خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کلینیک نگهداری حیوانات بلاصاحب ‌در تبریز ، برق و گاز ندارد!

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 01 خرداد 1404 - 08:53
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: کلینیک نگهداری حیوانات بلاصاحب که با هزینه های قابل توجه ساخته شده، هنوز فاقد آب، برق و گاز است.
تبريز،شهر،حيوانات،بلاصاحب،شهرداري،كلينيك،شهري،صادقي،كميسيون، ...

احد صادقی، رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، با انتقاد از وضعیت نامناسب مدیریت حیوانات بلاصاحب و بلاتکلیفی کلینیک نگهداری، از نبود زیرساخت‌ها، فقدان سیستم رصد دائم و عدم پاسخ‌گویی شهرداری در قبال هزینه‌های انجام‌شده برای ساماندهی سگ‌های ولگرد، گفت: براساس دستورالعمل جدید وزارت کشور، سازمان مدیریت پسماند شهرداری متولی اصلی مدیریت و ساماندهی حیوانات بلاصاحب شناخته شده است.
وی، با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های لازم فراهم نشده و هیچ سیستم رصد دائم یا گزارش‌گیری منظم ماهانه وجود ندارد، گفت: در نیمه دوم سال گذشته، تعداد قابل‌توجهی سگ در مناطق مرکزی شهر جمع‌آوری شد، اما مناطق حاشیه‌ای و به‌ویژه مناطقی مانند آناخاتون کاملاً رها شده بودند.
رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، اعلام کرد: در منطقه شش شهرداری تبریز، به مدت شش ماه هیچ عملیات جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب انجام نشده است که باید درخصوص علت این عملکرد توضیح داده شود.
صادقی با اشاره به در فروردین سال جاری، حدود 600 قلاده سگ بلاصاحب در سطح شهر تبریز جمع‌آوری شده که رقم قابل توجهی است، گفت: این اقدامات بدون پایش مستمر و سیاست‌گذاری مشخص، نتیجه پایداری نخواهد داشت.
اگر آمار به‌صورت تخصصی ارائه نشود، امکان تحلیل و تصمیم‌گیری نیز وجود ندارد.
وی درباره به وضعیت کلینیک نگهداری حیوانات بلاصاحب اظهار داشت: کلینیکی که با هزینه‌های قابل توجه ساخته شده، هنوز فاقد آب، برق و گاز است.
رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، تصریح کرد: براساس اعلام ناتوانی شهرداری تبریز در جمع‌آوری و نگهداری سگ‌های بلاصاحب در کلینیک بلاتکلیف حیوانات، اعلام شود که تبریز کلینیک حیوانات ندارد و این پروژه منحل شده است.
صادقی خواستار ارائهٔ گزارش دقیق عددی و ریالی از هزینه‌های انجام شده برای کلینیک و نیز برنامه آتی شهرداری شد و گفت: دلیل این‌که پروژه‌ای با این حجم از هزینه، به بهره‌برداری نرسیده است باید مشخص شود.
وی ادامه داد: با توجه به هزینه‌های بسیار بالای فرآیندهای عقیم‌سازی، شهرداری به‌تنهایی قادر به ادامه کار نیست و مشارکت نهادهای مسئول و تأمین اعتبارات ویژه ضروری است؛ در حال حاضر، شهرداری نمی‌داند در این زمینه چه اقدامی داشته باشد و با مشکل مواجه است.
رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: نهادهایی مانند دانشگاه‌ها با برخورد علمی و عملی غیرتهاجمی و ارزان برای کنترل جمعیت حیوانات ورود کرده‌اند اما باتوجه به این‌که زیرساخت‌های این کلینیک از قبیل آب، برق و گاز فراهم نشده، نمی‌توان به‌صورت قطعی به مسئله ورود کرد درحالیکه اعتبار نهاد دانشگاه به‌عنوان یک مرجع حقوقی و رسمی مطرح است.
صادقی تصریح کرد: ورود بخش خصوصی به مسئلهٔ جمع‌آوری حیوانات بلاصاحب براساس یک نگاه تجاری است که با اهداف ساماندهی هم‌راستا نیست.
وی با ابراز نگرانی نسبت‌به بحران زیست‌محیطی منطقه آناخاتون تأکید کرد: یکی از مناطق بحرانی، آناخاتون است که به‌دلیل سرریز زباله‌گاه مرکزی تبریز، به محل تغذیه سگ‌های ولگرد تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، اظهار کرد: در مرکز شهر آیتم‌های ویژه‌ای برای تنظیف در نظر گرفته شده اما در آناخاتون چنین اولویتی دیده نمی‌شود که ضرورت دارد جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب، کارویژه این منطقه باشد.
صادقی اظهار کرد: حیوانات برای تأمین غذا، وارد سطح شهر می‌شوند و این موضوع برای شهروندان دردسرساز شده که باید فرمانداری و دادستانی نیز برای ساماندهی این وضعیت ورود کنند.
وی با طرح پیشنهاد ایجاد مراکز تغذیه کنترل‌شده در حریم شهری، گفت: می‌توان مکان‌هایی بلامنازع برای اسکان و تغذیه حیوانات در حریم‌های بلاسکونت خارج از شهر ایجاد کرد تا هم سلامت عمومی حفظ شود و هم شهروندان دچار مزاحمت نشوند و نهادهای خصوصی نیز با نظارت‌های لازم در غذارسانی مشارکت کنند.
انتهای پیام/.