خاموشیهای سیستان و بلوچستان باید عادلانه توزیع شود - تسنیم
امام جمعه زاهدان گفت: شنیده می شود در برخی مناطق استان خاموشی اعمال نمی شود یا بسیار کمتر است، در حالی که در مناطق گرمسیری مثل شمال و جنوب استان، قطع برق بیشتر و آزاردهنده تر است و خاموشی ها باید عادلانه توزیع شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیتالله مصطفی محامی در خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان اظهار داشت: یکی از راههای تحصیل تقوای الهی صبر و مقاومت در راه آرمانهای دینی و خدمت به مردم به خصوص نیازمندان است.
امام جمعه زاهدان افزود: امروز جمعه 25 ذی القعده روز دحوالارض و روز آغاز سفر و هجرت امام رضا(ع) از مدینه به سوی خراسان و مرو است که عاقبت عامل شهادت ایشان شد و در مشهد دفن شدند و برای ما نعمت و افتخاری شد که حرم حضرت در سرزمین ماست و روز زیارتی مخصوص حضرت هم هست و از راه دور به ایشان سلام میدهیم تا خداوند با همین سلام از راه دور ما را جز زیارت کنندگان حضرت و مورد عنایت امام رئوف قرار دهد.
وی گفت: شب و روز دحوالارض ارزشمند و اعمال خاص خود را دارد و در سه شنبه روز پایانی ماه دی القعده سالروز شهادت امام جواد(ع)است و این مناسبت را تسلیت عرض میکنیم.
امام جمعه زاهدان با اشاره به نقش برجسته ائمه اطهار(ع) در تبیین معارف اسلام ناب محمدی(ص)، اظهار داشت: به برکت تلاشهای ائمه هدی(ع) از دوره امام علی(ع) تا امام باقر(ع)، هر یک به نحوی در ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) نقشآفرین بودند و در دوران امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با استفاده از فرصتهای بهدستآمده، زمینه نشر گسترده معارف اسلامی فراهم شد.
وی با اشاره به ابتکار امام باقر(ع) در ساماندهی شبکه وکالت برای هدایت دینی جامعه، افزود: آن حضرت با توجه به محدودیتهای شدید و حبسهای طولانی، نیاز به افرادی برای نمایندگی و راهنمایی مردم در امور دینی را درک کرد و بدین ترتیب، ساختار اداره جامعه شیعی را بهوسیله شبکه وکلا بنیان نهاد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: در دوران امام رضا(ع)، این شبکه به اوج خود رسید و جامعه شیعی چنان رشد یافت که پس از شهادت امام رضا(ع) و آغاز امامت حضرت جواد(ع) با وجود خردسالی ایشان، هیچگونه تردیدی در امامت ایشان بهوجود نیامد و تفرقهای در میان شیعه شکل نگرفت.
وی با اشاره به سابقه برخی انشقاقات در دوران امام صادق(ع) و امام کاظم(ع) در میان جامعه شیعی، گفت: در زمان امام جواد(ع) بهواسطه تلاشهای پیشین و بلوغ فکری جامعه شیعی، این اختلافات تکرار نشد.
امام جمعه زاهدان در پایان با اشاره به مدت کوتاه امامت حضرت جواد(ع) تصریح کرد: آن حضرت در دوران کودکی به امامت رسیدند و در سنین جوانی و حدود بیستوچند سالگی بهدست دستگاه ظلم و جور به شهادت رسیدند، چرا که تحمل وجود نورانی ایشان را نداشتند.
وی گفت: شنبه و یکشنبه سوم و چهارم خردادماه سالروز فتح خرمشهر و روز مقاومت، پایداری، پیروزی و روز دزفول نامگذاری شده که نام و یاد شهدا و امام شهدا را گرامی میداریم که ما را مدیون خود کردند و باید قدر بداینم و تلاش کنیم برای ادامه مسیر آنها و البته جامعه این قدرشناسی را دارند و نسلهای جدید که حتی دفاع مقدس را ندیده اند امروز دلدادگی خاصی به شهدا و خانواده شهدا دارند.
