خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

یک‌سوم کودکان افغانستان از تحصیل محروم هستند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 02 خرداد 1404 - 18:40
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد از هر سه کودک در افغانستان، یک‌نفر از رفتن به مدرسه محروم است.
افغانستان،دختران،تحصيل،بحران،آموزش،يونيسف،تشديد

باشگاه خبرنگاران جوان- صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی اعلام کرد که از هر سه کودک در افغانستان، یک‌نفر از رفتن به مدرسه محروم است که ۶۰ درصد این کودکان را دختران تشکیل می‌دهند.
بر اساس این گزارش، بیش از ۵ میلیون کودک در افغانستان به آموزش دسترسی ندارند و محدودیت‌های اخیر علیه تحصیل دختران، این بحران را تشدید کرده است.
یونیسف با همکاری بانک جهانی، برنامه‌هایی مانند «مراکز یادگیری سریع» را برای حمایت از آموزش دختران محروم از تحصیل راه‌اندازی کرده است.
این مراکز به دخترانی که امکان حضور در مدارس رسمی را ندارند، کمک می‌کند تا تحصیل خود را ادامه دهند.
«رزا اوتونبایوا»، نماینده دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، پیش‌تر با ابراز نگرانی از ممنوعیت تحصیل دختران بالاتر از کلاس ششم، هشدار داده بود که این محدودیت‌ها نه‌تنها بحران حقوق بشر و اقتصاد افغانستان را تشدید می‌کند، بلکه باعث انزوای بیشتر این کشور از جامعه جهانی می‌شود.
وی تأکید کرد که محرومیت دختران از آموزش، روند بازسازی افغانستان را با اختلال مواجه کرده و آینده این کشور را تهدید می‌کند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۱۴۰۰، محدودیت‌های گسترده‌ای علیه تحصیل و کار زنان اعمال شد.
اگرچه مقامات طالبان وعده داده‌اند که مدارس را به‌زودی بازگشایی کنند، اما تاکنون اقدام عملی در این زمینه انجام نشده است.
کارشناسان هشدار می‌دهند که تداوم این وضعیت، افغانستان را با بحران بی‌سوادی و فقر مواجه خواهد کرد.