خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شکست چندوجهی تل‌آویو در پرونده‌های منطقه و رسوایی در غزه

مهر | بین‌الملل | پنجشنبه، 01 خرداد 1404 - 08:18
رژیم صهیونیستی که تصور می‌کرد بعد از روی کار آمدن ترامپ، می‌تواند اهداف خود را در منطقه با جنگ غزه و تشکیل ائتلاف علیه ایران پیش ببرد، با تحولات اخیر شوکه شده است.
رژيم،صهيونيستي،آمريكا،منطقه،آويو،تل،غزه،سوريه،اسرائيل،نظامي، ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود علیه نوار غزه به امید کسب دستاوردهای نظامی ادامه می‌دهد، تعدادی از محققان و نویسندگان اسرائیلی و غربی به ناتوانی این رژیم در تبدیل دستاورد نظامی به دستاوردهای سیاسی اشاره و تاکید کردند که تاکنون عکس این اتفاق افتاده؛ زیرا جایگاه سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی تل آویو رو به زوال است.
تأثیر سیاست‌های چندگانه آمریکا در منطقه بر صهیونیست‌ها
این امر به وضوح در مذاکرات آمریکا و ایران مشهود است که در آن اسرائیل حق وتو ندارد و اولویت‌های آمریکا بر ملاحظات تل‌آویو غالب شده است.
روابط عربستان و آمریکا نیز مسیری را پیش گرفته که وابسته به روند عادی‌سازی ریاض با رژیم صهیونیستی نیست.
همچنین توافق آتش بس آمریکا با یمن بدون اطلاع تل آویو برای این رژیم شوک آور بود و بیانگر رویکرد جدیدی در سیاست‌های آمریکاست.
حذف رژیم اسرائیل از برنامه سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه نیز جنجال زیادی در محافل عبری به پا کرده و همگان، آن را بیانگر تنش در روابط دولت ترامپ با اسرائیل به ویژه شخص نتانیاهو می‌دانند.
علاوه بر این، ما شاهد تأثیر فزاینده سقوط جایگاه بین‌المللی رژیم صهیونیستی و کاهش حمایت‌های مردمی از این رژیم در آمریکا و اروپا هستیم که موقعیت منطقه‌ای و بین المللی تل‌آویو را تضعیف می‌کند.
شکست رژیم صهیونیستی در تأمین منافع استراتژیک
در این زمینه راپ پنتفولد و کلایو جونز در مجله سیاست‌های بین‌المللی انگلیس در گزارشی اعلام کردند که اسرائیل به یک رژیم «تجدید نظر طلب» تبدیل شده و به دنبال تغییر وضعیت حاکم بر منطقه از طریق گسترش حملات نظامی خود است.
این به خاطر شکست سیاست بازدارندگی قبلی تل آویو بوده و در حالی اتفاق می‌افتد.
بر اساس این مطالعه، در حالی که رژیم صهیونیستی در تلاش برای رسیدن به دستاوردهای نظامی است، تاریخ ثابت کرده که استراتژی بزرگ این رژیم ناقص بوده و آن را در معرض خطرات عمده‌ای قرار می‌دهد.
به عبارت دیگر اشغال سرزمین برای دور شدن از جنگ نه تنها به حل مناقشه کمکی نمی‌کند، بلکه آن را تشدید نیز خواهد کرد.
دولت قبلی آمریکا به ریاست جو بایدن تاکید داشت که ایالات متحده این درس‌ها را در عراق و افغانستان گرفته و از اسرائیل می‌خواهد که اشتباهات واشنگتن را تکرار نکند.
با این حال به نظر می‌رسد که صهیونیست ها نمی‌خواهند دوراندیش باشند و تنها به استراتژی اشغالگری در غزه و لبنان فکر می‌کنند و به عواقب آن نمی‌اندیشند.
محققان این گزارش خاطرنشان کردند: اشغال لبنان در دهه ۸۰ میلادی و انجام حملات وحشیانه در این کشور منجر به ظهور حزب الله شد و یک محور بزرگ علیه تل‌آویو در منطقه شکل گرفت.