وی ادامه داد: شبهای جمعه گاهی توفیق است خدمت خانواده شهدا میرویم و شب گذشته خدمت خانواده شهیدی بودیم که مادر شهید مطرح میکرد فرزند شهید من همواره تاکید داشت که سن سی سالگی را پر نخواهد کرد و بیست روز مانده بود به پایان سی سالگی شهید شد و همچنین شب گذشته در منزل شهیدی از اهل سنت حاضر شدیم که این شهید نیز از شهادت خود گفته بود و در نهایت به آرزوی خود رسیده بود و در ادامه به مزار شهدا رفتیم و دیدیم که خانواده ها دور مزار شهدا نشسته اند و من سوال کردم آیا با شهید نسبتی دارید که در پاسخ گفتند خیر که این نشان دهنده قدرشناسی است و برای من جالب بود که طیفهای مختلف دختر و پسر جوان در کنار بزرگترها این گونه قدرشناسی میکنند و از آنها تشکر کردم و برای آنها دعا کردم و ما باید این قدرشناسی را به نسلهای بعد خود هم آموزش بدهیم تا با قوت و قدرت راه شهدا را دنبال کنند.
آیتالله محامی اذعان داشت: مقام معظم رهبری میفرمایند ما خرمشهرها در پیش داریم و خرمشهر درگیری سرزمینی بود که با تلاش رزمندگان و رهبری امام خمینی(ره) آزاد شد و حالا که رهبری میفرمایند خرمشهرها در پیش داریم این خرشمهر سرزمینی نیست بلکه ما گردنهها، تنگناها و درگیریهای سخت در پیش داریم و عمده آن در جنبه فرهنگی و جنگ شناختی است و ما و جوانان ما باید آن نقطه قوت و قدرتی که در خرمشهر و رزمندگان آن روز بود را بیابیم و در خود تقویت کنیم تا بتوانیم همچون گذشته در خرمشهرهای پیش رو هم سربلند و پیروز بیرون بیاییم و آن هم عامل ایمان، صبر، مقاومت و ولایتمداری است.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: مردم ما با ایمان، معرفت، بصیرت و دلدادگی به امام خمینی(ره) و برای اینکه سخن ایشان بر زمین نماند جان خود را تقدیم کردند و اگر فرمود حصر آبادان باید شکسته شود رفتند مقاومت کردند شهید دادند و حصر آبادان را از بین بردند و به همین شکل خرمشهر را هم آزاد کردند و اینها کارگزار و مجاهد فی سبیل الله هستند و لذا کار هم به خداوند نسبت داده میشود و خداوند میفرماید:" وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ" و در نورد رزمندگان هم میفرماید اینها نکشتند بلکه خدا کشته و اینها دست خدا هستند.
امام جمعه زاهدان افزود: باید همین عامل ایمان، صبر، مقاومت و ولایتمداری را در خود تقویت کنیم تا در سایر عرصه ها نیز بتوانیم همچنان سربلند و پیروز باشیم.
آیتالله محامی با اشاره به دوشنبه پنجم خرداد تحت عنوان روز نسیم مهر و حمایت از خانواده زندانیان به بیان نکاتی پرداخت و افزود: باید تا حد امکان از مجازات اعدام و حبس پرهیز شود.
وی دلیل این موضوع را اهمیت جان و آزادی هر فرد دانست و گفت: نمیتوان به آسانی جان کسی را گرفت یا آزادیاش را محدود کرد، زیرا این موضوع تبعات گستردهای برای خانوادهها دارد و باعث بیسرپرستی و مشکلات متعدد برای آنها میشود.
وی افزود: باید مجازاتهای بدیل بازدارند باشد و به گونهای باشد که وقتی کسی به دنبال انجام جرم و جنایتی است احساس کند که گرفتاری به چنین مجازاتی ارزش ندارد و اگر قرار باشد مجازات سبک و خفیف باشد باعث رواج جرایم خواهد شد و متاسفانه در جامعه ما انواع و اقسام جرم و جنایت وجود دارد از سرقت معمولی گرفته تا سرقت مسلحانه تا درکیری، قتل، گروگانگیری که نشان دهنده این است که یا مجازات نشده یا مجازاتها بازدارنده نیست و مثلا در حوزه مواد مخدر بنده به مسئولان کشوری تأکید کردم که باید تا حد امکان از اعدام جلوگیری شود که آنها هم تایید میکردند که سیاست ما همین است و قانون نیز همین را گفته اما مطرح میکردند که مجازات باید بازدارنده باشد و متاسفانه با اینکه در برخی قسمتها برای مواد مخدر مجازات اعدام در نظر گرفته شده اما باز هم میبینیم رواج مواد مخدر را و در هر حال باید مجازات بازدارنده باشد و وضعیتی که در حال حاضر ما در استان میبینیم واقعا برای مردم نگران کننده است و لازم است تا مسئولان نظامی، انتظامی و امنیتی تدبیری کنند و سطح امنیت استان و شهرها را ارتقا ببخشند.
