خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درخواست عفو بین‌الملل از اتحادیه اروپا برای تحریم اسرائیل - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 01 خرداد 1404 - 15:12
سازمان عفو بین الملل با بیان اینکه مصونیت اسرائیل از مجازات موجب شده سران جنایتکار آن گستاخانه درباره اهداف جنایات نسل کشی علیه مردم غزه حرف بزنند، تاکید کرد اتحادیه اروپا باید توافق تجاری با اسرائیل را تعلیق و این رژیم را تحریم تسلیحاتی کند.
اتحاديه،اروپا،غزه،اسرائيل،جنايات،رژيم،عضو،كشور،عفو،كشي،نسل،ف ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال تهدید اتحادیه اروپا برای بازنگری در توافقنامه مشارکت با رژیم صهیونیستی در پی افزایش فشار افکار عمومی جهان به دلیل جنایات این رژیم علیه غیرنظامیان بی‌دفاع در غزه، سازمان عفو بین‌الملل خواستار اجرای فوری این تهدید شد.
«ایو گیدی» مدیر دفتر نهادهای اروپایی در سازمان عفو بین‌الملل ضمن استقبال از این تصمیم اتحادیه اروپا، این اقدام را یک گام اولیه اما دیر هنگام دانست و تاکید کرد: رنج گسترده ملت فلسطین در نوار غزه طی 19 ماه گذشته غیرقابل وصف بوده و اسرائیل همچنان به جنایات نسل کشی علیه این باریکه ادامه می‌دهد؛ آن هم در حالی که کاملاً مصون از مجازات است.
وی افزود: تعلل اتحادیه اروپا و حتی حمایت برخی از کشورهای عضو این اتحادیه از اسرائیل موجب شده تا مقامات اسرائیل گستاخانه و علنا درباره اهداف نسل کشی خود در غزه حرف بزنند.
این مقام سازمان عفو بین‌الملل نسبت به اتلاف وقت که به قیمت جان غیرنظامیان بی‌گناه و بی‌دفاع در نوار غزه تمام می‌شود، هشدار داده و تاکید کرد: باید اقدامات فوری جهت پایان دادن به این روند در غزه انجام بگیرد و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن هم موظفند فوراً هرگونه تجارت و سرمایه‌گذاری خود را که در خدمت ارتکاب جنایات نسل کشی و سایر جنایات فاحش و نقض حقوق بین‌الملل قرار دارد، متوقف کنند.
وی همچنین گفت: اتحادیه اروپا باید هرگونه تجارت با شهرک‌های اسرائیلی را به حالت تعلیق در بیاورد و کشورهایی که به اسرائیل سلاح می‌دهند، باید فوراً انتقال سلاح برای این رژیم را متوقف سازند.
در پی فشار افکار عمومی جهان بر کشورهای اروپایی به دلیل همکاری با رژیم صهیونیستی که مرتکب فجیع‌ترین جنایات ضد بشری علیه مردم غزه می‌شود، اخیرا برخی دولت‌های غربی مجبور شده‌اند تحرکاتی برای تحت فشار قرار دادن اسرائیل انجام دهند.
در این زمینه چند روز قبل، اتحادیه اروپا توافقنامه مشارکت خود با اسرائیل را زیر سوال برد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفت که توافق تجاری اتحادیه اروپا با اسرائیل در بحبوحه وضعیت «فاجعه‌بار» غزه بررسی خواهد شد.
کالاس گفت که «اکثریت قاطع» وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا که در بروکسل تشکیل جلسه دادند، با توجه به وقایع غزه از چنین بازنگری در توافق‌نامه همکاری این اتحادیه با اسرائیل حمایت کردند.
وی بدون ذکر نام کشور مورد نظر، گفت که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه شهرک‌نشینان خشونت‌طلب اسرائیلی آماده شده است اما تاکنون توسط یک کشور عضو مسدود شده است.
ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه هم در سخنرانی خود در پارلمان از تصمیم اتحادیه اروپا استقبال کرد و گفت که 17 کشور از 27 کشور عضو از این اقدام حمایت کرده‌اند.
انتهای پیام/