خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پکن: قصد تسلط بر فضا را نداریم

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 02 خرداد 1404 - 06:40
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که چین قصد ندارد در مسابقه تسلیحاتی فضایی شرکت کند یا بر فضا تسلط یابد.
فضايي،چين،فضا،ايالات،متحده،روسيه،نينگ

به گزارش مشرق، مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: چین همیشه از استفاده صلح‌آمیز از فضای بیرونی حمایت کرده است.
با مسابقه تسلیحاتی در آنجا مخالف است و نظامی‌سازی آن را رد می‌کند.
وی تاکید کرد: چین نمی‌خواهد با هیچ کشوری درگیر مسابقه فضایی شود و سعی در ادعای به اصطلاح برتری فضایی ندارد.
چنس سالتزمن، رئیس عملیات فضایی نیروی فضایی ایالات متحده، در ۱۵ مه ادعا کرد که روسیه و چین در حال استقرار سلاح در فضا هستند.
او بدون ارائه مدرکی برای تأیید ادعاهای خود گفت که چین یک "شبکه کشتار" در مدار دارد که شامل صدها ماهواره است و روسیه "قابلیت کشتار جنبشی" را نشان داده است که می‌تواند ماهواره‌ها را نابود کند.
سخنگوی چین از ایالات متحده خواست که از اظهارات بی‌ملاحظه دست بردارد، تقویت نظامی در فضا را متوقف کند و برای صلح و امنیت پایدار در فضای بیرونی تلاش کند.
مائو نینگ گفت: «ایالات متحده آشکارا فضا را به عنوان یک میدان نبرد در نظر می‌گیرد، به ساخت سلاح‌های فضایی ادامه می‌دهد، در این منطقه اتحادهای نظامی تشکیل می‌دهد و برای نظامی‌سازی فضا تلاش می‌کند، که این امر امنیت جهانی و حق هر کشوری برای توسعه در فضا را به طور جدی تهدید می‌کند.»
در اکتبر ۲۰۲۴، رسانه‌ها با استناد به نیروی فضایی ایالات متحده گزارش دادند که ایالات متحده قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ سلاحی را تحویل دهد که بتواند ماهواره‌های روسی و چینی را مختل کند.
روسیه و چین اعلام کردند که با نظامی‌سازی فضا مخالفند و از اکتشافات فضایی صلح‌آمیز حمایت می‌کنند.