سقوط شرط بندی‌های رژیم صهیونیستی در پرونده عادی‌سازی و ائتلاف علیه ایران
همچنین پژوهش دیگری که توسط «سو یئون آن» محقق کره‌ای انجام شده، نشان می‌دهد که ساختار ائتلاف‌های امنیتی در منطقه در نتیجه جنگ علیه غزه در حال تغییر است و در شرایطی که تل آویو در تلاش برای تحکیم و گسترش توافق‌های عادی سازی و ایجاد ائتلافی با هدف همکاری علیه ایران بود، جنایات تل‌آویو در غزه خشم منطقه‌ای علیه این رژیم را افزایش داده و هزینه‌ها و خطرات عادی‌سازی را برای کشورهای عربی بیشتر کرده است.
بنابراین کشورهای مذکور به سمت رویکردی محتاطانه‌تر در برخورد با رژیم صهیونیستی پیش می‌روند.
رابطه ریاض و واشنگتن
با توجه به جنگ جاری رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و درک عربستان سعودی و آمریکا از دشواری دستیابی به یک توافق عادی‌سازی واقعی در این شرایط، رابطه میان ریاض و واشنگتن در مسیری دور و جدا از منافع و خواسته‌های تل آویو حرکت می‌کند و تأثیر موضع این رژیم بر روابط آنها به حداقل می‌رسد.
در تاریخ ۸ مه خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که ایالات متحده دیگر از عربستان سعودی نمی‌خواهد که روابط خود را با رژیم صهیونیستی به عنوان شرط پیشرفت در مذاکرات همکاری هسته‌ای غیرنظامی، عادی کند.
این منابع گزارش دادند که خشم کشورهای عربی از جنگ علیه نوار غزه پیشرفت در مسیر قرارداد عادی‌سازی عربستان با تل آویو را متوقف کرد و علاوه بر آن، ریاض تاکید دارد که بدون تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی، رژیم صهیونیستی را به رسمیت نخواهد شناخت.
از طرف دیگر، در حالی که تل آویو همچنان به گسترش تنش‌های نظامی در منطقه فکر می‌کند، نفوذ ترکیه در منطقه با بهره‌گیری از واقعیت‌های جدید، چه در سوریه و چه در روندهای سیاسی نوظهور در کشورهای عربی در حال گسترش است.
رژیم صهیونیستی از گسترش نفوذ ترکیه در سوریه به ویژه با توجه به خروج جزئی نیروهای آمریکایی بیم دارد.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که ایالات متحده شروع به خارج کردن صدها نیروی خود از شمال شرق سوریه کرده است و ارتش آمریکا قصد دارد از هشت پایگاه خود در سوریه سه پایگاهش را تعطیل کند و تعداد نیروها را از ۲۰۰۰ نفر به حدود ۱۴۰۰ نفر کاهش دهد.
محافل عبری نگرانی‌های بیشتر صهیونیست ها در مورد خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را در سه سطح طبقه‌بندی کردند:
-کاهش نفوذ ایالات متحده در منطقه
-کاهش بازدارندگی رژیم صهیونیستی مقابل ایران
-تاثیر منفی بر هماهنگی‌های امنیتی در جنوب سوریه
تحلیلگران صهیونیست همچنین هشدار می‌دهند که جنگ غزه اختلافات میان تل آویو و واشنگتن را عمیق‌تر کرده و تل‌آویو نتوانست ظرفیت بازدارندگی خود را که بعد از ۷ اکتبر از هم پاشید به طور کامل احیا کند.
در همین حال نسل‌های جدید در کشورهای منطقه و نیز جهان به شکل فزاینده‌ای نسبت به لزوم مقابله با تجاوزات اسرائیل متقاعد شده‌اند.
در این میان محبوبیت مقاومت ضد اشغالگری در سطح جهانی در حال افزایش بوده و جایگاه بین المللی رژیم صهیونیستی در سطح جهانی رو به زوال است؛ به طوری که دروغ بودن روایات این رژیم بعد از وحشی‌گری آن در غزه در برابر افکار عمومی جهان ثابت شد و امروز روایت اصلی فلسطین در دنیا تبلیغ می‌شود.