خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قصد روسیه برای ایجاد منطقه حائل در مرز کشور - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 02 خرداد 1404 - 10:30
تهدید گروه7 به تشدید تحریم های ضدروسی در صورت عدم توافق آتش بس، تلاش اوکراین برای تامین مالی ارتش خود توسط غرب، تشدید حملات پهپادی به مناطق مسکونی روسیه و مخالفت ترامپ با پیشنهاد اروپا برای آتش بس «بی قید و شرط»، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.
اوكراين،روسيه،اعلام،مسلح،مذاكرات،نيروهاي،روز،پوتين،كشورهاي،د ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که تصمیم‌گیری برای ایجاد یک منطقه حائل امنیتی در امتداد مرز روسیه و اوکراین از قبل اتخاذ شده و این مأموریت در حال حاضر توسط نیروهای مسلح این کشور در حال اجراست.
پوتین روز پنجشنبه در جلسه‌ای با اعضای دولت روسیه، با اعلام این مطلب، یادآور شد، روش‌هایی که توسط نیروهای مسلح اوکراین و مزدوران خارجی به‌کار گرفته می‌شود، تروریستی هستند.
وی با اشاره به اینکه ساکنان مناطق مرزی روسیه که از درگیری‌ها آسیب دیده‌اند، به حمایت بیشتری نیاز دارند، تأکید کرد: «با توجه به وضعیت کنونی در مناطق کورسک، بلگوراد و بریانسک، باید از هم‌اکنون اقدامات لازم برای بازسازی تمامی مناطق آسیب‌دیده مرزی آغاز شده و امنیت شهروندان تامین شود.»
رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد، دشمن برای گلوله‌باران، اهدافی را در مناطق مرزی انتخاب می‌کند که هیچ اهمیت نظامی ندارند.
به گفته وی، در جریان حملات پهپادی، شبه‌نظامیان اوکراینی خودروهای غیرنظامی، از جمله آمبولانس‌ها را هدف قرار می‌دهند.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و هشتاد و پنجمین (1185) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
گروه هفت روسیه را به تشدید تحریم‌ها در صورت عدم توافق آتش‌بس تهدید کرد
کشورهای عضو گروه هفت (G7) در صورت عدم دستیابی به توافق برای آتش‌بس در اوکراین، روسیه را به تشدید تحریم‌ها تهدید کردند.
این موضوع در سندی که پس از نشست وزرای دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی گروه هفت در اتاوا منتشر شده، اعلام شده است.
در این بیانیه آمده است: «ما از تلاش‌های مستمر دولت ایالات متحده با هدف دستیابی به آتش‌بس در اوکراین استقبال می‌کنیم.
ولی اگر چنین توافقی حاصل نشود، ما به بررسی تمامی گزینه‌های ممکن ادامه خواهیم داد، از جمله اقداماتی که با هدف افزایش حداکثری فشار، نظیر تشدید بیشتر تحریم‌ها علیه روسیه اتخاذ خواهد شد.»
نمایندگان کشورهای عضو گروه هفت همچنین تأکید کردند که تلاش خواهند کرد اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به کی‌یف را تقویت کنند تا زمینه برای بازگشت فعالیت صنایع در اوکراین فراهم شود.
در این سند همچنین احتمال برگزاری کنفرانسی با حضور کشورهای غربی به منظور بازسازی اوکراین مطرح شده است.
این نشست احتمالی قرار است در روزهای 10 و 11 جولای در شهر رم برگزار شود.
روزنامه "پولیتیکو" یک روز قبل گزارش داد که ایالات متحده با گنجاندن بند مربوط به ادامه حمایت از کی‌یف در بیانیه نهایی نشست وزرای دارایی گروه هفت که در کانادا برگزار می‌شود، مخالفت کرده است.
علاوه بر این، طرف آمریکایی با استفاده از واژه «غیرقانونی» در توصیف عملیات نظامی ویژه روسیه در خاک اوکراین در متن سند نیز مخالفت کرده است.
