نسخه درمان رئیسی برای رنج 40 ساله کرمانشاه/زدودن غبار بیکاری
کرمانشاه سال ها با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کرد، زخمی که با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تلاش های شهید رئیسی، مورد توجه قرار گرفت و به کمترین میزان خود در 15 سال اخیر رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، معضل بیکاری، همواره یکی از چالشهای اساسی استان کرمانشاه بوده است.
این استان با وجود ظرفیتهای بالقوه فراوان در حوزههای کشاورزی، صنعت، گردشگری و معدن، سالها با نرخ بیکاری بالا دست و پنجه نرم میکرد.
معضل بیکاری در کرمانشاه با گذر دولتهای مختلف همچنان پابرجا بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم و ریاست جمهوری شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، توجه ویژهای به این معضل در استان کرمانشاه معطوف شد.
شهید رئیسی با درک عمیق از مشکلات مردم این استان و با عزمی راسخ، تلاشهای گستردهای را برای کاهش نرخ بیکاری و توسعه اشتغال در کرمانشاه آغاز کرد.
تلاشهای شهید رئیسی و دولت سیزدهم برای کاهش بیکاری در استان کرمانشاه، نتایج ملموسی را به همراه داشت به طوری که بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در استان کرمانشاه در سال 1400 و آغاز فعالیت دولت سیزدهم حدود 14.9 درصد بود که در سال 1401 با 0.7 درصد کاهش به 14.2 درصد و در سال 1402 با دو درصد کاهش به 12.2 درصد رسید.
این آمار نشان میدهد که نرخ بیکاری در استان کرمانشاه در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی، با کاهش حدود 2.7 درصدی روبرو بوده است.
این کاهش، نشاندهنده اثربخشی سیاستها و برنامههای دولت سیزدهم در زمینه اشتغالزایی در استان کرمانشاه است.
از تأکید سه باره واژه اشتغال تا تشکیل قرارگاه
توجه و دغدغه شهید رئیسی در رابطه با معضل بیکاری استان کرمانشاه تا حدی بود که ایشان در جلسه رأی اعتماد به بهمن امیریمقدم استاندار وقت کرمانشاه، با تأکید بر اهمیت موضوع اشتغال و سه بار تکرار این واژه، به استاندار توصیه کرد که رسیدگی به این موضوع و تلاش برای حل مسأله بیکاری را در اولویت برنامههای خود قرار دهد.
ایشان همچنین با اشاره به وجود نیروهای جوان، مستعد و انقلابی فراوان در استان، بر لزوم استفاده از این ظرفیت برای توسعه اشتغال در کرمانشاه تأکید کرد.
اما سفر شهید رئیسی در 23 تیر ماه 1401 به استان کرمانشاه، نقطه عطفی در توجه به معضل بیکاری در این استان بود و نوید اتفاقات خوبی را میداد.
در این سفر، ایشان با حضور در جمع مردم و مسئولان محلی، به صورت مستقیم در جریان مشکلات و چالشهای موجود قرار گرفت.
شهید رئیسی در سخنرانیها و دیدارهای خود، بارها بر لزوم اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری در استان تأکید کرد و این موضوع را به عنوان یکی از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم در کرمانشاه مطرح کرد.
شهید رئیسی در دیدار با مردم سرپلذهاب ایجاد اشتغال برای جوانان را از مسائل مهم و محوری دولت دانست و بر لزوم توجه به مشاغل مولد در حوزههای کشاورزی و دامداری تأکید کرد.
وی با بیان اینکه نباید اشتغال را فقط در کار اداری خلاصه کرد، بر اهمیت رونق تولید در کشور و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار تأکید کرد.
شهید رئیسی همچنین در دیدار با مردم کرمانشاه، با اشاره به ظرفیتهای بالای استان در حوزههای مختلف، تأکید کرد که کرمانشاه میتواند به قطب کشاورزی منطقه تبدیل شود.
ایشان با بیان اینکه نباید شاهد بیکاری در استانی با این همه ظرفیت و نیروی جوان باشیم، بر لزوم استفاده بهینه از ظرفیتهای استان برای ایجاد اشتغال تأکید نمود.
شهید رئیسی همچنین در شورای اداری استان با بیان اینکه من از مدیران استان می خواهم که با نگاه تحولی به مشکلات استان کرمانشاه نگاه کنند، خاطرنشان کرد: در میدان حل مشکلات کرمانشاه کار عادی جوابگو نیست؛ نباید برای حل مشکلات تنها به نامه نگاری ها کفایت کرد.
رئیس جمهور با اعلام این خبر که قرارگاهی برای رفع معضل بیکاری در کرمانشاه تشکیل خواهد شد، عنوان کرد: همه دستگاهها باید در ایجاد اشتغال در کرمانشاه نقش داشته باشند؛ تمام کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل استان کرمانشاه باید وارد عرصه تولید شوند؛ در دیگر زمینهها نیز باید از ظرفیتهای اشتغالزایی استفاده کرد.