امام جمعه زاهدان، با تأکید بر لزوم رسیدگی به خانوادههای زندانیان، اظهار داشت: علیرغم وقوع جرم از سوی یک فرد، خانواده او گناهی مرتکب نشدهاند و نباید دچار آسیب و محرومیت شوند و لازم است از نظر معیشتی و تحصیلی به این خانوادهها توجه شود تا گرفتار مشکلات اجتماعی نگردند.
وی افزود: اگر به این خانوادهها رسیدگی نشود، تبعات آن تنها متوجه خودشان نیست، بلکه آسیبهای اجتماعی گستردهای به کل جامعه وارد میشود و از اینرو، باید با نگاهی پیشگیرانه، حمایت از این خانوادهها را در دستور کار قرار داد.
آیتالله محامی با تقدیر از نهادهای مسئول، فعالان مردمی و خیرینی که در حمایت از خانوادههای زندانیان فعالیت میکنند، گفت: در سالهای گذشته همایشی در این زمینه برگزار شد که بر اساس آمار بهدستآمده، به حسب جمعیت استان که اکثرا اهل سنت هستند آمار زندانیان هم اکثریت اهل سنت هستند، اما اکثر خیرین حاضر در آن جلسه از جامعه تشیع بودند و بنده گفتم چرا خود اهل سنت که در میانشان افراد متمکن و توانمند مالی وجود دارد، به میدان نمیآیند؟
درست است که همه در انسانیت با یکدیگر شریک هستیم و «بنیآدم اعضای یک دیگرند»، اما انتظار میرود آنها نیز به میدان بیایند و اینکه نکته را من در جهات درگیری مثل مدرسهسازی، کمک به حوزه بهداشت و سلامت و آموزش و پرورش هم تأکید کردهام.
آیتالله محامی به مناسبت روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) گفت: چهارشنبه اول ذیالحجه سالروز ازدواج امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) میباشد که باید برای همه ما و جامعه اسلامی الگو باشد و باید تلاش کنیم هم در جهت گسترش فرهنگ ازدواج که سنت رسول خداست اما متأسفانه در جامعه کمرنگ شده، و باید در کاهش تشریفات و زندگی ساده، از حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) الگو بگیریم و باید برای دختران و پسران آسان بگیریم و شرایط ازدواج را برایشان فراهم کنیم و در گام بعد هم باید تلاش کنیم برای ماندگاری این ازدواج و جلوگیری از طلاق که متأسفانه آمار طلاق در کشور بالاست.
وی افزود: در گام بعد هم باید کوشش کنیم برای ثمر دهی این ازدواج و میوه دادن این زندگی، یعنی فرزندآوری که باز هم متأسفانه در این زمینه بعضی کمکاری میکنند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان با انتقاد از ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و بیتفاوتی جامعه جهانی گفت: عجیب است که این رژیم غاصب و آدمکش همچنان در منظر جامعه جهانی و حتی جامعه اسلامی به جنایتهای خود ادامه میدهد و کسی اقدامی نمیکند.
وی گفت: واقعاً انسان دلش میسوزد و نمیداند که چه باید کرد و تنها سخنرانی و راهپیمایی از دست ما برمیآید که امروز نیز بعد از نماز جمعه راهپیمایی خشم اعلام شده است و گاهی کمکهای کوچکی از ما برمیآید که البته خیلی تأثیرگذار نیست اما تنها کاری که باید انجام دهیم، دعا برای پیروزی مردم مظلوم غزه است.
