بیماری طاعون نشخوارکنندگان در ایران نداریم
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: هیچ گزارشی از کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دام های اهلی و وحشی نداشته ایم.

علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کرج گفت: سالهاست که همکاران ما در سراسر کشور در زمینه بهداشت و پیشگیری از بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام فعالیت میکنند.
با توجه به وجود بیماریها و عوامل بیماریزا، بهویژه بیماریهای استراتژیک مانند تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، سل و تب مالت اقدامات پیشگیرانه اهمیت ویژهای دارد.
وی اذعان کرد: بهمنظور جلوگیری از شیوع بیماریهای استراتژیک و به خطر افتادن جمعیت دامی و نیز تأمین ایمنی دامها، لازم است اقدامات پیشگیرانه بهسرعت و در بازه زمانی کوتاه، در ابتدای هر دوره پرورش، زایش یا دوشش انجام شود.
باید با افتخار اعلام کنیم که طی سالهای گذشته، با برگزاری رزمایشهایی در قالب جهاد دامپزشکی، این امر واکنش سریع را در بازه زمانی سه تا پنج روزه انجام دادهایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این نشان میدهد که عملیات واکسیناسیون، درمان و سمپاشی دام برای یک سال یا حتی یک دوره 6 ماهه، در عرض سه تا پنج روز به انجام میرسد، اذعان کرد: دلیل انجام همزمان این سه کار این است که فصل بهار، فصل آغاز چرا و دوشش دامها در سراسر کشور است.
این فصل میتواند عوامل بیماریزای خطرناکی مانند انگلهای ناقل تب کریمه کنگو را به همراه داشته باشد.
رفیعی پور اضافه کرد: به همین دلیل، عملیات سمپاشی برای محیط دامداریها و دامهای دامداران در مناطقی مانند طالقان و سایر شهرهای کشور انجام میشود.
با آغاز فصل بهار و تغییر علوفه مصرفی دامها در مناطق مختلف، احتمال بروز بیماریهای تغذیهای و گوارشی افزایش مییابد، به همین دلیل، همکاران ما در سازمان دامپزشکی این خدمات را نیز بهصورت رایگان به دامداران ارائه میدهند.
وی بیان کرد: از همه مهمتر، واکسیناسیون برای ایجاد ایمنی یکساله انجام میشود، به این معنا که در این چند روز، کار یک سال ایمنسازی دامها، بهویژه در برابر بیماری حساس طاعون نشخوارکنندگان کوچک، صورت میگیرد.
با افتخار اعلام میکنیم که پس از برگزاری سه دوره متوالی این رزمایش در طالقان، هیچ گزارشی از کانون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در دامهای اهلی و وحشی نداشتهایم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه اهمیت اینجاست که حیاتوحش منطقه نیز ایمنسازی میشود، تصریح کرد: تمامی این فعالیتها توسط همان تیمهای بسیجی یا واکنش سریع انجام میشود که علاوه بر وظایف جاری سازمان دامپزشکی و همکاران در سطح کشور، این خدمت ویژه را به مردم ارائه میدهند.
اگر حال دامداران خوب و امنیت غذایی برقرار باشد، حال مردم خوب خواهد بود.
رفیعی پور با بیان اینکه این حال خوب، وظیفهای است که توسط سازمان دامپزشکی و همکاران من در سراسر کشور به انجام میرسد، خاطرنشان کرد: دامداران، بهعنوان متولیان بخش مهمی از اقتصاد کشور و تأمینکنندگان امنیت غذایی مردم، همواره با آگاهی و همکاری مثالزدنی با ما همراه بودهاند.
با این حال، از آنها خواهشمندیم همچون گذشته، همکاری عالی خود را با دامپزشکی حفظ کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: دامداران در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی در دامهایشان که میتواند نشانهای از بیماری باشد، بلافاصله مراکز دامپزشکی را در جریان قرار دهند تا همکاران ما اقدامات بهداشتی لازم را به عمل آورند.
مردم و دامداران هنگام استفاده از فرآوردههای دامی باید اطمینان حاصل کنند که این محصولات تحت نظارت بهداشتی همکاران دامپزشک ما تهیه شده باشند.
وی با بیان اینکه این نظارت حتی در مناطق روستایی و عشایری نیز وجود دارد، زیرا همکاران ما در طول سال برای واکسیناسیون و سمپاشی به این مناطق مراجعه میکنند، مطرح کرد: از دامداران که تامینکننده فرآوردههای خام دامی هستند، تقاضا داریم به فروشندگان نیز توصیه کنند که عرضه شیر و سایر فرآوردهها حتماً باید تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و مورد تائید این سازمان باشد.
رفیعی پور افزود: همچنین، اگر مردم هرگونه فساد یا مشکلی در فرآوردههای خام دامی مشاهده کردند، آن را به همکاران ما اطلاع دهند تا در اسرع وقت بررسیهای لازم انجام و در صورت غیرقابلمصرف بودن، از چرخه مصرف خارج شود.
مصرفکننده حق دارد سلامت خود و خانوادهاش را مطالبه کند، بنابراین، میتواند از فروشنده بپرسد که شیری که عرضه میکند یا لبنیاتی که تهیه کرده از کدام دامداری است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد: مصرف کنند همچنین میتواند مشخصات آن دامداری یا تأییدیه دامپزشکی مبنی بر عاری بودن دامداری از بیماری را درخواست کند.
در این صورت، مردم میتوانند با اطمینان خاطر محصولات و لبنیات خود را تهیه کنند.
توجه داشته باشید که حتی لبنیات عرضه شده در مراکز سنتی نیز از شیر پاستوریزه تهیه میشود و همکاران ما در مراکز بهداشت بر این موضوع نظارت دقیق دارند.
رفیعی پور اضافه کرد: با این وجود، مطالبه مردم برای اطمینان از سلامت محصولات اهمیت دارد.
قطعاً همکاران ما به فروشندگانی که شیر مورد استفادهشان را از مراکز مورد تائید و عاری از بیماری تهیه میکنند، گواهی ارائه میدهند تا مصرفکنندگان با اطمینان خاطر لبنیات موردنیاز خود را مصرف کنند.
این امر به ارتقای بهداشت عمومی و اطمینان از کیفیت فرآوردههای دامی کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام/