کاهش زاد و ولد در کهگیلویه و بویراحمد نگرانکننده است - تسنیم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: میانگین آمار زاد و ولد در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به کشور نگران کننده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، غلام رضا تاجگردون نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت و رئیس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس ظهر امروز در نشست شورای برنامه ریزی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشن: 42 دستگاه خودرو به ادارات آموزش و پرورش شهرستانهای استان اختصاص یافته است.
وی، میانگین آمار زاد و ولد در استان را نسبت به کشور نگران کننده دانست و افزود: بر اساس شاخصهای جمعیتی این آمار نسبت به میانگین 2 درصدی کشور در استان به یک درصد هم نمیرسد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: 21 مورد ظرفیتهای ملی قانون بودجه امسال، زمینهساز برای جذب منابع بیشتر و پیشبرد پروژههای استان است.
یداله رحمانی با اشاره به 21 مورد ظرفیت قانونی در بودجه سال جاری، تاکید کرد با همکاری نمایندگان مجلس و دستگاههای اجرایی، میتوانیم از این ظرفیتها برای جذب منابع بیشتر استفاده کنیم و پروژههای مهم استان را پیش ببریم.
وی با تاکید بر ضرورت پیگیری مستمر همه مصوبات شورای برنامهریزی و توسعه استان، خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی باید وظایف و تکالیف خود را بهصورت شفاف اعلام کنند و در جلسات آینده شورا، گزارش اقدامات و عملکردی ارائه دهند.
رحمانی عنوان کرد: برای برخی از موارد که مشکلاتی غیرقابل رفع در استان وجود دارد، نامهای مشترک با امضای استاندار، نمایندگان مجلس و مدیران دستگاهها تهیه و به مراجع مربوطه ارسال تا پیگیریهای لازم انجام گیرد.
وی با اشاره به پروژههای دارای اولویت که در پیوست قانون بودجه ذکر شدند و مورد بررسی قرار گرفت، گفت: اخذ مجوزهای لازم از کمیسیون ماده 23 باید در کوتاهترین زمان ممکن انجام گیرد تا این پروژهها هرچه سریعتر وارد فاز اجرایی شوند.
در ادامه جلسه که گزارش عملکرد کارگروههای زیرمجموعه شورای برنامهریزی و توسعه استان ارائه شد استاندار بر ضرورت هماهنگی بیشتر بین کارگروهها تاکید کرد و گفت: مصوبات کارگروهها باید در شورای برنامهریزی مطرح، بررسی و به تصویب برسند تا جنبه اجرایی پیدا کنند.
وی بیان کرد: دستور جلسات کارگروههای این شورا باید منطبق با برنامهها و مبتنی بر اولویتهای توسعهای و اثرگذار در امور مردم باشد و علاوه بر کارگروههای ذیل شورای برنامهریزی و توسعه، دستور جلسات کارگروههای شورای آموزش و پرورش، صادرات غیرنفتی و شورای دولت و بخش خصوصی هم در شورای برنامهریزی مطرح شود تا وظایف و عملکرد همه کارگروهها را مورد بررسی قرار دهیم.
رحمانی با بیان اینکه، اولویت واگذاری زمینها باید به شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی باشد و تنها در موارد خاص، خارج از این محدودهها اقدام شود، خواستار تعیین پهنههای مشخص برای واگذاریها در آینده شد تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.
وی با اشاره به تکلیف دستگاههای اجرایی برای ارائه برنامه عملیاتی سال 1404 اظهار داشت: دستگاههای اجرایی سریع اقدام کنند و اگر در تهیه و تدوین برشی از برنامه سالانه نمیتوانند اقدام کنند، طی 2 روز آینده اطلاع دهند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به موضوع جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مسئولیتهای اجتماعی شرکت ملی نفت اشاره کرد و گفت از سه هزار و 700 میلیارد تومان اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی، یک هزار و 200 میلیارد تومان آن در سال گذشته جذب شد.
رحمانی تاکید کرد که زمینه برگزاری جلسهای با مسئولان اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت فراهم شود تا پیگیریهای لازم صورت گیرد و امیدوارم که با پیگیری مصوبات این نشست، گامهای مؤثری برای توسعه استان برداشته شود.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست هم بر روند جذب اعتبارات عمرانی به ویژه کمکهای نفت تاکید کرد.
محمد بهرامی به افزایش نرخ مهاجرت فزاینده و تراکم بالای جمعیت در شهرستان بویراحمد اشاره و بر توزیع متناسب اعتبارات بر اساس آمایش سرزمینی و تراکم جمعیت تاکید کرد.
در پایان نشست؛ مصوبات جلسات کارگروههای ذیل شورای برنامهریزی و توسعه استان شامل امور زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری، آمایش سرزمین و محیط زیست بررسی و به رای گذاشته و با آنها موافقت شد.
انتهای پیام /