نماینده ولیفقیه در استان ادامه داد: عجیب است که این رژیم غاصب با آسودگی به جنایتها و نسلکشی خود ادامه میدهد و هیچکس اعتراضی نمیکند و همان مجامعی که وابسته به دولتهای استکباری و مدعی حقوق بشر هستند، نهتنها موضعی نمیگیرند بلکه به این رژیم کمک میکنند و دنبال منافع و تجارت خود هستند خصوصاً در شرایط فعلی که رئیسجمهور آمریکا و کشورهای غربی که خود را مدافع حقوق بشر میدانند، نهتنها اقدامی برای توقف این جنایات نمیکنند بلکه از رژیم غاصب و جنایتکار صهیونیستی حمایت میکنند و این وضعیت بسیار نگرانکننده است و به نظر میرسد جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی باید ورود جدی به این موضوع داشته باشند.
آیتالله محامی با بیان اینکه مردم غزه در محاصره، بمباران و کشتار قرار دارند، خواستار کمک فوری، مستمر و همهجانبه به آنان شد و تصریح کرد: ما به عنوان مسلمانان و انسانها نباید حمایت معنوی، مادی و سیاسی خود را از مردم مظلوم فلسطین دریغ کنیم.
وی با اشاره به سخنان رئیسجمهور آمریکا بیان کرد: او به صراحت گفته است اگر از برخی کشورها حمایت نکند، حتی 10 روز دوام نمیآورند؛ زیرا همه امکانات، حتی آب و نیروی کارشان، وارداتی است و این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بیش از 40 سال در محاصره بوده و همچنان مقتدرانه ایستاده است هرچند ممکن است برخی امکانات کمتر باشد، اما این نقیصه نیست، بلکه افتخاری است که ملت ایران ایستادگی کرده است.
نماینده ولیفقیه در استان ادامه داد: این مدل برخورد کاسبکارانه که برای جان انسانها ارزشی قائل نیست، جای تأسف دارد و امیدواریم خداوند متعال به مردم مظلوم غزه کمک کند و دشمنان آنها که دشمنان خداوند نیز هستند، نابود گردند.
امام جمعه زاهدان در بخش دیگری از خطبهها با اشاره به موضوع صرفهجویی در مصرف برق، خاطرنشان کرد: در پی تذکرات برخی نمازگزاران نسبت به مصرف برق در مصلی، موضوع به ستاد اعلام شد و بخشی از روشناییها خاموش شد که اقدام خوبی بود و البته این صرفهجویی باید در همه بخشهای دولتی و مردمی رعایت شود.
وی با تأکید بر لزوم توزیع عادلانه خاموشیها در سطح شهر و استان، گفت: شنیده میشود در برخی مناطق خاموشی اعمال نمیشود یا بسیار کمتر است، در حالی که در مناطق گرمسیری استان مثل شمال و جنوب استان، قطع برق بیشتر و آزاردهندهتر است و خاموشیها باید عادلانه توزیع شود.
وی ادامه داد: «خاموشیها باید بر اساس جدول زمانبندی مشخص از قبل اعلام شود تا مردم بتوانند برای آن برنامهریزی کنند و همچنین یکی از نمازگزاران درخواست داشت تا به مسئولان مربوطه تذکر داده شود که چراغهای خیابانی تا ساعت شش صبح روشن کند و در مصرف برق دقت بیشتری صورت گیرد.
آیتالله محامی در ادامه به دیدار اخیر خود با سرپرست شهرداری زاهدان و شهرداران مناطق پنجگانه زاهدان اشاره کرد و گفت: در این دیدار ضمن تشکر از زحمات شهرداران سابق، گلایههایی از کمبودها و مشکلات شهری مطرح و مطالبات مردم به مسئولان منتقل شد.
وی با بیان اینکه وضعیت خیابانها، آسفالت، زباله، مبلمان شهری و نیز موضوع معتادان متجاهر در شأن مرکز استان نیست، تأکید کرد: بخشی از این مشکلات به شهرداری و بخشی به سایر دستگاهها مربوط میشود و بارها به شهرداران گفتهام که باید درست عمل کنند، درست اطلاعرسانی کنند و مردم را قانع سازند.
امام جمعه زاهدان ابراز امیدواری کرد که وعدههای داده شده توسط مسئولان شهری عملی و خدمات بهتری به شهروندان ارائه شود.
انتهای پیام/