مجلس را از محلینگری به ملیاندیشی ارتقا دهید - تسنیم
نماینده مردم قزوین در مجلس در آستانه سالگرد تأسیس مجلس شورای اسلامی با نگاهی انتقادی و صریح، خواستار بازتعریف جایگاه و عملکرد قوه مقننه شد. او معتقد است مجلس باید از نگاه محلی فاصله گرفته و با ملی اندیشی و اتکا به نخبگان صادق، گره از مشکلات باز کند.

سالار ولایتمدار آبنوش امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به نقش بیبدیل مجلس در حل مسائل کشور اظهار کرد: در نطق روز گذشته خود در مجلس نیز گفتم که ما نمایندگان باید از خود بپرسیم واقعاً چه کسی هستیم و در کجا ایستادهایم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: آیا ما نماینده ملت ایران هستیم یا تنها مدافع منافع یک حوزه جغرافیایی محدود؟
آیا نگاه ما به مسائل، ناظر بر خون شهدا، مصالح ملی و دغدغههای نظام اسلامی است یا اولویتهایی دیگر را دنبال میکنیم.
وی با انتقاد از محلینگری حاکم بر برخی رویکردهای برخی نمایندگان افزود: از نمایندگان میخواهم بیایید برای یک بار هم که شده با خدا معامله کنیم، فرض کنیم نمایندگی تنها یک دوره است؛ اگر قرار باشد ما در همین یک دوره بتوانیم کاری کنیم، پس چرا آن را فدای نگاههای محدود، سیاسی و منطقهای کنیم؟
ما باید مجلس را از محلینگری به سطح ملیاندیشی ارتقا دهیم و درد مردم سراسر کشور را ببینیم و در پی راهحل باشیم.
آبنوش ادامه داد: مگر نه اینکه مردم از گرانی، بیکاری، تورم، فقر، نابرابری در توزیع ثروت و قوانین اقتصادی ناعادلانه رنج میبرند؟
این صدای مردم است که میگویند: قوانین بانکها برگرفته از انقلاب اسلامی نیست و ما نمایندگان باید پاسخگوی قوانین باشیم.
وی خطاب به نمایندگان اقتصادی مجلس گفت: نمایندگان نباید اسیر ساختارهایی شدوند که با شریعت سازگار نیست، اگر قوانین بانکی و مالیاتی ما از اصول اسلامی فاصله گرفته، مجلس باید آن را اصلاح کند.
اگر ناترازی انرژی، اجرای غلط امور اراضی، منابع طبیعی، اوقاف و مالیات باعث نارضایتی مردم شده، این اشکال در مردم نیست؛ بلکه در قوانین ماست و ما نمایندگان باید این واقعیت را بپذیریم و برای اصلاح آن اقدام کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اصلاح ساختار از درون مجلس ممکن است، افزود: در جمهوری اسلامی ایران مجلس در رأس امور است و میتواند دست به اصلاحات واقعی بزند، باید صادقانه بنشینیم و معضلات را بررسی کنیم و پوسته ناکارآمد و فرسوده ساختارها را بشکنیم و طرحی نو دراندازیم و در این مسیر از نقد و نوآوری نباید بترسیم.
آبنوش در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم ارتباط فعال و اثربخش با نخبگان تأکید کرد و خاطرنشان کرد: نخبگان صادق و انقلابی جامعه پشتوانه مجلس هستند که باید امنیت و پشتیبانی آنان را تضمین کنیم، راهکارهایشان را تقویت کنیم و آن را به قانون تبدیل نماییم چراکه امروز کشور گرفتار برخی امپراتوری کارشناسی غلط شده که نه تنها راهحل نمیدهد، بلکه جامعه را به ناکجاآباد میبرد.
وی افزود: از کارشناس انتظار میرود راهکار اساسی برای رفع مشکلات ارائه دهد اما در عمل چنین نتیجهای نمیبینیم.
مجلس ملی، یعنی مجلسی که از دل مردم برآمده و برای مردم کار میکند؛ نه مجلسی که درگیر روابط و تعارفات محلی و گروهی است.
آبنوش در پایان تأکید کرد: اگر بخواهیم مردم را امیدوار کنیم، باید ملی بیندیشیم، ملی عمل کنیم، و از خود شروع کنیم.
این مأموریت تاریخی ماست.
انتهای پیام/