پیام امام خامنهای به حوزه مسئولیتآفرین است - تسنیم
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از بیانات خود با اشاره به پیام حکیمانه مقام معظم رهبری به همایش بین المللی بازتأسیس حوزه، این پیام را راهگشا، مسئولیت آفرین و مایه افتخار و اهتزاز دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، آیتالله مصطفی محامی بعد از ظهر امروز در دیدار ائمه جمعه استان به قرائت و ترجمه قسمت اول باب هفتم کتاب «الطریقالله» پرداخت و سه نکته اساسی را در مسیر سلوک الهی مورد تأکید قرار داد.
امام جمعه زاهدان با بیان اینکه راه سیر و سلوک به سوی خداوند، راهی است که راهنمایان آن اهلبیت(ع) هستند، افزود: باید مسیر را با بهرهگیری از هدایتهای اهلبیت(ع) طی کرد، زیرا آنان مسیر را پیمودهاند و شناختن مسیر آنان، موجب جلوگیری از انحراف میشود.
وی تأکید کرد: بدون شناخت و پیروی از این مسیر، نه تنها پیشرفت حاصل نمیشود بلکه گاه راه بسته میشود.
نماینده ولیفقیه در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه باید باور داشت که خیر، تنها از ناحیه خداوند متعال صادر میشود، گفت: اگر انسان باور کند که فقط بنده خداست و همه کارها در دست خداوند است، دیگر برای جلب نظر مردم کاری انجام نخواهد داد و رضایت مردم، محور تصمیمگیری او نخواهد بود.
وی افزود: انسان با مردم زندگی میکند و با آنان تعامل دارد، اما باید توجه داشته باشد که کار برای مردم، در اصل باید برای رضایت خدا انجام شود.
آیتالله محامی با تأکید بر اینکه خدمت به خلق، وسیلهای برای قرب به خداوند است، خاطرنشان کرد: طبق روایات اهلبیت(ع)، محبوبترین بندگان نزد خدا کسانی هستند که دیگران را خوشحال میکنند و به آنها سود میرسانند.
وی تصریح کرد: اگر انسان به نیت الهی به مردم خدمت کند، نفع واقعی این خدمت، به خود او بازمیگردد و نباید حتی انتظار تشکر از مردم داشته باشد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: اگر نیت انسان برای خدا باشد، برخورد مثبت یا منفی مردم اثری بر او نخواهد داشت و باید در هر حال، نیت خود را برای خداوند خالص کند.
وی افزود: اهلبیت(ع) در برابر بدی مردم، نه تنها با بدی پاسخ نمیدادند، بلکه با نیکی رفتار میکردند و این الگو باید سرمشق همه ما باشد.
وی با تأکید بر اینکه باید در جستوجوی افرادی بود که حتی در برابر بدیشان، بتوان نیکی کرد، گفت: چنین رفتارهایی باعث رشد و تعالی انسان و تقرب او به خدا میشود.
آیتالله محامی همچنین با اشاره به رفتار پیامبر اکرم(ص) و اهلبیت(ع) افزود: آنان حتی در برابر کسانی که به آنها ظلم میکردند، با کرامت برخورد مینمودند و این سیره باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده ولیفقیه در استان در ادامه سخنان خود، با نقل خاطرهای از بزرگان به لزوم بردباری و کنترل نفس در برابر رفتار ناپسند دیگران اشاره کرد و گفت: بزرگان دین ما با سعهصدر و اخلاق نیکو، حتی در برابر بیاحترامیها، آرامش و وقار خود را حفظ میکردند.
آیتالله محامی همچنین با اشاره به لزوم خلوص نیت در کارهای خیر، افزود: احسان تنها به معنای کمک مالی نیست، بلکه رفتار نیکو، احترام، محبت و حتی لبخند نیز از مصادیق احسان است.
وی هشدار داد: گاهی برخی افراد تنها به جنبه مالی احسان توجه میکنند، در حالیکه ارزشهای اخلاقی و انسانی در رفتار، نقش مهمتری دارد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از بیانات خود با اشاره به پیام حکیمانه مقام معظم رهبری به همایش بینالمللی بازتأسیس حوزه، این پیام را راهگشا، مسئولیتآفرین و مایه افتخار و اهتزاز دانست و تأکید کرد: اگر قدر این پیام را بدانیم و با بصیرت به آن بنگریم، میتواند تحولی اساسی در حوزهها ایجاد کند.
وی با اشاره به تأکیدات پیشین رهبر معظم انقلاب درباره مسائل حوزه علمیه خاطرنشان کرد: متأسفانه تاکنون آنگونه که باید به این بیانات حکیمانه توجه نشده و در عمل کمتر پیش رفتهایم.
وی با بیان اینکه در سال 1375 نخستین سفر رسمی مقام معظم رهبری به قم و جلسات مهم ایشان برگزار شد، گفت: با وجود محتوای ارزشمند آن بیانات، در عرصه عمل کمتر شاهد حرکت جدی بودیم.
