عراق تعرفه صفر برای کالای تولید مشترک با ایران را تصویب کرد
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق خواستار پرهیز از رقابت های استانی و تقویت همکاری های منطقه ای شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدکاظم آلصادق پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه نخستین نشست دیپلماسی استانی که با محوریت وزارت امور خارجه در شیراز برگزار شد، بر ایجاد فرصتهای ویژه استانهای مرزی زمینی و دریایی، ایجاد بازارچههای مرزی، مناطق آزاد و شهرکهای صنعتی در این نشست تاکید کرد.
وی اعلام کرد: استفاده از ظرفیتهای علمی و فناوری کشورهای منطقه و رفع مشکلات بروکراسی برای بهرهگیری از ظرفیتهای ایرانیان مقیم نیز در این نشست مورد بررسب قرار گرفت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق به اهمیت نشستهای استانی و همکاریهای دوجانبه در توسعه روابط اقتصادی و سرمایهگذاری منطقهای نیز پرداخت و از تلاشهای مسئولین و نمایندگان استان فارس در اینزمینه قدردانی کرد.
آلصادق با اشاره به حضور گسترده بخش دولتی و مراکز مطالعاتی در نشست و کمبود نمایندگان بخش خصوصی، بر لزوم افزایش مشارکت بخش خصوصی تاکید کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش استان خوزستان را به عنوان نمونهای از فرصتهای سرمایهگذاری معرفی کرد و خواستار توجه به حوزههای هتلسازی، زیرساختهای تفریحی، پتروشیمی، پالایش، پرورش و فرآوری خرما شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق همچنین تبدیل جزیره مینو به منطقه گردشگری و تعاملات استان خوزستان با استانهای بصره و اقلیم کردستان در زمینه گردشگری سلامت و صنعت را از دیگر موارد مهم مطرح شده در این نشست عنوان کرد.
آل صادق به اهمیت اطلاعرسانی نمایندگیها از پروژههای استانی و توسعه تجارت دیجیتال هم اشاره کرد و گفت: حجم مبادلات ایران و عراق حدود 13 میلیارد دلار بوده است که این رقم میتواند تا 20 میلیارد دلار افزایش یابد.
همچنین بیش از 3 هزار کالای ایرانی به عراق صادر میشود، اما ناترازی در مبادلات وجود دارد که باید با تولید مشترک، خدمات فنی و مهندسی و ایجاد شهرکهای صنعتی و مناطق آزاد رفع شود.
مشکلات قانونی موجود در این زمینه نیازمند پیگیری است.
وی به تسهیلات ویژه عراق برای سرمایهگذاران از جمله نحوه ثبت شرکت، اقامت، معافیت مالیاتی 10 ساله و تعرفه صفر برای صدور کالای تولید مشترک به کشورهای اتحادیه عرب اشاره کرد و گفت: نیاز عراق به 8 میلیون واحد مسکونی برای بازسازی و ورود سرمایهگذاران به این حوزه ضروری است.
آل صادق مزیتهای رقابتی ایران در منطقه شامل وجود گذرگاهها، هزینههای پایین حمل و نقل، کیفیت و قیمت رقابتی کالاهای ایرانی را نیز مورد اشاره قرار داد و مشکلاتی در گذرگاهها را یادآور شد.
انتهای پیام/424.