خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سید محمد خاتمی: اصلاحات کم هزینه‌ترین و پرفایده‌ترین سرمایه‌ایست که ما را به سر منزل مقصود نزدیک‌تر خواهد کرد

اعتماد | همه | جمعه، 02 خرداد 1404 - 18:12
سید محمد خاتمی پیامی برای همایش سراسری اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران و اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان‌های سراسر کشور منتشر کرد.
جبهه،اصلاحات،ايران،كشور،ملت،عمل،نظام،عمومي،حضور،حكمراني،بعدي ...

کد خبر: 714859 | ۱۴۰۴/۰۳/۰۲ ۱۸:۰۶:۲۱
سید محمد خاتمی در پیامی به همایش سراسری اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران و اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان‌های سراسر کشور تاکید کرد: گرچه بهره‌گیری از دانش و تجربه نسل‌های پیشین و پیشکسوتان ضروری است ولی نباید در امر مهم تربیت نسل‌های بعدی و میدان دادن به آن‌ها کوتاهی و غفلت شود.
بر احزاب و بیش و پیش از آن نظام حکمرانی است که زمینه حضور، مشارکت، تصدی نیروهای تازه نفس را فراهم آورند و از انقطاع نسلی جلوگیری کنند.
باید برای مهارت بخشی و بازکردن میدان نظر و عمل نسل‌های بعدی تلاش و برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد و جامعه که به هر حال تحول و تغییر می‌کند، شاهد نو شدن عرصه فعالیت و مدیریت باشد.
پیام سید محمد خاتمی به همایش سراسری اعضای مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران و اعضای هیأت رئیسه جبهه اصلاحات استان‌های سراسر کشور بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جبهه اصلاحات که از به هم پیوستن حزب‌ها، تشکل‌ها و شخصیت‌های خیراندیش، پدید آمده است در موقعیت زمانی و مکانی و شرایط منطقه‌ای و جهانی نقش و مسئولیت حساس و مهمی را بر عهده دارد؛ و در این برهه که جامعه رو به آینده ما در ایران به سوی استقرار نظامی که در آن حق و حرمت یکایک افراد ملت به عنوان شهروندان مسئول شناخته، ایفا و پاسداری شود به پیش می‌رود، همگان از جمله جبهه باید برای ارتقاء جایگاه ایران و عظمت ایران و ایرانی بکوشند.
از نهضت مشروطیت تا انقلاب اسلامی و در میانه این دو، جنبش‌ها و حرکت‌های ملی، آزادی خواهانه و عدالت جویانه، ملت شریف ایران رقم زننده تاریخی متفاوت از گذشته بوده است.
در مشروطیت ملت درصدد مهار استبداد و پی افکند نظامی بود که در آن از استبداد و استعمار و بی‌عدالتی خبری نباشد (یا کمتر خبر باشد) و به سبب‌ها و علت‌های گوناگون در رسیدن به اهداف خود آنگونه که باید و شاید کامیاب نشد و در انقلاب اسلامی که شعار اصلی‌اش در استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی خلاصه شد علاوه بر جنبه نیرومند استبدادستیزی و ضد استعماری در پی آن بود که نظام جمهوری، که در آن رسماً و عملاً جمهور مردم صاحب حق و حرمتند استقرار یابد و افزون بر آن انسان‌های آزاد و شایسته در فضای معطر به عطر ارزش‌های والای اسلامی زندگی امن و آزاد و برخوردار را تجربه کنند.
هر دو جریان البته که موفقیت‌هایی داشته‌اند ولی هنوز تا رسیدن به مقصد و نقطه مطلوب فاصله زیاد است و مشکل‌ها و مانع‌ها کم نیست.
بر این باورم که اصلاحات و اصلاح‌طلبی که از آموزه‌های ممتاز اسلام و جان دعوت پیامبران خدا و شیوه و روش مصلحان خیراندیش بوده است کم هزینه‌ترین و پرفایده‌ترین سرمایه ایست که ما را به سر منزل مقصود نزدیکتر خواهد کرد.
