سمنان؛ قطب ملی تنوع زیستی و پایگاه اصلی یوزپلنگ ایرانی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: این استان به ویژه شرق سمنان قطب ملی تنوع زیستی و پایگاه اصلی یوزپلنگ آسیایی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شاهرود، سعید یوسفپور در نشست ملی ذخیرهگاههای زیستکرهای در شاهرود ابزار داشت: استان سمنان به عنوان یکی از مهمترین مناطق کشور از نظر تنوع زیستی، با داشتن بیش از 19 درصد از مساحت تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و دومین ذخیرهگاه زیستکرهای بزرگ جهان، نقش استراتژیکی در حفظ گونههای شاخص حیات وحش، به ویژه یوزپلنگ آسیایی را بر عهده دارد.
وی اظهار کرد: شهرستان شاهرود به لحاظ وجود قدیمیترین جنگلهای جهان، اکوتونهای طبیعی منحصر به فرد و زیستگاه تمام هشت گونه گربهسان ایران، به ویژه یوزپلنگ آسیایی، نقش برجستهای در حفظ تنوع زیستی کشور دارد.
ذخیرهگاههای زیستکرهای؛ دغدغه ملی و فرصتهای بینالمللی
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان همچنین تأکید کرد: در سالهای اخیر غفلت نسبتاً زیادی نسبت به مدیریت و توسعه ذخیرهگاههای زیستکرهای وجود داشته است.
وی با اشاره به تدوین آییننامه جدید ذخیرهگاهها گفت: این گام یک حرکت رو به جلوی بزرگ است که باید با هماهنگی دستگاههای متولی و حمایتهای یونسکو گسترش یابد.
یوسفپور اعلام کرد: تلاش ما این است که اولین خواهرخواندگی بین ذخیرهگاههای زیستکرهای ایران و جهان، بین مجموعه حفاظتی گلستان و یکی از ذخیرهگاههای آلمان صورت گیرد.
وی افزود: این موضوع میتواند زمینهساز تبادل تجربیات و معرفی ظرفیتهای داخلی در سطح بینالمللی باشد.
ثبت جهانی و گردشگری پایدار
وی همچنین از حضور هیئت یونسکو در شاهرود استقبال کرد و گفت: جنگل ابر به عنوان یکی از «اکوتونهای» مهم و بخشی از جنگلهای هیرکانی ثبت جهانی دارد.
همچنین بسطام به عنوان یک منطقه فرهنگی-تاریخی در حال پیگیری ثبت جهانی است.
روستای قلعه بالا نیز به عنوان الگویی از گردشگری پایدار در منطقه مطرح است.
یوسفپور در بخش دیگری از صحبتهای خود، به ضرورت مشارکت جوامع محلی در مدیریت ذخیرهگاهها اشاره کرد و گفت: هدف از این نشست، هماهنگی جهت حضور قوی ایران در نشست جهانی ذخیرهگاههای زیستکره در چین است.
این موضوع نیازمند انسجام و همافزایی بین دستگاهها و تشکلهای مردم نهادی است.
انتهای پیام/363/.