تولید پاستای شیرین تامینکننده غذای زنبورعسل در کشور - تسنیم
متخصصان یک مجموعه دانش بنیان مستقر در شتابدهنده اکتوتک با همکاری پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی موفق به تولید نیمه صنعتی غذای کامل زنبورعسل شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان یک مجموعه دانش بنیان مستقر در شتابدهنده اکتوتک با همکاری پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی موفق به تولید نیمه صنعتی غذای کامل زنبورعسل شدند.
محمدرضا عینی؛ مدیرعامل کشت و صنعت تجارت عسل لذیذ در مراسم رونمایی از این محصول دانش بنیان که در حاشیه سومین همایش ملی و نخستین همایش بینالمللی زنبور عسل و صنایع وابسته در محل انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایران برگزار شد در توضیح اهمیت دستیابی به دانش فنی تولید خمیر شیرین تغذیه زنبورعسل گفت: نیاز غذایی کلنی زنبور عسل وابسته به فصول مختلف سال تغییر میکند.
طی فصل زمستان به دلیل نبود گل در طبیعت و سرمای هوا که موجب کم تحرکی و نداشتن قدرت پرواز در این موجود می شود، زنبور عسل به موجودی مصرف کننده و آسیب پذیر تبدیل می شود.
وی خاطرنشان کرد: آمار زیاد مرگ و میر کلنی های زنبور عسل طی فصل زمستان در بسیاری از کشورها گزارش شده است و این تلفات اغلب به عدم وجود تغذیه کافی مربوط می شوند.
در این فصل زنبور عسل از ذخایر قندی (عسل) و پروتئینی (گرده گل) که در فصول شهد خیز طبیعت ذخیره کرده است، تغذیه می کند.
از آنجاییکه تغذیه مصنوعی زنبور عسل بنابر دلایلی همچون تامین غذای زمستانی و جبران کمبود عسل موجود در کندو و تحریک ملکه برای تخم گذاری امری اجتناب ناپذیر است، بنابراین زنبورداران نیازمند جایگزین هایی برای کمبود شهد گل و عسل هستند.
عینی با اشاره به اینکه زنبورداران از دیرباز با مخلوط کردن عسل با پودر شکر، خمیری شیرین حاوی ترکیبات کربوهیدراتی تولید می کردند که برای تغذیه زمستانی زنبورها استفاده شود، گفت: تغذیه زنبور عسل به این روش سنتی با مشکلاتی از قبیل ایجاد سموم ،رشد قارچ ها و میکروب های بیماری زا ،هزینه بالای نیروی انسانی و زمان بر بودن همراه بود.
امروزه خوراک زنبورعسل نه تنها جایگزین تغذیه زنبور عسل است بلکه با استفاده از خوراک زنبورعسل غنی شده از منابع طبیعی می توان ویژگی های فیزیولوژیک و زیستی زنبور عسل را تقویت و محصول نهایی که همان عسل است را از غذا به دارو تبدیل کرد.
وی تصریح کرد: مجموعه دانش بنیان عسل لذیذ با هدف تولید خوراک کامل زنبور عسل مشابه نمونه وارداتی آپی پاستا و با چشم انداز ارتقای کیفیت محصولات صنعت زنبورداری کشور ، طرحی تحقیقاتی را با همکاری شتابدهنده اکتوتک و پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی آغار کرد.
در ادامه جهت دریافت بازخوردهای صحیح از محصولات تحقیقاتی تفاهم نامه ای با اتحادیه زنبورداران ایران امضا شد تا بتوانیم تولیدات نیمه صنعتی خود را با نظر زنبورداران توسعه دهیم.
عینی در خصوص ویژگی های خمیر شیرین تولیدی (کوپابی) گفت: این محصول بدون نیاز به آمادهسازی(اضافه کردن آب یا افزودنیهای دیگر) آماده مصرف بوده و به دلیل وجود ترکیبات طبیعی گیاهی به راحتی زنبورهای عسل را جذب می کند.
کوپابی که حاوی قندهای ساده و بافت مناسب است به سرعت و سادگی توسط زنبورها مصرف و هضم می شود و به دلیل نداشتن باقیمانده، عسل موجود در کندو را آلوده نمی کند.
به گفته وی مصرف خمیر شیرین کوپابی سبب تامین انرژی مورد نیاز و تقویت زنبورهای عسل، تخم ریزی و افزایش جمعیت کلنی و کاهش استرس کندو میشود.
مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان در خصوص مزایای خوراک زنبور عسل کوپابی نسبت به شربتهای دستساز زنبورداران گفت: در روند تولید خمیر شیرین با کنترل رطوبت، دما و مقدار شکر و غلظت قندها، محصولی عاری از سموم مضر و آلودگیهای مختلف تولید می شود.
مزیت دیگر، مقرون به صرفه بودن آن برای زنبورداران است.
به گفته عینی با توجه به در نظر گرفتن مواردی همچون ساختار فیزیکی و ژنتیکی عموم زنبورهای مناطق مختلف دنیا، کوپابی محصولی با بهترین کیفیت و بالاترین کارایی برای صنعت زنبورداری است.
انتهای پیام/