درخواست اوکراین از اروپا برای تأمین مالی مستقیم نیروهای مسلح این کشور
سرگئی مارچنکو، وزیر دارایی اوکراین از کشورهای اروپایی خواسته است تا بخشی از تولید ناخالص داخلی خود را مستقیماً به تأمین مالی نیروهای مسلح اوکراین اختصاص دهند.
وی شب گذشته پس از نشست با وزرای دارایی کشورهای گروه هفت (G7) در کانادا، در پیامی که در صفحه فیس‌بوک خود منتشر کرد، نوشت: «آنچه ما پیشنهاد می‌دهیم، مشارکت شرکای غربی در تأمین مالی نیروهای مسلح اوکراین و در نتیجه، ادغام ارتش ما در سیستم دفاعی کشورهای اروپایی است.»
مارچنکو اشاره کرد که اوکراین پیشنهاد داده است تا این الگو از سال 2026 اجرایی شود.
به گفته او، هزینه‌های مربوطه می‌تواند بین کشورها تقسیم شود و بخشی از تولید ناخالص داخلی آن‌ها را شامل شود.
وی تأکید کرد که این پرداخت‌ها در چارچوب محاسبه هزینه‌های دفاعی کشورها، مطابق با تعهدات آن‌ها در قبال ناتو لحاظ خواهد شد.
در شرایطی که حمایت نظامی ایالات متحده از اوکراین با عدم قطعیت مواجه شده، مقامات کی‌یف در تلاشند تا منابع مالی جایگزینی برای ادامه تأمین مالی جنگ بیابند.
پیش از این الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین از این مسئله ابراز نگرانی کرده بود که این کشور کمک‌های نظامی کمتری از سوی آمریکا دریافت می‌کند.
درخواست سازمان ملل برای توقف درگیری پس از حملات پهپادی اوکراین
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که این سازمان بار دیگر بر لزوم پایان یافتن درگیری نظامی در اوکراین تاکید دارد؛ این درخواست در پی گسترش حملات پهپادی نیروهای مسلح اوکراین به مناطق مسکونی روسیه مطرح شده است.
وی تاکید کرد: «مواضع سازمان ملل همچنان ثابت است.
هر زمان که اهداف احتمالی، غیرنظامیان باشند، ما خواهان پایان این درگیری بر اساس اصول بین‌المللی هستیم.»
در این رابطه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که کشورهای غربی کی‌یف را به ادامه حملات با پهپاد به خاک روسیه تحریک می‌کنند.
به گفته وی، کشورهای غربی با این اقدامات تلاش می‌کنند منطق «وارد آوردن نوعی شکست راهبردی به روسیه» را زنده نگه دارند و تداوم بخشند.
تشدید حملات پهپادی اوکراین به مناطق مسکونی روسیه
وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه گزارش داد که از تاریخ 20 الی 22 ماه مه، در مجموع 485 پهپاد نیروهای مسلح اوکراین بر فراز خاک روسیه سرنگون شده‌اند.
اطلاعات ارائه شده حاکی از آن است که 135 پهپاد مهاجم بر فراز منطقه اورلوفسک، 121 بر فراز منطقه کورسک، 63 بر فراز منطقه مسکو، 59 بر فراز منطقه بریانسک و 26 بر فراز منطقه بلگوراد منهدم شده‌اند.
بر اساس گزارش وزارت دفاع، سامانه‌های پدافند هوایی این کشور روز پنجشنبه نیز موفق به انهدام 105 فروند پهپاد متعلق به نیروهای مسلح اوکراین شده‌اند که تنها 35 مورد از این پهپادها به سمت مسکو در حرکت بودند.
در این رابطه،آندری کراسوف، نماینده دومای روسیه اعلام کرد که با وجود باقی ماندن سطحی از حمایت برخی کشورهای غربی از اوکراین، این حمایت‌ها به‌تدریج در حال کاهش است و پشتیبانی ایالات متحده تقریباً به‌شدت تضعیف شده است.
