آیتالله فاضل لنکرانی: نیاز به مجتهدان در کشور مبرم است - تسنیم
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه؛ نیاز مبرم به وجود مجتهدین داریم، گفت: امروزه در نظام جمهوری اسلامی دور بودن قوا از مجتهدین واقعی سبب ایجاد مشکلات شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در همایش یک روزه "در مسیر فقاهت" که در مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار(ع) و با حضور دانشپژوهان جدیدالورود این مرکز از سراسر کشور برگزار شد، در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و نام آیت الله شهید رئیسی و سایر شهدای خدمت به تبیین اهمیت و ارزش درجه اجتهاد پرداخت و گفت: هدف از برگزاری چنین همایشی آشنایی با برنامه های این مرکز است، ما در این مرکز دروس سطح، خارج و گرایش های تخصصی داریم چرا که امروزه مراکز و نهادهای مختلف کشور از جمله قوه های مجریه، مقننه، قضاییه، دانشگاه ها و سایر مراکز و نهادها دستشان به سوی حوزه دراز است و نیاز به کارشناسان و مجتهدین دینی دارند.
وی افزود: تردیدی نیست که امروزه کسی که توانایی تحصیل در فقاهت و علوم اهل بیت علیهم السلام را دارد این کار بر او وجوب عینی دارد و امیدوارم دعای امام عصر عج در این مسیر مبارک شامل حال همه ما شود.
آیتالله فاضل لنکرانی با بیان اینکه هر طلبه لازم است خودش را در مسیر رضایت آن حضرت قرار دهد تأکید کرد: طلبهای که در این مسیر نورانی حرکت میکند نباید دنبال چیزی غیر از رضایت حضرت بقیهالله عج باشد چرا که رضایت آن حضرت رضایت خداست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به روایت از امام صادق(ع) اشاره کردند: أنتُم أفقَهُ الناسِ إذا عَرَفتُم معانیَ کلامِنا؛ افقه مردم کسی است که معانی کلمات ما را بداند چرا که ممکن است کلمات معانی مختلف داشته باشد،فقه به معنی عام وخاص داریم، فقه خاص همین فقاهت و اجتهاد استاما معیار این استکه حضرت فرمود أنتُم أفقَهُ الناسِ إذا عَرَفتُم معانیَ کلامِنا.
باز در روایت دیگری آمده که فقیه کسی است که وجوه کلمات ائمه علیهم السلام را بفهمد، وجوهی که با قرآن کریم و سایر روایات سازگاری داشته باشد حال اگر کسی ضوابط اجتهاد را داشته باشد می تواند کلمات اهل بیت عصمت و طهارت را بفهمد.
این استاد درس خارج فقه و اصول حوزه تأکید کرد: با درجه اجتهاد است که انسان می تواند محکمات و متشابهات قرآن را بفهمد و با قرآن مانوس باشد، با احتهاد است که انسان می تواند با قرآن کریم استدلال کند.
وی افزود: کسانی که در این مرکز یا سایر مراکز حوزه می خواهند تحصیل کنند باید اهمیت و ارزش اجتهاد را بدانند و از اساتید خود بخواهند که از اجتهاد برایشان بگویند.
آیتالله فاضل لنکرانی در بخش بعدی سخنان خود ضمن پاسخ به این سوال که مگر چقدر نیاز است ما مجتهد داشته باشیم؟
تأکید کرد: اولاً که نیاز مبرم به وجود مجتهدین داریم، امروزه در نظام جمهوری اسلامی دور بودن قوا از مجتهدین واقعی سبب ایجاد مشکلات شده است؛ شدیداً در داخل و خارج کشور به مجتهدین توانمند نیاز داریم و طبق فرمایش مرحوم آیتالله العظمی فاضل لنکرانی(ره) شخصی که به اجتهاد رسیده باشد وجودش در همه جا چه داخل و خارج کشور قابل استفاده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: واقعاً کسی که طعم اجتهاد را بفهمد هر ساعت برای او تولد جدید است و از خودش و معلوماتش حظ و بهره می برد، اجتهاد با هیچ مقامی از مقامات دنیوی قابل مقایسه نیست چرا که ملکه اجتهاد عنایت بزرگی از سوی خدای متعال به انسان است.
وی گفت: به برکت این نظام و انقلاب اسلامی ابعاد فقه هزار برابر شده است، قبل انقلاب فقه اجتماعی نداشتیم و تنها فقه فردی بود اما امروزه فقه اجتماعی است، امروزه فقه ما گسترش زیادی پیدا کرده که اصلاً قابل مقایسه با گذشته نیست و به برکت انقلاب و امام راحل ره درهای جدیدی از فقه باز شده است.
آیتالله فاضل لنکرانی تأکید کرد: اگر نگاه ما به فقه فردی باشد اشتباه است ما در این مرکز می خواهیم این مسیر دنبال شود و این کار جز با تسلط به مبانی فقهی امام خمینی ره و شاگردانش میسر نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان ساخت: فقه معاصر یعنی کشف احکام فقه اجتماعی اسلام، مثلا باید موضع فقه را در انتخابات مشخص کنیم و این کار نیاز به بحث فقهی دارد لذا اگر ما چیزی به نام فقه اجتماعی را باور نداشته باشیم به فقه معاصر نمی رسیم چون حقیقت فقه معاصر این است که احکام فقه اجتماعی را مشخص کنیم و بدانیم که حقیقت دین تشکیل حکومت است.
انتهای پیام/