خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

محل مصرف مالیات ارزش افزوده وصولی مناطق آزاد تغییر می کند

تسنیم | اقتصادی | جمعه، 02 خرداد 1404 - 10:12
رییس سازمان مالیاتی پیشنهاد کرد، درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد، صرفاً برای عمران و آبادانی همان مناطق هزینه شود.
مناطق،ماليات،آزاد،معافيت،افزوده،مالياتي،ارزش،توليد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر تداوم معافیت مالیات مستقیم برای تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد، از پیشنهاد جدیدی برای تخصیص درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده این مناطق به عمران و آبادانی همان مناطق خبر داد.
تداوم معافیت مالیات مستقیم، بازنگری در مالیات بر ارزش افزوده
هادی سبحانیان اعلام کرد: «معافیت مالیات مستقیم برای تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد همچنان برقرار است، اما معافیت مالیات بر ارزش افزوده با مبانی نظری این مالیات سازگاری ندارد، زیرا مالیات بر ارزش افزوده مربوط به مصرف است، نه تولید.»
وی افزود: «پیشنهاد ما این است که درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد، صرفاً برای عمران و آبادانی همان مناطق هزینه شود.
این طرح با هماهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و مدیران مربوطه مطرح شده است.»
حمایت از تولید و درآمد پایدار بدون فروش دارایی‌ها
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اهداف این پیشنهاد گفت: «هدف ما حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و همچنین ایجاد درآمد پایدار برای این مناطق، بدون نیاز به فروش دارایی‌ها.»
وی خاطرنشان کرد: «این پیشنهاد می‌تواند به حل چالش درآمد پایدار مناطق آزاد کمک کند و زمینه توسعه زیرساخت‌های این مناطق را فراهم آورد.»
به گزارش تسنیم، به نظر می‌رسد این سیاست جدید مالیاتی، در راستای تقویت زیرساخت‌های مناطق آزاد و افزایش جذابیت آن‌ها برای سرمایه‌گذاران طراحی شده است.
در صورت تصویب این طرح، درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده به جای انتقال به خزانه مرکزی، مستقیماً در خود مناطق آزاد هزینه خواهد شد که می‌تواند تحولی در مدیریت مالی این مناطق ایجاد کند.
سرنوشت معافیت مالیات عملکرد در مناطق آزاد؟
همچنین موضوع تداوم معافیت مالیات مستقیم برای تولید در مناطق آزاد در حالی مطرح شده است که مسئولان ارشد سازمان مالیاتی از معافیتهای گسترده مالیاتی در کشور انتقاد کرده اند.
همچنین برخی فعالان اقتصادی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز از پایان بازه زمانی اعمال معافیتهای مالیاتی در مناطق آزادی که از حدود 2 دهه قبل در کشور ایجاد شده اند انتقاد میکنند.
انتهای پیام/