خط کشتیرانی چابهار-مسقط راهاندازی میشود - تسنیم
دبیر شورای عالی مناطق آزاد با وعده راه اندازی 3 منطقه آزاد نسل ششم تا 2 سال آینده،گفت:از طریق ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای عراق، ترکیه و پاکستان با تحریم ها مقابله می کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به تغییر نظم جهانی، این تحولات را فرصتی برای بازتعریف نقش ایران در اقتصاد منطقهای دانست و افزود: در قرن اخیر، دو نظم اقتصادی جدید شکل گرفته است؛ نخست، در سال 1944 (1323شمسی) با توافق برتون وودز و دیگری در سال 1984(1363 شمسی)، همزمان با شکلگیری سازمان تجارت جهانی.
وی با بیان اینکه جهانیسازی در حال افول است،افزود: این دگرگونیها فرصتی برای کشور ما ایجاد کرده تا با تکیه بر تجارت منطقهای و تقویت روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، جایگاه خود را در اقتصاد جهانی بازتعریف کند.
وی با اشاره به آمارهای جهانی، به افزایش 8 برابری صادرات چین از سال 2000 میلادی تاکنون و ثابت ماندن صادرات آمریکا اشاره کرد و گفت: کاهش سهم آمریکا از تولید ناخالص جهانی از 28 درصد دهه 50 میلادی به 10 درصد کنونی علاوه بر چالشهای اقتصادی، مشکلات امنیتی برای این کشور بهوجود آورده است.
وی با بیان اینکه چین هماکنون 40 درصد نقدینگی دنیا را در اختیار دارد، تصریح کرد: این کشور نقش محوری در اقتصاد جهانی دارد و ایران میتواند با بهرهگیری از این موقعیت، از فرصتهای سرمایهگذاری و انتقال فناوری استفاده کند.
مسرور به تشریح برنامههای جدید مناطق آزاد پرداخت و گفت: دو برنامه کلان در دستور کار قرار دارد؛ نخست، برنامه دوره پساتحریم که شامل بهروزرسانی فرصتهای سرمایهگذاری و جانمایی دقیق فعالیتهای اقتصادی است؛ و دوم، برنامه مقابله با تحریمها در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، از طریق ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای عراق، ترکیه و پاکستان.
دبیر شورای عالی مناطق آیاد با بیان این که دیگر صرفاً ایجاد مناطق آزاد نسل اول تا سوم مورد توجه نیست، گفت: بلکه تمرکز اصلی بر توسعه مناطق نسل ششم و هفتم با محوریت اقتصاد دیجیتال است.
در این مسیر، همکاریهایی با دانشگاه صنعتی شریف آغاز شده و تدوین سند راهبردی نیز در حال انجام است.
مسرور از برنامهریزی برای راهاندازی سه منطقه آزاد نسل ششم طی 2 سال آینده خبر داد و گفت: مناطق آزاد نسل هفتم نیز با تمرکز بر اقتصاد دیجیتال، بهزودی وارد مرحله اجرایی خواهند شد.
وی همچنین با اشاره به تشکیل شورای دیپلماسی اقتصادی در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، بر نقش سفرای ایران در جذب سرمایهگذاری و انتقال فناوری تأکید کرد و گفت: اعضای این شورا عمدتاً از دیپلماتهای باسابقه و سفرای پیشین هستند که ظرفیت مناسبی برای توسعه همکاریهای اقتصادی با کشورهای مختلف فراهم میکنند.
وی در ادامه از راهاندازی خط کشتیرانی مسقط-چابهار طی ماه جاری خبر داد و با بیان اینکه این گامی مهم در تقویت صادرات مجدد و توسعه منطقه آزاد چابهار است، اضافه کرد: با توجه به اینکه بیشتر مناطق آزاد در مرزهای کشور قرار دارند، استفاده بهینه از ظرفیتهای این مناطق و گسترش تجارت با کشورهای همسایه باید به یکی از اولویتهای اصلی سیاستگذاری اقتصادی کشور تبدیل شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به برنامههای اجرایی، گفت: اخیراً کارگوی هوایی در یکی از مناطق آزاد راهاندازی شده و پروژههایی مشابه در دیگر مناطق نیز در حال اجراست که آثار آن بهزودی نمایان خواهد شد.
وی تأکید کرد: پیگیری توسعه مناطق آزاد با محوریت نوآوری، فناوری و دیپلماسی اقتصادی، در دستور کار شورایعالی قرار دارد و تلاش میشود با مشارکت همه دستگاهها، بستر لازم برای رشد این مناطق فراهم شود.
انتهای پیام/