38 رشته و 312 حرفه در مراکز فنی و حرفهای اراک فعال هستند - تسنیم
معاون آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی گفت: در حال حاضر سه مرکز آموزش فنی و حرفه ای در شهرستان اراک با تمام ظرفیت فعال هستند و در مجموع، 38 رشته آموزشی و 312 حرفه مهارتی را به جامعه ارائه می دهند.

محمد جهانگیری، معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک با اشاره به تنوع رشتهها و حرفههای آموزشی در این مراکز گفت: در مجموع، 38 رشته آموزشی و بیش از 312 حرفه در این سه مرکز دولتی فعال هستند که به طور مستمر به مهارتآموزی کارجویان و متقاضیان اشتغال میپردازند.
در حال حاضر سه مرکز فعال شامل دو مرکز ویژه برادران و یک مرکز ویژه خواهران در این شهرستان در حال ارائه خدمات آموزشی هستند که این مراکز نقش مؤثری در توانمندسازی نیروی انسانی و تأمین نیاز صنایع استان دارند.
جهانگیری تصریح کرد: نیمی از جامعه هدف ما را بانوان تشکیل میدهند و مرکز خواهران نیز با برخورداری از ظرفیت مناسب، توانسته بهخوبی پاسخگوی نیاز این قشر از جامعه باشد که با وجود یک مرکز ویژه خواهران در کنار دو مرکز ویژه برادران، میتوان گفت هر سه مرکز با بهرهگیری از تمام امکانات و ظرفیتها به فعالیت خود ادامه میدهند و خدمات آموزشی را بهصورت منظم و هدفمند به مراجعان ارائه میدهند.
معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی ادامه داد: در سال گذشته تعداد 10 هزار و 630 نفر دوره در این مراکز برگزار شده و مجموعاً بیش از یک میلیون و 36952 نفر ساعت آموزشهای مهارتی به جامعه هدف ارائه شده است که این آمار، بیانگر فعالیت تمامظرفیت مراکز فنی و حرفهای شهرستان اراک در راستای توسعه مهارت آموزی است.
وی عنوان کرد: تمام تلاش مجموعه بر این بوده که آموزشها صرفاً محدود به آمار و ارقام نباشند، بلکه با رویکردی کیفی، محتوای کاربردی و استاندارد به مهارتجویان ارائه شود.
چرا که هدف اصلی سازمان آموزش فنی و حرفهای، تربیت نیروی انسانی توانمند و آماده ورود به بازار کار است.
رشتههای صنعتی و فنی، پرمخاطبترین دورههای مهارتی در استان مرکزی
معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به میزان تقاضا برای رشتههای مختلف اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و صنعتی بودن بافت استان مرکزی و شهرستان اراک، رشتههایی همچون تراشکاری، برق صنعتی، فرزکاری و دیگر رشتههای مرتبط با صنایع و بنگاههای اقتصادی از استقبال بالایی برخوردارند و جزو پرمخاطبترین دورهها محسوب میشوند.
وی افزود: توسعه مهارتآموزی نهتنها موجب توانمندسازی افراد در مسیر اشتغال پایدار میشود، بلکه زمینهساز ارتقاء بهرهوری در بخشهای مختلف اقتصادی خواهد بود و مراکز فنی و حرفهای استان با جدیت در این مسیر گام برمیدارند.
جهانگیری بیان کرد: مراکز فنی و حرفهای شهرستان اراک با تمرکز بر نیازهای روز بازار کار و شرایط صنعتی استان، آموزشهای مهارتی را در طیف گستردهای از رشتهها ارائه میدهند و هدف ما این است که مهارتجویان پس از طی دورههای آموزشی، با توانمندی لازم وارد بازار کار شوند و بتوانند در بنگاههای اقتصادی، صنایع یا حتی در قالب مشاغل خانگی و خوداشتغالی، مسیر شغلی موفقی را طی کنند.
90 دوره مهارتی با مشارکت واحدهای صنعتی و صنفی در اراک برگزار شد
معاون آموزش، پژوهش و برنامهریزی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی با اشاره به نقش طرحهای اشتغالزایی مهارتی گفت: در راستای اجرای طرح مهارتآموزی در محیط واقعی کار، طی سال گذشته 90 دوره آموزشی در شهرستان اراک برگزار شده است.
وی افزود: این دورهها در واحدهای پذیرندهای برگزار میشود که با هماهنگی ادارهکل آموزش فنی و حرفهای، اقدام به جذب کارآموز کرده و آموزشهای عملی را تحت نظارت مراکز معین ارائه میدهند که در این قالب، بالغ بر 310 نفر از مهارت جویان در این واحدها آموزشهای لازم را فراگرفتند که اغلب این افراد یا پیش از آن در این واحدها مشغول به فعالیت بودند و با هدف ارتقاء سطح مهارتی در دورهها شرکت کردند، یا پس از توانمندسازی، موفق به جذب در همان محیطهای کاری شدند.
جهانگیری تصریح کرد: این مدل از آموزش، به دلیل پیوند مستقیم با محیط واقعی کار، تأثیر قابل توجهی در افزایش مهارت و اشتغالپذیری کارآموزان دارد و تجربه نشان داده است که بسیاری از افراد پس از طی این دورهها به صورت رسمی در همان واحدها مشغول به کار میشوند.
انتهای پیام/٧١١/