خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ققنوس عدالت در آتش خدمت/مردی که ‌امید را به کارگران بخشید

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 01 خرداد 1404 - 08:30
هنوز خبر پرواز سید ابراهیم رئیسی تازه است و شاعران این روزها دلتنگی شان و جلوه پایداری شهید ابراهیم رییسی و شهدای راه خدمت را با سرودن اشعار و توصیف های دل انگیز تسکین می دهند.
شهيد،رئيسي،شاعران،رييسي،شاعر،خدمت،ادبيات،شعر،ايثار،پايداري،ا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سی‌ام اردیبهشت‌ماه 1403 برای مردم و رهبر فرزانه انقلاب ایران تلخ بود، برای شاعران سینه سوخته‌ای که خود که سرشار از احساس و روح لطیف هستند اما خبر غیرمنتظره‌ای چون سقوط هلی‌کوپتر رئیس جمهوری از جنس مردم، دل‌های شاعران انقلابی و غزل‌سرای اهل‌ِدل خطه خلیج‌فارس را جور دیگری بهم ریخت.
شعر پایداری و شاعرانه‌های سپید برای قاضی عدالت که در بیش از چهار دهه بر کرسی عدالت و انصاف نشست و مردم‌داری، صلابت و ولایی بودن او تنها در سه ساله ریاست دولت سیزدهم نمایان‌تر شد، آینه‌دار فداکاری‌ها و منش والای مردان بزرگی چون سید ابراهیم رئیسی و همراهانش است.
این روزها و در سالگرد شهادت عروج شهید سید ابراهیم رئیسی، شاعران ادبیات پایداری در سراسر کشور با سروده‌هایی سرشار از عشق و ارادت، حسرت و دلدادگی به شخصیت مردمی و ساده‌زیست، یاد و خاطره‌ات فراموش‌نشدنی این چهره ماندگار عدالت و دیانت را در سپهر شعر انقلاب زنده نگه داشته‌اند.
شعر پایداری، روایت‌گر حماسه‌ها و ایثارگری مردان بزرگ انقلاب اسلامی است و شهادت سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور مردمی، یکی از این بزنگاه‌هاست؛ بزنگاهی که شاعران ادبیات ایثار و مقاومت از اهالی جنوب در هرمزگان همچون مرتضی نصیری، ایرج انصاری، امیرحسین والا، عبدالحمید انصاری‌نسب، زهرا اوسپید و دیگر شاعران خطه آفتاب و شرجی با سروده‌هایی سرشار از احساس‌، منزلت والا و شخصیت معنوی رئیسی را هم‌پای بزرگان جبهه و شهادت در اشعار خود ستوده‌اند.
ادبیات پایداری با همه ظرفیت‌های معنوی و احساسی خود، جایگاه شهید سید ابراهیم رئیسی را در منظومه‌ای از ستایش، احترام و آرمان‌گرایی ثبت کرده و اشعار شاعران معاصر، یاد و خاطره این قهرمان ساده‌زیست و مردمی را همیشه زنده نگه خواهند داشت.
در بیان «مقام شهید رئیسی در کلام شاعران انقلاب اسلامی» با یک شاعر جنوبی از اهالی کریان که سبقه اشعار حماسی وی به دوران دفاع مقدس برمی‌گردد و در آن دوران برای حضور پرشور مردم و داوطلبان در سنگرهای دفاع و مقاومت، زبان شعر را انتخاب کرد، همراه شده تا شخصیت شهید رییسی، رئیس دولت سیزدهم را از آینه نگاه یک شاعر هرمزگانی بیشتر کندوکاو کنیم.
هرچند بیشتر اهالی جنوب «مرتضی نصیری گوگی» را سرهنگ خطاب می‌کنند اما وی که در بین مردم و جامعه هنری استان هرمزگان به عنوان یک غزل‌سرا و شاعر حماسی جایگاه ویژه‌ای در حوزه ادبیات شعر مقاومت دارد، معتقد است: شهید رئیسی با خدمات صادقانه‌ خود کارگران را به دریای امید متصل کرد.
سؤال: آیا از نزدیک شهید رییسی را ملاقات کرده بودید؟
سعادت دیدار حضوری با شهید آیت‌الله رئیسی از نزدیک نداشتم، اما افتخار داشتم که در انتخابات به ایشان رای دادم.
