خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماهواره ناهید 2 در صف پرتاب قرار گرفت

تسنیم | اجتماعی و حوادث | جمعه، 02 خرداد 1404 - 14:12
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به این که روند فعالیت ها در صنعت فضایی کشور شتابان است، از پایان ساخت ماهواره ناهید 2 با کاربرد ارتباطی-مخابراتی خبر داد و افزود: آزمون های اصلی این ماهواره انجام شده و اکنون در صف پرتاب قرار دارد.
ماهواره،فضايي،كلاس،ساخت،كشور،يزدانيان،پرتاب،پژوهش

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به این‌که روند فعالیت‌ها در صنعت فضایی کشور شتابان است و با سرعت ادامه دارد، از پایان ساخت ماهواره ناهید 2 با کاربرد ارتباطی-مخابراتی خبر داد و افزود: آزمون‌های اصلی این ماهواره انجام شده و اکنون در صف پرتاب قرار دارد.
وی گفت: ماهواره دیگری که ساخت آن به پایان رسیده، ماهواره سنجشی «پارس 2» است که برای پرتاب آن باید آزمون‌هایی انجام شود تا در صف پرتاب قرار گیرد.
این ماهواره کاربردهای گسترده‌ای در زندگی مردم، مدیریت منابع آب، مقابله با پدیده گرد و غبار، مسائل محیط زیستی و پدافند غیرعامل در شرایط بحران دارد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین با اشاره به ساخت مجموعه ماهواره‌های «پژوهش» افزود: این ماهواره‌ها با هدف آزمون زیرسیستم‌های مختلف ماهواره‌ای طراحی شده‌اند و بیش از 97 درصد زیرسیستم‌های آن‌ها در داخل کشور ساخته می‌شود.
یزدانیان گفت: مجموعه ماهواره‌های پژوهش 1، 2، 3 و 4 با مشارکت بخش خصوصی و دانشگاه‌ها در حال ساخت است و ماهواره پژوهش 5 نیز به بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان واگذار خواهد شد.
وی افزود: یکی از اهداف مهم در کشور، توسعه محموله‌ها و ماهواره‌های سنگین‌تر است.
در حال حاضر، در کلاس وزنی 300 کیلوگرم به ثبات رسیده‌ایم و در کلاس اول وزنی یعنی 500 کیلوگرم نیز کاملاً تثبیت شده‌ایم و جایگاه اثبات‌شده‌ای در صنعت فضایی داریم.
یزدانیان گفت: کلاس بعدی، کلاس یک تُن است که زیرساخت‌های آزمایشگاهی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
این زیرساخت‌ها در حال ایجاد هستند و پیش‌بینی می‌شود تا اواخر امسال یا اوایل سال آینده فراهم شوند.
با این اقدامات، کل صنعت فضایی کشور به کلاس یک تُن نیز دست خواهد یافت و آزمون‌های مربوط به آن انجام خواهد شد.
این روند با سرعت و قطعیت در حال پیگیری است.
انتهای پیام/