خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۲۷ هزار بیمار در فهرست انتظار پیوند عضو

مشرق | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 13:30
تهران - ایرنا- مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: ۲۷ هزار بیمار نیازمند به عضو در فهرست انتظار پیوند هستند که از این تعداد هر ۲ تا ۳ ساعت یک نفر و سالانه در مجموع ۳ هزار نفر به دلیل نرسیدن عضو مناسب پیوند فوت می‌کنند.
عضو،اهداي،پيوند،كشور،انجمن،اعضا،مغزي،ايرانيان،مرگ،اعضاي،فرهن ...

به گزارش مشرق از انجمن اهدای عضو ایرانیان، کتایون نجفی زاده با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی برای ارتقای فرهنگ اهدای عضو در ایران افزود: اگر هر کدام حداقل سه اندام از هشت اندام قابل پیوند داشته باشند، یعنی حدود ۶ هزار عضو قابل پیوند در سال خاکسپاری می‌شود.
وی اظهار کرد: با بیان اینکه تنها یک سوم اعضای قابل اهدا از افراد دچار مرگ مغزی پیوند می‌شود، گفت: سالانه حدود پنج تا هشت هزار ایرانی با مرگ مغزی فوت می‌کنند که نیمی از آنها قابلیت اهدای اعضا را دارند و از این تعداد تنها هزار مورد مرگ مغزی به اهدا می‌رسند.
نجفی زاده اضافه کرد: با وجود توان بالای اهدای عضو و پیوند همه اعضا در کشور، سالانه بیش از ۳ هزار نفر از هموطنان‌ به دلیل نرسیدن عضو مناسب پیوندی با زجر زیاد در لیست‌های طولانی انتظار پیوند فوت می‌کنند در حالی که هر سال حدود هفت هزار عضو قابل استفاده خاکسپاری می‌شود.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان تاکید کرد: تاکنون نزدیک به ۸۵ هزار عمل پیوند عضو در ایران انجام شده است که نزدیک به سه هزار مورد آن مربوط به سال ۱۴۰۳ است.
وی افزود: تاکنون نزدیک به ۶۷ هزار پیوند کلیه، بیش از ۱۴ هزار پیوند کبد، نزدیک به ۲۵۰۰ پیوند قلب، بیش از ۲۰۰ پیوند ریه، بیش از ۵۰۰ پیوند لوزالمعده، نزدیک به ۲۰۰ پیوند روده در کشور انجام شده است که نشان می دهد پزشکان در امر انجام پیوند در همه اعضا توانمند هستند و بیشتر نیازمند فرهنگسازی برای پذیرش مرگ مغزی در بین خانواده‌ها هستیم که رسانه ها نقش بسیار پررنگی در این مسیر دارند.
۳۰ هزار سفیر اهدای عضو در کشور فعالیت می کنند
نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان با تشریح فعالیت‌های انجمن در راستای تقویت فرهنگ اهدای عضو با توجه به روحیه نوع دوستی و ایثار مردم ایران، از جذب و آموزش بیش از ۳۰ هزار سفیر اهدای عضو در کشور خبر داد.
امید قبادی اظهار کرد: انجمن اهدای عضو ایرانیان در سال ۱۳۹۴ توسط عده‌ای از نام‌آوران عرصه‌ علمی اهدا و پیوند اعضا، نهادهای فرهنگ ساز، فرهیختگان فرهنگ و هنر و کارآفرینان اقتصادی، با هدف ارتقای اهدای عضو و نجات جان بیماران و با ۵ محور نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو در جامعه، حمایت همه جانبه از خانواده‌های اهداکننده عضو، آموزش جامعه و تمامی تیم‌های تخصصی اهدای عضو کشور و منطقه، حمایت از پژوهش‌های مرتبط با اهدای عضو توسط متخصصین کشور و طراحی، اجرا و پایش طرح‌های زیرساختی تاسیس شد.
وی با تاکید بر اینکه انجمن با سابقه درخشان فعالیت اعضای آن در این زمینه در ۱۰ سال گذشته، توانسته حرکت بزرگی را در جهت نیل به اهداف فوق و در نهایت کمک به دولت در پیشرفت اهدای عضو و پیوند اعضا بردارد.
نائب رئیس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان از اقدامات شاخص راه اندازی سامانه‌ی ملی اهدای عضو به نشانی www.ehdacenter.ir، راه‌اندازی روش آسان دریافت کارت اهدای عضو از طریق سامانه پیامکی۳ هزار و ۴۳۲، جذب و آموزش بیش از ۳۰ هزار سفیر اهدای عضو یا نیروهای مردمی، عقد حدود ۲۰۰ تفاهم‌نامه تعامل فرهنگی با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگ‌ساز کشور و درج نشان اهدا بر روی گواهینامه‌های رانندگی نام برد.
وی از دیگر اقدامات انجام شده از برگزاری ۳۲ دوره‌ی آموزشی مدون اهدای عضو برای ۳۰ استان کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه‌ی رضایت‌گیری برای واحدهای اهدای عضو، تدوین و راه‌اندازی نخستین سامانه‌ی ملی ثبت اطلاعات فراهم‌آوری و پیوند اعضا، تدوین و راه‌اندازی نخستین سامانه‌ی انتقال ارگان‌های افراد مرگ مغزی، تدوین و راه‌اندازی طرح پایش واحدهای فراهم‌آوری اعضای پیوندی و واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی و طرح ایجاد پرونده‌ی الکترونیک برای خانواده های اهداکننده‌ عضو خبر داد.
وی اضافه کرد: تدوین نخستین پروتکل جهانی مددکاری اهدای عضو، آموزش حرفه‌ای مددکاری در اهدای عضو به مددکاران کشور، حمایت همه جانبه از خانواده‌های اهداکننده‌ی اعضای پیوندی، برگزاری پویش‌های مردمی برای پوشش نیازهای خانواده‌ها، بسته‌ی خدمات بیمه‌ای اهدای عضو، برگزاری دوره‌های سوگ‌درمانی و معنی درمانی با هدف کاهش اثرات منفی سوگ بر خانواده‌های اهداکننده از دیگر اقدامات انجمن اهدای عضو است.
قبادی به تأسیس نخستین مرکز تحقیقات اهدای عضو کشور، حمایت‌های مالی، علمی و معنوی از پژوهش‌ گران مرتبط با اهدای عضو، انجام پژوهش‌های مرتبط با اهدای عضو و نشر آن به دنیا، انجام پژوهش‌های مختلف در زمینه‌های مرتبط با اهدای عضو نگارش، ثبت و ارائه مقالات در کنگره‌های علمی داخلی و بین‌المللی از و کسب چندین مقام مقاله‌ی برتر در کنگره‌ های مطرح جهانی اشاره کرد.