سوال: به عنوان یک شاعر حماسه‌سرا شهید رئیسی را چگونه توصیف و جایگاه ایشان در ذهن مردم چطور ارزیابی می‌کنید؟
بی‌تردید بارزترین ویژگی شهید ابراهیم رییسی و همراهانش، اخلاص در خدمت و تلاش بی‌وقفه برای تحقق عدالت به ویژه نقاط محروم و دور افتاده ایران عزیزمان بود، او در همین مدت کوتاه ریاست جمهوری خود فانوس ایمان را در قلب تاریکی‌ها به دست گرفت و بی‌هراس از طوفان‌ها و زخم زبان‌های نااهلان و رفاه زدگان، مسیر را برای مردم روشن کرد.
شهید رییسی معلم ایثار و خدمت به مردم بود و سفرهای استانی‌شان از جمله به شهرستان‌های میناب، رودان، بشاگرد و مناطق زلزله‌زده و حضور در بین سیل‌زدگان این استان با اخلاص و سادگی، زبانزد خاص و عام بود.
سوال: به نظر شما چه عاملی باعث شد تا شهید رئیسی نزد مردم، چهره‌ای محبوب و ماندگار شود؟
تعلق خاطر به مردم و بی‌پیرایه بودن او موجب شد که قشرهای مختلف مردمی او را نه تنها در کسوت یک رئیس‌جمهور، بلکه به مثابه پدری دلسوز و خادم امین بدانند، مردم به خصوص در دورافتاده‌ترین مناطق روستایی در صدای او صداقت شنیدند و در گام‌هایش، همت رزمنده‌ای حقیقی را دیدند.
سؤال: عملکرد شهید رئیسی در دوران ریاست‌جمهوری چگونه بود؟
خدمت بود و خدماتش صادقانه و مخلصانه بود؛ تا جایی که امام امت امام خامن‍ه‌ای نیز از خدمات او تقدیر کردند و این خود بزرگ‌ترین گواه شخصیت والای رییس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران است به تعبیری شهید رئیسی با ابتکارات و اقدامات شایسته، کارگران کارخانه‌ها را به دریای امید متصل می‌کرد.
سئوال: آیا نقش حماسه و ادبیات در بازتاب شخصیت ایشان را مؤثر می‌دانید؟
بی‌تردید.
حماسه، زبان دل مردم و پژواک ایثار و شرافت است، اشعار و سروده‌‌های شاعران حماسی می‌توانند نسل به نسل صداقت و مقاومت شخصیت‌هایی چون شهید رئیسی را بازگو کنند و آرمان او را جاودانه سازند.
من نیز در مقام یک شاعر، معتقدم رسالت من ثبت حقیقت و سرایش شکوه و عظمت انسان‌های بزرگ به ویژه شهدای راه خدمت است و با سرودن اشعار درباره شجاعت و خدمتگزاری شهید رییسی، سعی می‌کنم چراغ راه جوانان و دل‌های پرامید برای مردمان کشورم به ویژه اهالی خونگرم هرمزگان باشم.
شاعر: به عنوان یک شاعر حماسه‌سرا که سال‌های دوران دفاع مقدس نیز در جبهه شاهد ایثار و رشادت‌های بسیاری از همرزمان خودتان بودید، شهید رییسی چگونه الگویی به ویژه برای شاعران جوان توصیف می‌کنید؟
شهید رییسی نه تنها همانند ققنوس از دل آتش خدمت برخاست و پروازش مرزهای ایمان را دوباره تفسیر کرد بلکه نام او در ادبیات حماسه و پایداری، سندی بر جاودانگی خدمت و روحیه ایثار نام گرفته است.
شهید رئیسی و همین طور شهدای همراه ایشان از جمله شهید آل هاشم امام جمعه تبریز یا شهید امیرعبدالهیان و شهید موسوی هر کدام از این‌ها را باید الگویی ارزشمند برای تعهد و خدمت در شعر معاصر دانست و شاعران جوان باید اخلاص و مردم‌داری این شهیدان به ویژه شهید رئیسی را سرلوحه راه خود قرار دهند.
گفت‌وگو از فرنگیس حمزه‌یی
انتهای پیام/864/.