حتی در دیدارهای بعدی، علیرغم هشدارهای حکیمانه ایشان، توجه کافی صورت نگرفت.
البته مجموعههایی وابسته به دفتر مقام معظم رهبری و نهادهایی که از ایشان پشتیبانی میکنند، در حوزه در حال فعالیتاند و حرکاتی را آغاز کردهاند، اما به نظر میرسد بدنه اداری و مدیریتی حوزه هنوز همراهی کافی با این مفاهیم ندارد.
آیتالله محامی با تأکید بر لزوم همراهی حوزه با این نگاه تحولی، اظهار داشت: این موضوع نیازمند مطالعه، مباحثه و همفکری عمیق است.
بازتعریف حوزه و کارکرد آن یکی از محورهای اصلی پیام مقام معظم رهبری بود.
امروز یکی از آسیبهای حوزه، بحران هویت است و باید مشخص شود که حوزه و طلبه چه نقشی در اجتماع دارند.
وی ادامه داد: بازتعریف رهبر معظم انقلاب در قالب پنج بند، افق روشنی را برای حوزه ترسیم کرده است اینکه حوزه بهعنوان نهادی که در شرایط دشوار شکل گرفته و همواره در برابر جبهه کفر ایستادگی کرده است و مرکز علمی با تخصصهای مشخص برای هدایت دینی و اخلاقی جامعه بودا و خط مقدم مقابله با تهدیدهای دشمن در عرصههای گوناگون است و همچنین مرکز تولید و تبیین اندیشههای اسلامی درباره نظامات اجتماعی، سیاسی، خانواده، روابط شخصی بر اساس فقه، فلسفه و منظومه ارزشی اسلامی است و همچنین قله نوآوریهای تمدنی و آیندهنگری در چارچوب تمدنسازی اسلامی میباشد.
نماینده ولیفقیه در استان ادامه داد: اگر هر طلبه و مدرسه علمیه یکی از این بندها را در پروژههای خود پیاده کند، افتخار بزرگی برای جامعه خواهد بود و نباید حوزه به انزوا برود و فقط به درس خواندن برای خود اکتفا کند، بلکه باید احساس مسئولیت داشت و با تلاش شبانهروزی در مسیر جهاد علمی و تربیتی گام برداشت.
وی با تأکید بر اینکه همراه با علم باید تربیت و تهذیب نیز وجود داشته باشد، افزود: همه این موارد مستلزم مباحثه، مبارزه و آمادگی برای هزینه دادن است و پیام رهبر انقلاب پیام بسیار مهمی است و ما بهعنوان طلبه و امام جمعه وظیفه بیشتری در قبال آن داریم.
آیتالله محامی با اشاره به فرا رسیدن فصل تابستان و تعطیلات مدارس و دانشگاهها، آن را فرصتی ارزشمند دانست و تأکید کرد: باید با برنامهریزی و تلاش، فعالیتهای فرهنگی، قرآنی و تبلیغی را در این ایام گسترش داد و احیای مساجد به عنوان محور محله فعالیتهای قرآنی مشترک با اهلسنت، ارتباط مستمر با دانشآموزان و دانشجویان، برنامهریزی برای ایام عید قربان، عید غدیر، دهه ولایت، محرم و صفر از جمله زمینههای فعالیت مؤثر در این ایام است.
وی افزود: لازم است در شهرستانها با جمعآوری اطلاعات و طراحی برنامهها، نهضت و موجی تبلیغی و فرهنگی ایجاد شود.
البته این اقدامات نباید منحصر به مناسبتها باشد، بلکه باید بهصورت مستمر در طول سال ادامه یابد.
وی در ادامه به موضوع دقت در مسائل مالی اشاره کرد و گفت: چه بسا برخی مجوز شرعی گرفته باشند، اما باید دقت کرد که این مجوزها چگونه اجرا میشود و چه تأثیری بر نگاه عمومی دارد.
آیتالله محامی وی افزود: فرمانداران و مدیران باید حمایت شوند و اگر مدیری قوی است، باید او را کمک کرد تا بهتر عمل کند و اگر ضعف دارد، باید بیشتر به او کمک کرد تا بتواند اقدامات بیشتری صورت دهد.
آیتالله محامی با بیان اینکه باید نسبت به مردم و وضعیت موجود احساس مسئولیت بیشتری داشته باشیم، گفت: نباید فقط منتظر بودجههای دولتی ماند و مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند همانگونه که در جبهه با بسیج مردم پیروز شدیم، در عرصه سازندگی نیز باید مردم پای کار بیایند.
وی افزود: در آموزشوپرورش، بهداشت، درمان و سایر عرصهها باید مردم را مشارکت داد و از ظرفیت آنها استفاده کرد و مطالبهگری از مسئولان و تشویق مردم به ورود در عرصههای خدمت نیازمند هنری است که باید به خرج دهیم.
انتهای پیام/