خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سیاست‌های رسانه‌ای کشور باید بازنگری جدی شود - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 15:13
رئیس خانه مطبوعات ایلام با تاکید بر لزوم توجه به اقتصاد رسانه ها و تولید محتوای آموزشی در راستای توسعه فرهنگی و اجتماعی این استان، گفت: کمیته های تخصصی خانه مطبوعات تشکیل می شوند.
مطبوعات،رسانه،خانه،ايلام،حيدربيگي،ادامه،مالي،حوزه،سلامت،مناب ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، علی حیدربیگی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه مؤلفه‌های فرهنگی و سیاسی ـ اجتماعی، در روند توسعه ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: از آغاز پروژه‌های توسعه در کشور، این عدم توازن و نقص مشهود بوده است.
رئیس خانه مطبوعات ایلام با بیان اینکه عدم توجه به رسانه ها از جمله وجوه مغفول توسعه بوده گفت: در دنیای امروز، رسانه نه تنها رکن چهارم دموکراسی بلکه به ابزار دموکراسی مستقیم تبدیل شده و تأثیر عمیقی بر افکار عمومی و جامعه دارد.
وی ادامه داد: امروزه این امکان برای افراد فراهم شده که هر شخصی صدای خود را داشته باشد و به همین دلیل، توجه به بروزسازی سیاستهای رسانه‌‌ای یک ضرورت حیاتی و بنیادی است.
رئیس خانه مطبوعات ایلام تصریح کرد: نظریه‌پردازان و صاحب‌نظران معتقدند که ابزارهای رسانه‌ای علاوه بر کارکردهای مشخص و عینی دارای قدرت پنهان هستند و اجبار و خشونت نهفته‌ای در پشت سر آنها قرار دارد.
حیدربیگی با اشاره به تحولات در دنیای رسانه گفت: راه‌اندازی کمیته‌هایی در حوزه‌های اخلاق رسانه، آموزش و اقتصاد رسانه در دستور کار خانه مطبوعات قرار دارد.
وی گفت: همانگونه که نهادهای صنفی در حوزه پزشکی و مهندسی دارای ساختار و نهادهای جا افتاده با منابع مالی و انسانی قوی شناخته می‌شوند خانه مطبوعات هم به عنوان نهاد صنفی رسانه.باید به سمت ساختار سازی و تخصصی شدن اما نگاه ما به توسعه غالباً از منظر پزشکی یا مهندسی بوده و کمتر به مسائل اقتصادی توجه شده است.
حیدربیگی در ادامه با تاکید بر اینکه معیشت رسانه‌ها و خبرنگاران یکی از دلایل اصلی ما برای ورود به این حوزه است، گفت: با ظهور فناوری‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کشورها به سمت تأمین منابع مالی پایدار برای رسانه‌ها رفته‌اند.
وی با بیان اینکه در گذشته، رسانه‌های کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی از طریق یارانه‌های دولتی و تبلیغات تأمین مالی می‌شدند، گفت: متأسفانه در کشور ما، منابع مالی عمدتاً به صدا و سیما اختصاص یافته است.
رئیس خانه مطبوعات ایلام با اشاره به اینکه بر اساس گزارش‌های مرکز پژوهشهای مجلس، صدا و سیما در سال 1402 اعتبار 1178 میلیارد تومانی دارد، افزود: این در حالیست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها 407 میلیارد تومان بودجه دارد که نشان می دهد خبرگزاری جمهوری اسلامی بیش از 50 درصد بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در اختیار دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه بخش دیگری از منابع مالی رسانه‌ها به آگهی‌های دولتی مربوط می‌شود که متأسفانه به درستی اجرا نمی‌شود،گفت: برای حل این مشکل نیازمند همگرایی دستگاه‌های نظارتی و استانداری هستیم.
حیدربیگی در ادامه با بیان اینکه یکی از تهدیدات جدی این است که برخی رسانه‌ها خارج از نظام قانون‌گذاری رشد کرده‌اند و توانمند شده‌اند که این وضعیت قانونی ما را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: بنابراین، یکی از نقاط ضعف اساسی در کشور ما، سیاست‌های کلان در حوزه رسانه و اختصاص بودجه‌های مناسب به آن است.
رییس خانه مطبوعات ایلام گفت: استان ایلام باید به عنوان مرجع رسانه‌های رسمی عمل کند و در این راستا نیازمند بازنگری و تجدید نظر در سیاست‌های موجود هستیم.
وی در ادامه با بیان اینکه نمیشود منتظر تغییر سیاستهای کلان ماند و باید در چارچوب مقررات و سیاستهای فعلی اقدامات موثری انجام داد گفت: اجرای پیوست رسانه‌ای برای تمامی حوزه‌های عمرانی، پروژه‌های فرهنگی و اقتصادی، اولین پیشنهاد مطرحی هیات رییسه خانه مطبوعات بوده است، چرا که در این پروژه‌ها باید رسانه‌ها به‌خوبی دیده شوند و همزمان با پیشبرد این فعالیت‌ها، به موضوعات مرتبط پرداخته شود.
حیدربیگی نحوه برگزاری نشست های خبری و رویدادها را یکی از موضوعات دیگر عنوان کرد و گفت: ما در گذشته نیز بر اهمیت این موضوع تأکید کرده‌ایم، چراکه برگزاری این رویدادها می‌تواند به تقویت اقتصاد رسانه کمک کند.
وی ادامه داد: متأسفانه، برخی از دستگاه‌ها به‌ویژه در زمینه برگزاری این رویدادها، فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند و ممکن است یک دهه باشد که هیچ‌گونه برنامه‌ای برگزار نکرده‌اند.
حیدربیگی گفت: همچنین در حوزه سلامت، چه در زمینه سلامت روان و چه در سلامت جسمی، در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های جدید، برنامه‌ریزی هدفمندی نداریم.
در حال حاضر، اگر اتفاقی در این حوزه‌ها رخ دهد، معمولاً به‌صورت پراکنده و بدون برنامه‌ریزی مشخص توسط افراد یا نهادهای مختلف انجام می‌شود وی گفت: بسیاری از بیماری‌هایی که امروز در جامعه ما وجود دارد، به دلیل عدم تولید محتوای آموزشی مستمر و هدفمند در این زمینه است.
رییس خانه مطبوعات ایلام در پایان با تأکید بر نیاز بر تولید محتوای آموزشی مستمر و با کیفیت در حوزه سلامت، گفت: همچنین باید در زمینههای دیگر مثل شهروندی، حاکمیت قانون، هویت ملی، مهارتهای زندگی و ....
به تولید محتوی بپردازیم.
انتهای پیام/180/