به گفته وی، در چنین شرایطی، مأموریت نیروهای مسلح اوکراین این است که نشان دهند همچنان توانایی انجام عملیات‌های جنگی و مقاومت را دارند تا حمایت غرب به‌طور کامل قطع نشود.
وی یادآور شد که شدت گرفتن حملات پهپادی اوکراین به مناطق مرکزی روسیه ممکن است با آغاز فرآیند مذاکرات نیز مرتبط باشد و این اقدام با هدف جبران شکست‌های پی در پی آنها در میدان نبرد صورت گرفته باشد.
تبادل فهرست هزار اسیر روسیه و اوکراین بین مسکو و کی‌یف
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تاییده کرده است که روسیه فهرست اسامی ارائه‌شده از سوی اوکراین برای تبادل اسرا به صورت «1000 در برابر 1000» را دریافت کرده است.
وی در جمع خبرنگاران گفت: «بله، واقعاً این فهرست اکنون به درست مقامات مسکو رسیده است.»
سخنگوی کرملین ظهر روز گذشته اعلام کرده بود که طرف روسی فهرست مربوط به تبادل اسرا را برای اوکراین ارسال کرده است.
گفت‌وگوی مستقیم هیئت‌های روسی و اوکراینی جمعه گذشته، 16 مه در استانبول برگزار شد که در پایان آن دو طرف بر سر تبادل گسترده اسرا به صورت «1000 در برابر 1000» به توافق رسیدند؛ تبادلی که قرار است طی روزهای آینده انجام شود.
برنامه پوتین برای سفر به جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک
دیمیتری پسکوف، سخنگوی ی کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه قصد دارد به دو جمهوری‌ مردمی دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین سفر کند.
پسکوف تأکید کرد: «پوتین به‌طور فعال از مناطق روسیه بازدید می‌کند و در این راستا جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک که جزو خاک روسیه هستند نیز استثنا نیستند.»
به گفته وی، تاریخ دقیق این سفرها در آینده توسط کرملین اعلام خواهد شد.
روز چهارشنبه پوتین در چارچوب یک سفر کاری به منطقه کورسک، با داوطلبان جبهه مردمی در ستاد امدادرسانی انسانی دیدار کرد.
رئیس‌جمهور روسیه در جریان این دیدار، تخریب یادبودهای جنگ جهانی دوم در خاک اوکراین را محکوم کرد.
تمایل ترکیه به ادامه تلاش‌های میانجی‌گرانه برای حل‌وفصل دیپلماتیک مناقشه اوکراین
بر اساس بیانیه شورای امنیت ملی ترکیه، به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور که روز گذشته منتشر شده، آنکارا به تلاش‌های میانجی‌گرانه خود برای حل‌وفصل دیپلماتیک درگیری در اوکراین ادامه خواهد داد.
در این بیانیه تأکید شده که ترکیه همچنان به ایفای نقش میانجی برای پایان دادن به درگیری میان روسیه و اوکراین متعهد بوده و آمادگی دارد کمک‌های لازم در این راستا را به دو طرف مناقشه ارائه دهد.
اردوغان پیش از این گفته بود که ترکیه آمادگی دارد برای پیشبرد مذاکرات میان روسیه و اوکراین و حفظ کانال‌های ارتباطی میان طرفین، به تلاش‌های خود ادامه دهد.
روسیه برگزاری دور جدید مذاکرات با اوکراین در واتیکان را ممکن می‌داند
رودیون میروشینیک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه روسیه در امور جنایات مقامات کی‌یف اعلام کرد که احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات میان روسیه و اوکراین در واتیکان وجود دارد.
وی گفت: «چنین احتمالی وجود دارد، اما این موضوع همواره به خواست متقابل طرفین بستگی دارد.
در حال حاضر، چارچوبی تحت عنوان "مذاکرات درباره مذاکرات" وجود دارد که در آن، محل برگزاری، دستور جلسه، موضوعات و ترکیب هیئت‌ها از پیش هماهنگ می‌شود.
چنین هماهنگی‌هایی پیش از آغاز گفتگوها انجام می‌گیرد.
