وقتی با بیتدبیری هویت زنان کُرد را زیر سؤال میبرند! - تسنیم
استانداری کردستان در اقدامی عجیب و قابل تأمل؛ بانوان سوارکار را برای استقبال از استانداران عراق به میدان آورده بود! اقدامی که به جای معرفی فرهنگ زنان کُرد که ریشه در تاریخ، عفاف و نجابت دارند؛ با بی تدبیری، به جایگاه آنان خدشه وارد کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، سفر دو روز اخیر استانداران اقلیم کردستان عراق و استانهای کرمانشاه و آذربایجان غربی به کردستان حواشیهایی به دنبال داشت.
استانداری کردستان در اقدامی عجیب و قابل تأمل؛ در بدو ورود استانداران به هتل شادی سنندج؛ بانوان سوارکار را برای استقبال از مهمانان به میدان آورده بود و خودشان به صف ایستاده بودند، نگاه میکردند، لبخند میزدند و کف میزدند!
اقدامی که مورد نقد و باعث ناراحتی دلسوزان و بزرگان استان شده است.
در بخشی از این برنامه، صحنههای نامأنوس با فرهنگ اصیل و متعهد مردم کردستان به چشم آمد.
حضور تعدادی زن با پوشش نامناسب و آرایش کرده و به دور از شئونات فرهنگی و دینی جامعه کُردی، آن هم در نقش استقبالکننده از مقامات رسمی و در جلو چشمان همه نمایندگان دولت در مرکز استان کردستان و در رأس استاندار استان، مایه تأسف و تعجب بسیاری از مردم مؤمن و غیور این دیار است.
فرهنگ زنان کُرد، ریشه در تاریخ عزت، عفاف، ایمان و نجابت دارد و زن کُرد، در همه ادوار، نماد حیا، غیرت، پاکدامنی و اصالت فرهنگی بوده و همواره دوشادوش مردان خود، حافظ هویت دینی و ملی این سرزمین بوده است.
بهکارگیری چنین نمادهایی در مراسم رسمی، بدون توجه به بافت فرهنگی و مذهبی جامعه کردستان، خطایی راهبردی و اقدامی خلاف شأن مردم این دیار تلقی میشود.
برخی از مسئولان بهجای معرفی درست و فاخر از ظرفیتهای فرهنگی کردستان، با بیتدبیری و به بهانههای دیپلماتیک، به اعتماد فرهنگی مردم خدشه وارد کردهاند.
فرهنگ کُردی سرمایهای معنوی، اعتقادی و تمدنی است که نباید قربانی مصلحتاندیشیهای زودگذر سیاسی گردد.
ضمن تأکید بر تقویت ارتباطات منطقهای در چارچوب عزت، حکمت و مصلحت، یادآور میشویم که هویت فرهنگی مردم کردستان باید خط قرمز هرگونه برنامهریزی، تعامل و نمایش باشد.
اینگونه اقدامات که موجب تحریف سیمای فرهنگی این مردم میشود، نه تنها موجب همگرایی نیست، بلکه باعث شکاف میان مردم و مدیران خواهد شد.
در همین زمینه؛ جمعی از فعالان و کنشگران اجتماعی ضمن انتقاد شدید به این اتفاق ناخوش؛ از دولتمردان و برگزارکنندگان این مراسم که با این اقدام نسنجیده به عفت، نجابت و هویت زن مسلمان کُرد توهین کردهاند، خواسته که به صورت رسمی و شفاف از مردم فهیم و خانوادههای مؤمن این استان عذرخواهی کنند.
حفظ کرامت مردم، نخستین وظیفه مدیران در نظام اسلامی است و کمتوجهی به آن، بههیچوجه قابل اغماض نیست.
از مسئولان فرهنگی و اجرایی استان نیز انتظار میرود در برنامهریزیها و اجراها، حساسیتهای فرهنگی و اعتقادی مردم را مدنظر قرار داده و اجازه ندهند فرهنگ اصیل اسلامی-کُردی در معرض تحریف یا مصادره نمایشی قرار گیرد.
ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان نیز در رابطه با حواشی نشست استانداران اقلیم کردستان عراق در سنندج اعلام کرده که «مردمان کردستان به بلندای تاریخ چندین هزار ساله خود همواره تصویری از سلحشوری و هیمنه شیرمردان خود را به جهانیان نشان داده و شیرزنان کُرد به وقت ضرورت در رکاب مردان قهرمان خود در برابر ظلم بیگانگان روس و انگلیس و نیز خانهای ظالم دوران ستمشاهی ایستادهاند اما مردان کُرد همواره در فرهنگ اصیل منطقه بر اصل ذاعفه بودن زنان و دختران خود تأکید داشته و دارند.
مسئولان ارشد استان ما گویا نه با اصالت و غنای فرهنگ کُردی آشنایی دارند و نه زبان دیپلماسی، چراکه حضور زنان و دختران بزک کرده و سوار بر اسب برای استقبال از استانداران شمال عراق اقتدار بلامنازع بینالمللی ایران را با چالش روبرو میکند.
امروز همگان میدانند ایران اسلامی در عرصه تعامل با کشورهای دیگر هم از دیپلماسی سیاسی بهره میبرد و هم از دیپلماسی میدان.
آنچه ما در این استقبال مشاهده کردیم نه از سیاست بهره برده بود و نه از قدرت فوق تصور ایران همیشه مقتدر!
جا دارد این مدیران و مسئولان ضمن عذرخواهی از مردم با شرف کردستان به دلیل این ندانم کاری در چنین مواردی با اهل سیاست و میدان مشورت کنند و اینچنین عزت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را زیر سوال نبرند»
کردستان که به دیار مردانگی، شرافت، غیورمردی و غیرت ایرانی مشهور است، نباید با ندانم کاری و ضعف مدیریت استاندار و چنین برنامههایی، اصالت و جایگاه زنان این خطه زیر سؤال برود.
مردان و زنان غیور کردستانی در دوران دفاع مقدس و برای پیروزی و اثبات انقلاب اسلامی چه فداکاریها که نکردند.
چه شهدایی که ندادند، در اوج گمنامی و مظلومیت مضاعف، مردم کردستان ایستادند، فداکاری کردند، در چند جبهه برای صیانت از سرزمین و فرهنگ ایران مقاومت کردند، روا نیست که اینگونه به باد داده شود!
7300 شهیده در کشور داریم که 563 از زنان جزو شهدای بومی استان کردستان هستند که با بدترین وضع موجود به شهادت رسیدهاند اما کسی نامی از آنان نمیبرد.
سوارکاری با با پوشش نامناسب نه بیانگر تمدن و اصالت زنان این دیار است بلکه در تعارض آشکار با هویت زن ایرانی است.
استاندار کردستان و متولیان برنامهریزی این سفر، به جای سکوت باید پاسخگوی افکار عمومی باشند.
انتهای پیام/481/