همچنین آیتالله رئیسی در نشست خبری که برنامه پایانی شهید جمهور در استان بود با اشاره به اینکه بیشترین اعتبارات استان مربوط به اشتغال است عنوان کرد: 11 طرح در راستای ایجاد اشتغال تصویب شد که امید داریم مدیران برای جذب سریعتر آن تلاش کنند که تبدیل به شغل برای جویندگان کار شود و مسئله اشتغال دغدغه جدی دولت است و حتماً مورد توجه خواهد بود.
ایشان ادامه داد: به مدیران اجرایی تأکید شده که مسئله اشتغال یک مسئله محوری تلقی شود که در مدت کوتاهی خانوادهها و تحصیل کردهها از نگرانی خارج شوند و زمینه اشتغال در استان به طور کامل فراهم شود.
رئیس جمهور با اشاره به ضمانت اجرایی برنامههای اشتغال عنوان کرد: ممکن است با صحبتهای من یا بخشنامه اشتغال تحقق نیابد همانطور که در گذشته نیز با بخشنامه عملی نشده است و به همین دلیل پیشنهاد شد قرارگاه رفع بیکاری در استان راهاندازی و از طرف استانداری و معاون اجرایی پیگیری شود.
وی افزود: یکی از برنامههای این قرارگاه فعال کردن واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل است و واحدهایی که مشکلات مالی و اداری دارند توسط این قرارگاه تحت پوشش قرار میگیرند.
رئیسی گفت: چند استان نگرانی جدی در زمینه بیکاری دارند اما نگرانی ما برای کرمانشاه بیشتر است زیرا این معضل از گذشته وجود داشته و مزمن شده و با همت جوانان کرمانشاهی در مدت کوتاهی در استان رفع شود.
تشکیل کارگروه ملی اشتغال برای کرمانشاه
یکی از اقدامات مهم شهید رئیسی برای حل معضل بیکاری در کرمانشاه، موافقت با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه ملی اشتغال برای این استان و چند استان دیگر با نرخ بیکاری بالا بود.
این کارگروه با هدف بررسی و رفع موانع اشتغالزایی و ارائه راهکارهای عملی برای کاهش نرخ بیکاری در استان تشکیل شد و اولین جلسه آن نیز به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
عوامل متعددی از جمله تأکید ویژه رئیس جمهور بر موضوع اشتغال و پیگیری مستمر آن، تخصیص اعتبارات و تسهیلات ویژه برای طرحهای اشتغالزایی، حمایت از تولید و رونق کسب و کارها، توسعه زیرساختهای استان و جذب سرمایهگذاری، تقویت آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتآموزی و تلاش برای رفع موانع تولید و صادرات در کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی نقش داشتهاند.
البته ناگفته نماند که دغدغه شهید رئیسی در رابطه با معضل بیکاری کرمانشاه به دوران ریاست جمهوری او محدود نمیشد و ایشان در گفتوگوی تلویزیونی با مردم کرمانشاه در 19 خرداد امسال و قبل از برگزاری انتخابات برنامههایش برای کرمانشاه را مطرح کرد و بر روی داغ بزرگ بر پیشانی این استان مرزی و کمتربرخوردار تأکید کرد؛ داغی به نام بیکاری که گریبانگیر همه خانوادههای کرمانشاهی را گرفته و آنها را آزار میدهد.
شهید جمهور در گفتوگو با مردم استان مشکل بیکاری در استان کرمانشاه را رنجی 40 ساله عنوان کرد و اظهار داشت: استانی که 10 هزار شهید و 19 هزار جانباز دارد نشان دهنده این است که مردم تا پای جان خود برای ارزش های این انقلاب جنگیدند و با وجود این همه ظرفیت در بخشهای کشاورزی، صنعت، گردشگری، تمدن و فرهنگ، نباید امروز جزو استان های بیکار کشور باشد.
شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، با درک عمیق از مشکلات مردم استان کرمانشاه، تلاشهای گستردهای را برای کاهش نرخ بیکاری و توسعه اشتغال در این استان آغاز کرد.
تشکیل کارگروه ملی اشتغال، تأکید بر اشتغال مولد، توصیه به استاندار کرمانشاه و پیگیری مستمر موضوع اشتغال، از جمله اقدامات مهم ایشان در این راستا بود.
تلاشهای ایشان، نتایج ملموسی را به همراه داشت و نرخ بیکاری در استان کرمانشاه در دوران ریاست جمهوری ایشان، با کاهش قابل توجهی روبرو شد.
یاد و خاطره این شهید خدمت، همواره در دل مردم قدرشناس استان کرمانشاه زنده خواهد ماند.
انتهای پیام/