هوش مصنوعی راهی که تخصیص هدفمند داروها را اجرایی میکند - تسنیم
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، گفت: در حال بررسی روش های جدید توزیع دارو مانند استفاده از هوش مصنوعی برای تخصیص هدفمند دارو ها به مناطق با مصرف بالاتر هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، مهدی پیرصالحی امروز در حاشیه سفر به استان فارس با حضور در یک نشست خبری، به سوالات خبرنگاران در خصوص چالشهای حوزه غذا و دارو، کمبود دارو، قاچاق و غیره پاسخ داد.
وی با اشاره به ماموریتهای سازمان متبوع در حوزه نظارتی، غذا، دارو، شیرخشک، آرایشی، بهداشتی و غیره تصریح کرد: پرداختی مردم برای دارو، مهمترین مبحثی است که به این سازمان بر میگردد؛ اصلا تمایلی نداریم پرداختی بیمار برای دارو روند افزایشی داشته باشد.
رئیس سازمان غذا و داروی با تصریح مجدد بر این نکته که معتقدیم مردم نباید اضافه پرداختی داشته باشند و سازمانهای بیمه گر هم باید به جد در این رابطه ورود کنند، افزود: با مدیریت این مهم هم مصرف دارو کنترل و هم روند پرداختیها منطقی میشود.
پیرصالحی همچنین ابراز امیدواری کرد که با تلاش نهادها و دستگاههای متولی، درد و آلام مردم در این زمینه کمتر شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر چرایی عدم افزایش سهمیه دارویی به استان فارس غلیرغم جمعیت زیاد و پوشش درمانی استانهای همجوار، گفت: استانها از ویژگیهای خاص خود برای اختصاص سهمیه دارویی برخوردار هستند.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور با بیان اینکه بیش از 90 درصد داروها بر اساس نیاز داروخانهها و بیمارستانها توزیع میشود و تنها کمتر از 10 درصد داروهای خاص و کمیاب بر اساس جمعیت استانی سهمیهبندی میشوند، عنوان کرد: سازمان غذا و دارو در حال بررسی روشهای جدید توزیع، مانند استفاده از هوش مصنوعی برای تخصیص هدفمند داروها به مناطق با مصرف بالاتر است تا از کمبود در برخی استانها مانند فارس و شیراز که مراجعات زیادی برای درمانهای خاص دارد، جلوگیری شود.
پیرصالحی در ادامه سخنانش نوسان ارزی در افزایش قیمت دارویی را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: افزایش قیمت برخی داروها به دلیل تغییرات نرخ ارز ، هزینههای انرژی اجتنابناپذیر است، اما مردم نباید این افزایش قیمت به سبد هزینههای مردم اضافه شود.
وی با تاکید بر این نکته که سازمانهای بیمهگر میتوانند با پرداخت بهموقع، از افزایش پرداختی بیماران جلوگیری کنند، گفت: امرور تأخیر در پرداختها به داروخانهها و افزایش پرداختی بیماران، آرامش روانی بیماران و خانوادههایشان را تحت تأثیر قرار داده است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از چالشها در این رابطه هم اشاره و با بیان اینکه تأمین ارز برای خرید دارو و مواد اولیه به بانک مرکزی وابسته است و نقدینگی شرکتهای دارویی به همکاری بانکهای عامل و سازمان برنامه و بودجه نیاز دارد، افزود: البته همکاری نزدیک با گمرک برای ترخیص سریع اقلام دارویی ضروری است، چرا که هرگونه تغییر در این حوزه میتواند مشکلات تأمین دارو را تشدید کند.
پیرصالحی به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در خصوص بازارهای سیاه دارویی و چگونگی برخورد با قاچاق داروهای ممنوعه، گفت: در رابطه با عرضه داروهای ممنوعهای مانند داروهای سقط جنین و مخدرها و داروهای کمیاب همکاری با پلیس فتا شکل گرفته است.
به گفته وی، در این رابطه بیش از یک هزار و 295 سایت و شبکه تلگرامی عرضهکننده غیرقانونی شناسایی و با آنها برخورد شده است.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور در ادامه با بیان اینکه قیمت 900 قلم دارو اصلاح شده، در توجیه چرایی این اقدام گفت: بعضی از اقلام داوریی مثل آمپول هالوپریدول که قبلا 13 هزار تومان بود، با اصلاح قیمت به 35 هزار تومان رسید، اما این قیمت همچنان کمتر از نمونه وارداتی با قیمت 290 هزار تومان است.
این اصلاحات باعث بازگشت برخی داروها به چرخه تولید شد.
پیرصالحی به طرح دارویار که سوال خبرنگار دیگری بود هم اشاره و در این باره عنوان کرد: این طرح با حذف ارز 4200 تومانی و جایگزینی آن با ارز 28500 تومانی اجرا شد، اما به دلیل عدم تأمین نقدینگی کافی توسط بانکها و تأخیر در پرداخت مابهالتفاوت توسط سازمان هدفمندی، با مشکلاتی مواجه شده است.
وی از فعالیت 180 شرکت دارویی در کشور هم خبر داد و اضافه کرد: 82 درصد بازار دارویی از نظر ریالی تولید بومی است که این تولیدات با صرفهجویی ارزی قابل توجه، دسترسی مردم به دارو را تسهیل میکند.
انتهای پیام/424/