خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امنیت منطقه در گرو توسعه اقتصادی و تعاملات مردمی است

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 01 خرداد 1404 - 13:33
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان با تأکید بر اهمیت رویکرد همسایگی در سیاست خارجی کشور، گفت: امنیت منطقه در گرو توسعه اقتصادی و تعاملات مردمی صورت می‌گیرد.
ايران،اقتصادي،عربستان،جمهوري،اسلامي،خليج،فارس،روابط،سياست،منطقه

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا عنایتی صبح پنج‌شنبه نشست منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در شیراز با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی و سیاست همسایگی گفت: رویکرد همسایگی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، موضوع بسیار مهمی است و تنها در سطح پایتخت‌ها محقق نمی‌شود، بلکه نقش‌آفرینی استان‌ها در تحقق این سیاست یک اصل بنیادین محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: وقتی از سیاست همسایگی صحبت می‌شود، معنا ندارد که استان‌ها در آن نادیده گرفته شوند.
باید ظرفیت‌های محلی، استانداران، مقامات منطقه‌ای و بخش خصوصی در این مسیر نقش‌آفرینی کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان با بیان این‌که تنها یکی از وظایف وزارت امور خارجه مذاکره و هموار کردن مسیر است، افزود: روابط مردمی و پیوندهای اقتصادی، تجاری و گردشگری در کنار روابط دولت‌ها معنا پیدا می‌کند و در واقع حضور مستقیم مردم، تجار و نهادهای غیردولتی مکمل روابط سیاسی هستند و امنیت منطقه در گرو همین تعاملات صورت می‌گیرد.
عنایتی در ادامه به تغییرات نگرش امنیتی در منطقه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر کشورهای منطقه به‌جای نگاه امنیتی، به امنیت مبتنی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی روی آوردند و این تغییر پارادایم، برای ایران همانند یک فرصت است.
وی با تأکید بر اینکه ایران با داشتن ظرفیت‌های منحصربه‌فرد، از جمله کریدورهای ترانزیتی، می‌تواند حلقه وصل میان شمال، جنوب و غرب منطقه باشد، ادامه داد: همکاری اقتصادی ایران با عربستان، امارات، عمان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس باید به سوی شکل‌گیری شبکه همگرایی - اقتصادی - منطقه‌ای حرکت کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان افزود: در شمال خلیج فارس ۲ کشور ایران و عراق و در جنوب آن ۶ کشور دیگر حضور دارند که این هشت کشور می‌توانند به یک مجموعه واحد برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دست پیدا کنند.
عنایتی گفت: این همکاری‌ها قطعاً از چارچوب روابط دو جانبه فراتر رفته و به یک ساختار اقتصادی کامل تبدیل خواهد شد.
در این میان، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به‌عنوان حلقه وصل این مجموعه نقش‌آفرینی کند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی حجم تجارت میان ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس را بیش از ۴۰ میلیارد دلار دانست تصریح کرد: که در آینده شاهد افزایش سهم ایران در تجارت با عربستان باشیم.