خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اولویت مهم حوزه و دانشگاه برای مقابله با جنگ شناختی دشمن

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 16:13
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مهم ترین اولویت علمی حوزه و دانشگاه برای مقابله با جنگ شناختی، گفت: مهم ترین اقدام، شناخت درست ماهیت این جنگ و بازسازی نظام معرفتی بر پایه الهیات اسلامی است.
جنگ،شناختي،اسلامي،انسان،جهاني،جهان،تمدني،تمدن،تلاش،نظم،اسلام ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سید محمدمهدی میرباقری، ظهر امروز در همایش علمی «جنگ شناختی و تمدن نوین اسلامی» که در دانشگاه علوم اسلامی شهید محلاتی قم برگزار شد، با اشاره به تحولاتی که در عرصه شناخت و تمدن در حال وقوع است، تأکید کرد: دشمن با یک افک بزرگ، دستگاه دروغی را در مقابل پیام انبیاء ایجاد کرده و تلاش می‌کند از طریق آن، سبک زندگی انسان را به‌گونه‌ای بازسازی کند که ریشه در الهیات مادی داشته باشد.
وی با اشاره به آیه‌ای از سوره مبارکه شعرا درباره حضرت ابراهیم (ع) گفت: فرعون در برابر دعوت حضرت ابراهیم، یک دروغ بزرگ را جایگزین حقیقت کرد و تمدن مادی نیز در قرون اخیر چنین کاری را با جهان بشری انجام داده است؛ به تعبیر ایشان، امروز دستگاه‌های شناختی پیچیده‌ای با پشتوانه دانش‌های مختلف تلاش می‌کنند تا عقلانیت فردی و اجتماعی انسان را هدف بگیرند و بازسازی کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با هشدار نسبت به گستره خطرات جنگ شناختی، تصریح کرد: همان‌طور که از طریق تغذیه می‌توان بر جسم انسان تأثیر گذاشت، اکنون تلاش می‌شود از طریق شناخت و کنترل ذهن، رفتار انسان و حتی ادراکات ساده و الهیاتی او دگرگون شود؛ این جنگ، متکی بر علوم‌شناختی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، فیزیک، شیمی، و حتی مبانی ایدئولوژیک شکل‌گرفته و هدف آن، تسلط بر انسان است.
میرباقری گفت: در جنگ شناختی، دشمن به دنبال آن است که نخبگان را یکسان‌سازی کند، پایگاه‌های مرجع را سامان دهد و منظومه‌ای از عقلانیت اجتماعی بسازد که رفتار انسان در آن قابل‌پیش‌بینی و کنترل باشد و این روند خطری جدی است که نخبگان باید با درک دقیق آن به نوآوری، تولید دانش، تسخیر قله‌های علمی و شکستن مرزهای دانش دست یابند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش رسانه‌ها و هالیوود در تضعیف ادراک عمومی جهانی، تأکید کرد: بسیاری از فیلسوفان و نظریه‌پردازان غربی در جنگ شناختی مشارکت داشته‌اند و دستگاه‌های دروغ‌ساز شناختی را علیه ادیان و تمدن اسلامی به کار بسته‌اند؛ دشمنان حتی تلاش می‌کنند تا علت پدیده‌ها را کشف کرده و در قالب‌هایی سریع و مهندسی‌شده، ذهنیت انسان را تغییر دهند.
وی ادامه داد: یکی از ابعاد مهم جنگ شناختی، تأثیرگذاری بر نظم جهانی است؛ اکنون جهان در حال تغییر نظمی است که پس از جنگ جهانی و جنگ سرد شکل گرفت؛ دشمن تلاش می‌کند تا از طریق عملیات شناختی، حضور تمدنی اسلام را در نظم آینده جهان کم‌رنگ سازد و با ادبیات جنگ سرد، جهان را دوباره به قطب‌بندی مادی بازگرداند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص انتقال قدرت جهانی به آسیا گفت: غربی‌ها امروز صراحتاً اعلام کرده‌اند که اسلام رقیب تمدنی آنهاست و برخلاف چین یا سایر کشورها که رقیب اقتصادی یا منطقه‌ای شمرده می‌شوند، تنها تمدنی که بازی جهانی را تغییر می‌دهد، اسلام به رهبری ایران است.
وی تأکید کرد: در اسناد رسمی غرب، ایران را در کنار کره شمالی به‌عنوان بازیگر یاغی منطقه معرفی می‌کنند؛ درحالی‌که در تحلیل‌های عمیق‌تر، از ایران و اسلام به‌عنوان رقیب تمدنی اصلی یاد می‌شود؛ این نشان‌دهنده جنگ شناختی گسترده‌ای است که علیه تمدن اسلامی شکل‌گرفته و ذهنیت نسل جدید را نشانه گرفته است.
میرباقری در ادامه گفت: انقلاب اسلامی ایران توانسته نظم نامتوازن جهان را که پس از جنگ‌های مذهبی اروپا شکل‌گرفته بود، به هم بزند و اکنون غرب به دنبال آن است تا در نسل جدید جهانی، دوباره نظم جهان را بر پایه مکاتب مادی بازسازی کند؛ غافل از اینکه اسلام با گفتمان مقاومت، اکنون به یک بازیگر تمدنی جهانی تبدیل شده است.
وی افزود: یکی از راهبردهای دشمن در این جنگ شناختی، کوچک‌نمایی نقش جمهوری اسلامی ایران و ناچیز جلوه‌دادن تأثیرگذاری گفتمان مقاومت است؛ آنها تلاش می‌کنند تا نسل‌های جدید را از مشارکت فعال در طراحی نظم آینده جهان بازدارند.
میرباقری تأکید کرد: ما با یک جنگ شناختی تمام‌عیار روبه‌رو هستیم که باید با هوشمندی، دانش، سازماندهی نخبگان و تولید منظومه معرفتی مستقل به مقابله با آن برخیزیم؛ تمدن نوین اسلامی بدون ورود فعال به عرصه علوم‌شناختی و رسانه‌ای نمی‌تواند در برابر چنین هجمه‌ای ایستادگی کند.
وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین اولویت علمی حوزه و دانشگاه برای مقابله با این پروژه چیست، گفت: مهم‌ترین اقدام، شناخت درست ماهیت این جنگ و بازسازی نظام معرفتی بر پایه الهیات اسلامی است؛ حوزه و دانشگاه باید با تولید علم بومی و طراحی ساختارهای نوین تمدنی وارد میدان شوند.
انتهای پیام/