درصد به ۲۵ درصد اعتبار مالیاتی موضوع ماده (۲) این آیین‌نامه تا سقف ۵۰ درصد با تأیید سازمان افزوده می‌شود.
ماده ۴ـ در مورد طرح (پروژه) های نیمه‌تمام که حداقل ۵۰ درصد آن به صورت خیّرساز انجام شده و مابقی آن در تعهد دولت است، چنانچه همان خیّر طرح را با موافقت دستگاه و سازمان به اتمام برساند، ۱۰۰ درصد آن بخش هزینه انجام شده بابت تکمیل طرح (پروژه) های مزبور با اعلام سازمان مبنی بر خاتمه طرح (پروژه)، به طور ۱۰۰ درصد به عنوان اعتبار مالیاتی محسوب می‌شود.
ماده ۵ ـ دستگاه اجرایی مکلف است اطلاعات موضوع این آیین‌نامه را به تفکیک طرح (پروژه)، خیّر، کل اعتبار طرح (پروژه)، اعتبار تأمین شده توسط خیّر، هر سه ماه یکبار به سازمان اعلام نماید تا سازمان بلافاصله پس از ارزیابی، گزارش خود در خصوص میزان هزینه انجام شده جهت اجرا و تکمیل طرح (پروژه)های مشمول توسط خیّرین و میزان اعتبار مالیاتی متعلق را حداکثر تا پایان اردیبهشت سال بعد به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کند.
ماده ۶ ـ اعتبار مالیاتی موضوع این آیین‌نامه مشمول جایزه خوش حسابی موضوع ماده (۱۹۰) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات بعدی آن و خسارت و استرداد موضوع ماده (۲۴۲) قانون یادشده و تهاتر با بدهی سنوات قبل از سال انجام هزینه، نخواهد بود.
ماده ۷ـ هزینه‌هایی که در اجرای این آیین‌نامه به عنوان اعتبار مالیاتی منظور می شوند، مجدداً به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد.
مقررات مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ در مورد طرح‌های موضوع این آیین‌نامه جاری است.
ماده ۸ ـ در صورت اظهار خلاف واقع عمدی درخصوص هزینه‌های طرح (پروژه )های مشمول (به تشخیص سازمان امور مالیاتی کشور)، خیّرین از اعتبار مالیاتی این آیین‌نامه محروم می‌شوند و سازمان یاد شده مکلف است نسبت به مطالبه اعتبار مالیاتی اعطا شده و جرائم متعلقه قانونی اقدام کند.
ماده ۹ـ در صورت انصراف خیّرین از اخذ اعتبار مالیاتی موضوع این آیین‌نامه، امکان بهره مندی آنها از مزایای موضوع ماده (۱۷۲) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات بعدی با رعایت مقررات مربوط وجود خواهد داشت.
ماده ۱۰ـ معادل اعتبار مالیاتی اعطایی موضوع این آیین‌نامه در هر سال صرفاً در گزارشهای عملکردی آماری وصولی سازمان امور مالیاتی کشور منظور می‌شود.»
همچنین در ماده ۱۷۲ قانون مالیات های مستقیم آمده است: «۱۰۰ درصد وجوهی که به حساب‌های تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود و همچنین ‌وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمک‌های غیر نقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی جهت تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس،‌ دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاه های تربیتی و آسایشگاه‌ها و مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلال احمر و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری (‌دولتی ) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌شود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مودی انتخاب خواهد کرد قابل کسر است.»