شاهکار ساسانیان در مسیر ثبت جهانی/ وزارت میراث قول داد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با بیان اینکه دیوار دفاعی گرگان طولانی ترین دیوار تاریخی در دنیا است، گفت: وزارت میراث فرهنگی قول داد پرونده ثبت جهانی این شاهکار مهندسی عهد ساسانیان را در اولویت پیگیری ثبت جهانی قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، فریدون فعالی شامگاه پنج شنبه در همایش ظرفیتهای ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان اظهارکرد: این همایش با هدف بررسی ابعاد تاریخی، فرهنگی و فنی دیوار بزرگ گرگان و ظرفیتهای آن در مسیر ثبت جهانی برگزار شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به اهمیت این اثر تاریخی، گفت: در استان گلستان گنجینهای ارزشمند به طول حدود 200 کیلومتر وجود دارد که از خلیج گرگان آغاز میشود و تا ارتفاعات گلیداغ ادامه مییابد؛ دیواری که قرنها پیش برای مقابله با هجوم اقوام مهاجم و حفاظت از جاده ابریشم احداثشده و کارکردهایی چون تأمین امنیت، رونق تجارت و آرامش اجتماعی را بهدنبال داشته است.
وی با اشاره به اینکه این دیوار با نامهایی چون «سد اسکندر»، «مار سرخ» و «سد پیروز» نیز شناخته میشود، افزود: این دیوار پس از دیوار چین، دومین دیوار بلند تاریخی جهان محسوب میشود و طولانیترین اثر معماری ایران بهشمار میرود.
با برخورداری از 38 قلعه، سامانههای مهندسیشده آبرسانی و آجرهایی که با دقتی بینظیر تولیدشدهاند، این سازه یک شاهکار معماری تاریخی است.
فعالی همچنین با تأکید بر اهمیت آیندهنگری در صیانت از میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: شعار امسال، میراثفرهنگی و آینده، حامل این پیام است که گذشته ما میتواند چراغ راه آیندهمان باشد.
باید از این مواریث برای ساختن آیندهای بهتر، برای رونق گردشگری، تقویت هویت فرهنگی و ایجاد فرصتهای شغلی در جوامع محلی بهره گرفت.
وی با اشاره به اینکه ثبت جهانی دیوار گرگان یکی از اولویتهای ادارهکل استان است، گفت: در سه سال آینده پروندههای مسیر ثبت جهانی از قبل بستهشده، اما با قولی که از دکتر دارابی معاون میراثفرهنگی کشور گرفتیم، دیوار بزرگ گرگان جزو اولویتهای وزارت میراثفرهنگی برای ثبت در فهرست یونسکو مطرح خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در ادامه افزود: میراثفرهنگی یادگار گذشتگان ماست و همه ما وظیفه مراقبت و حمایت از این میراث گرانبها رو داریم.
باور داریم میراثفرهنگی یک سازمان فرابخشی است؛ اگر دستگاههای اجرایی و خدماترسان در کنار ما نباشند، بهتنهایی قادر به حفاظت از میراث گرانقدر استان نیستیم.
وی با اشاره به تنوع فرهنگی و طبیعی استان گلستان گفت: گلستان به نگارستان ایران و رنگینکمان اقوام شهرت دارد؛ با 17 قوم که در صلح و آرامش در کنار هم زندگی میکنند.
بیش از چهل هزار هنرمند در استان داریم و از سیزده اقلیم موجود در جهان، هشت اقلیم در گلستان قرار دارد.
دوهزار و پانصد جاذبه تاریخی، طبیعی و فرهنگی داریم که از این تعداد، هزار و سیصد اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای استان بیان کرد: ساماندهی، مرمت و احیای قلعه روسها در آشوراده، تکمیل زیرساختهای جزیره آشوراده، مرمت میراث جهانی گنبد قابوس، تکمیل پرونده ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان، باززندهسازی بخشی از دیوار، ساماندهی و مرمت بافت تاریخی گرگان، راهاندازی موزه میراث روستایی گلستان و موزه بزرگ گلستان جزو مطالبات مردم استان است.
انتهای پیام/