نقشآفرینی خیران در کرمان - تسنیم
قائم مقام معاونت اجتماعی قوه قضائیه از ایجاد سازوکارهایی برای هدایت هدفمند کمک های خیران به سوی کاهش آسیب های اجتماعی خبر داد و مشارکت اقشار مختلف در استان کرمان را تحسین برانگیز خواند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سید امیر مرتضوی، قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، ظهر امروز در همایش "طلایهداران پیشگیری و خیرخواهان اجتماعی" در استان کرمان، با تأکید بر نقش محوری مشارکت مردمی و خیران در کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی، اظهار داشت: استان کرمان در بهرهگیری از ظرفیتهای اجتماعی برای پیشگیری از جرم گامهای تحسینبرانگیزی برداشته است.
وی با اشاره به ضرورت نظاممند کردن کمکهای مردمی، گفت: ایجاد یک حساب امانی با هدف تجمیع کمکهای مادی و معنوی خیران در کرمان در دستور کار قرار گرفته است تا این منابع با نظارت دقیق در حوزههایی صرف شوند که مستقیماً به بهبود وضعیت اقشار آسیبپذیر منجر شود.
وی تأکید کرد که کمکهای خیران تنها به پرداخت نقدی محدود نمیشود، بلکه آزادی زندانیان، درمان بیماران خاص، و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار از جمله حوزههایی است که میتوان در آنها ورود کرد.
قائم مقام معاونت اجتماعی قوه قضائیه، عصر حاضر را عصر وفاق و مشارکت دانست و افزود: هیچ نهادی، از جمله قوه قضائیه، به تنهایی قادر به انجام تمام وظایف خود نیست و دستیابی به موفقیت تنها با همکاری جمعی امکانپذیر خواهد بود.
وی در ادامه با استناد به اصل 156 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: اگرچه قوه قضائیه وظایف کلاسیکی مانند رسیدگی به جرائم، تعقیب مجرمان و اجرای احکام را بر عهده دارد، اما همزمان مأمور به پیشگیری از وقوع جرم، اصلاح مجرمین و احیای حقوق عامه نیز هست؛ بنابراین این نهاد هم باید در جایی قاطعانه برخورد کند و هم در جایی دیگر با نگاهی حمایتی و بازدارنده وارد عمل شود.
مرتضوی با تاکید بر لزوم نگاه تربیتی و اصلاحگرانه در فرآیند دادرسی، گفت: هنر یک قاضی در رسیدگی عادلانه به پروندهها این است که همزمان با بررسی اتهام، منافع خانواده متهم، مصلحت جامعه و اصلاح فرد را نیز مدنظر قرار دهد؛ این نگاه همهجانبه و انسانی است که باعث پایداری عدالت در جامعه میشود.
وی اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان را در ایجاد موج اجتماعی مؤثر، الگویی برای سایر استانها دانست و تأکید کرد: زمانی در تحقق اهداف اجتماعی قوه قضائیه موفق بودهایم که از ظرفیتهای مردمی استفاده کردهایم و این تجربه در کرمان به خوبی به ثمر نشسته است.
قائم مقام معاونت اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه همه افراد جامعه دارای یک تکلیف فردی و یک تکلیف اجتماعی هستند، تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر باید با تمام توان در مسیر اصلاح، حمایت و پیشگیری گام برداریم؛ چراکه آینده اجتماعی کشور در گرو همافزایی و مشارکت همگان است.
انتهای پیام/511/