واتیکان یکی از گزینه‌های بالقوه برای محل برگزاری مذاکرات است، البته تنها در صورت توافق متقابل دو طرف این کار ممکن خواهد بود.»
پاپ لئو چهاردهم که مراسم آغاز به کار وی در تاریخ 18 مه برگزار شد، پیشنهاد داده که واتیکان به‌عنوان محل برگزاری مذاکرات میان روسیه و اوکراین در نظر گرفته شود.
الکساندر استوب، رئیس‌جمهور فنلاند نیز احتمال داد که هفته آینده، گفت‌وگویی در سطح فنی میان هیئت‌های روسی و اوکراینی در واتیکان برگزار شود.
ترامپ پیشنهاد رهبران اروپا برای آتش‌بس «بی‌قید و شرط» در اوکراین را رد کرد
روزنامه "وال استریت ژورنال" به نقل از منابع مطلع خود، گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پیشنهاد اتحادیه اروپا برای اعلام آتش‌بس «بی‌قید و شرط» به عنوان نتیجه مذاکرات مربوط به اوکراین را رد کرده است.
در این گزارش آمده است: «برخی از رهبران اروپایی که در مکالمه تلفنی روز دوشنبه با ترامپ مشارکت داشتند، بر این موضوع تأکید داشتند که نتیجه هرگونه مذاکره‌ای در واتیکان باید برقراری آتش‌بس بی‌قید و شرط باشد.»
با این حال، ترامپ با این موضع مخالفت کرده و تأکید نموده که از به‌کارگیری این اصطلاح در چارچوب گفت‌وگوهای مربوط به حل‌وفصل درگیری رضایت ندارد.
روز گذشته اعلام شد که دور بعدی مذاکرات میان روسیه و اوکراین برای حل‌وفصل درگیری ممکن است اواسط ماه ژوئن در واتیکان برگزار شود.
قرار است یک هیئت آمریکایی نیز در این نشست حضور داشته باشد.
تمایل ترامپ برای برقراری روابط نزدیک‌تر با پوتین
نشریه "آتلانتیک" به نقل از مقامات کاخ سفید نوشته است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خواهان برقراری روابط نزدیک‌تر با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه است.
بر اساس این گزارش، ترامپ همچنان در صدد برقراری روابط نزدیک‌تر با پوتین است و کاخ سفید احتمالاً به‌زودی بار دیگر امکان برگزاری دیدار حضوری میان رؤسای جمهور روسیه و آمریکا را بررسی خواهد کرد.
گفته می‌شود که ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید به مشاوران خود دستور داده تا برنامه‌ریزی برای دیدار با رئیس‌جمهور روسیه را آغاز کنند.
به نوشته "آتلانتیک"، دیدار رهبران روسیه و ایالات متحده، به‌احتمال زیاد شامل گفت‌وگو درباره توقف درگیری در اوکراین نخواهد بود، بلکه بیشتر به روابط دوجانبه مربوط خواهد شد.
ترامپ قصد دارد 200 هزار پناهجوی اوکراینی را از آمریکا اخراج کند
به گزارش روزنامه "واشنگتن پست"، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد حدود 200 هزار پناهجوی اوکراینی را که پیش‌تر دارای وضعیت حفاظت موقت بودند، از ایالات متحده اخراج کند.
بر اساس پیش‌نویس یک سند داخلی، دولت آمریکا در ازای خروج داوطلبانه، مبلغ هزار دلار به هر پناهجو پیشنهاد داده است.
هزینه‌های مربوط به این اخراج‌ها قرار است از محل 250 میلیون دلار بودجه‌ای که پیش‌تر برای کمک‌های خارجی در نظر گرفته شده بود، تأمین شود.
این نشریه یادآور شده که دولت پیشین جو بایدن برای نخستین‌بار در سال 2022، پس از آغاز درگیری‌ها در اوکراین، وضعیت حفاظت موقت را به شهروندان این کشور اعطا کرده بود.
انتهای پیام/