اجرای طرحهای آبخیزداری در حوزه زایندهرود یک ضرورت ملی است - تسنیم
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به بحران آب در استان، بر ضرورت انجام طرح های آبخیزداری به ویژه در حوزه آبریز زاینده رود تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، جعفر مردانی در نشستی با حضور رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان و جمعی از مسئولان، با اشاره به بحران آب در استان، بر ضرورت انجام طرحهای آبخیزداری بهویژه در حوزه آبریز زایندهرود تأکید کرد.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در شرایط فعلی دومین استان خشک کشور محسوب میشود، اظهار کرد: سالها است که از اهمیت منابع آبی استان غفلت شده و این در حالی است که زمانی حدود 10 تا 11 درصد از آب کشور در این استان تولید میشد.
مردانی ادامه داد: متأسفانه به دلیل استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی، امروز با دشتهای ممنوعه، بحران فرونشست و گسترش ریزگردها مواجه هستیم.
اکنون از میان 11 دشت استان، همه ممنوعه یا بحرانی اعلام شدهاند.
استاندار چهارمحال و بختیاری با انتقاد از برخی تصمیمگیریهای سلیقهای در سطح ملی افزوددر نشستهایی با نمایندگان مجلس و مسئولان کشوری، تأکید کردهایم که نمیتوان اجازه داد حوزههای مهمی چون زایندهرود و کارون از طرحهای آبخیزداری محروم بمانند.
باید این حوزهها نیز مانند دیگر مناطق کشور از این اقدامات بهرهمند شوند.
مردانی همچنین با اشاره به تغییر اقلیم و کاهش چشمگیر بارشها در استان خاطرنشان کرد: در ایستگاه چلگرد در اسفند 1403 تنها 40 سانتیمتر برف ثبت شده، در حالی که میانگین بلندمدت این رقم بیش از یک متر بوده است.
وی بیان کرد: عدم اجرای طرحهای آبخیزداری موجب میشود که با هر بارش، خاک منطقه شسته و پشت سدهایی چون زایندهرود رسوب کند.
این یک تهدید جدی برای آینده منابع آبی کشور است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با قدردانی از حمایتهای انجام شده در حوزه آبخیزداری، خواستار پیگیری جدی مسئولان و دفاع از اجرای این طرحها بهویژه در سرشاخههای زایندهرود و کارون شد و افزود: ایران خانه ماست و همه حوزههای آن باید به یک اندازه مهم تلقی شوند.
وی با اشاره به جلسه اخیر در نهاد ریاستجمهوری گفت: در حالی که چهارمحال و بختیاری به عنوان نخستین استان در معرض تنش آبی معرفی شد، برخی استانهای دیگر در انتهای جدول قرار دارند.
این نشاندهنده لزوم توجه ویژه به استان ماست.
مردانی با انتقاد از پروژههای انتقال آب که موجب مهاجرت روستاییان در مناطقی شده، گفت: اجرای طرحهای انتقال آب بدون توجه به توسعه متوازن، باعث تخریب منابع و مهاجرت گسترده شده است.
انتهای پیام/7540/