ناگفته آشکار است که اصلاحات به این معنی فراتر از یک حزب و یک جبهه است و کم نیستند افراد و جریان‌هایی که نظراً و عملاً اصلاحات را می‌پذیرند و به لوازم آن پای بند ولی به هر دلیل در یکی از احزاب و تشکل‌ها و حتی جبهه نمی‌گنجند یا حضور ندارند، که باید حق و احترام آن‌ها مدّنظر باشد.
با این همه نمی‌توان و نباید تلاش‌ها و حتی فداکاری‌های جبهه و اعضاء تشکیل دهنده جبهه و دستاوردهایش در عرصه حیات عمومی جامعه را نادیده گرفت.
ضمن ادای احترام و عرض خسته نباشد به حزب‌ها و سازمان‌ها و تشکل‌های تشکیل دهنده جبهه و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی حاضر در آن، خواستار موفقیت بیشتر جبهه در قانع کردن همگان به خصوص نظام حکمرانی نسبت به اهمیت اصلاحات در نگاهداری ایران عزیز و نگاهبانی از آن و تحقق شعارهای انقلاب که احیاناً مورد فراموشی و حتی تحریف قرار گرفته است و آرمان‌های ملت شریف هستم.
از جمله نکته‌هایی را که به نظرم می‌رسد در شرایط و موقعیت‌های حاکم بر جهان و منطقه و ایران اهتمام جبهه به آن لازم است به عرض می‌رسانم:
۱- اولویت برنامه‌ریزی و تلاش برای رفع و دفع گزندهایی که از بیرون و درون کشور را تهدید می‌کند.
۲- حفظ ایران و توسعه همه جانبه و پایدار کشور و امنیت آن.
۳- این همه جز با حضور و رضایت ملت و همه سلیقه‌ها و گرایش‌ها و نیرومند کردن پایه اقتصادی کشور و روابط سازنده با جهان و تأمین عدالت اقتصادی، منزلتی، جنسیتی و قومیتی و به ویژه جلب رضایت و امیدواری اکثریتی که به لحاظ معیشت در تنگنا به سر می‌برند میسّر نخواهد بود.
۴- آنچه باید محور و مدار اندیشیدن و عمل کردن نه تنها از سوی جبهه و نهادهای مدنی که به خصوص از سوی نظام حکمرانی باشد مصالح ملی و خیر عمومی است چه در ساحت داخلی و چه در روابط با دیگران.
برخود لازم می‌دانم که از جبهه محترم به جهت برگزاری نشست با حضور نمایندگان آن در استان‌ها و همه نقاط کشور تشکر کنم.
این اقدام مبارک نشانه آن است که جبهه، در نظر و عمل خود را نیازمند و پای بند به همراهی و رأی همه اعضا در سراسر کشور می‌داند و تصمیماتی که در مرکز گرفته می‌شود و باید هم مورد احترام و عمل همگان باشد ناشی از تصمیم‌سازی همه اعضاء محترم در سراسر کشور است و ان‌شاءالله جبهه محترم در تشکیلات و کارهای تشکیلاتی خود بیش از پیش مردم‌سالاری و ملاک‌های مردم سالارانه را به کار خواهد گرفت.
نکته بسیار مهم دیگر اینکه:
گرچه بهره‌گیری از دانش و تجربه نسل‌های پیشین و پیشکسوتان ضروری است ولی نباید در امر مهم تربیت نسل‌های بعدی و میدان دادن به آن‌ها کوتاهی و غفلت شود.
بر احزاب و بیش و پیش از آن نظام حکمرانی است که زمینه حضور، مشارکت، تصدی نیروهای تازه نفس را فراهم آورند و از انقطاع نسلی جلوگیری کنند.
باید برای مهارت بخشی و بازکردن میدان نظر و عمل نسل‌های بعدی تلاش و برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد و جامعه که به هر حال تحول و تغییر می‌کند، شاهد نو شدن عرصه فعالیت و مدیریت باشد.
برای همه عزیزان حاضر در نشست و نیز همه آنان که دلشان برای عزّت و سربلندی ملت و اقتدار و سرافرازی میهن و خیر عمومی می‌تپد از خداوند منان طلب سلامتی و کامروایی می‌کنم.
سید محمد خاتمی
خرداد ۱۴۰۴