خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خراسان جنوبی پیشرو در اشتغال مهارت‌آموختگان - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 13:13
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی پیشرو در اشتغال مهارت آموختگان گفت: میانگین کشوری اشتغال مهارت آموختگان 60 درصد است، اما در استان این رقم به 72 درصد رسیده که نشان دهنده موفقیت برنامه های ماست.
استان،آموزش،خراسان،جنوبي،استاندار،مهارت،مركز،نفر،توسعه،مهارت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسن کامرانی، در حاشیه جلسه کارگروه توسعه مهارت استان خراسان جنوبی گفت: این کارگروه، زیرمجموعه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است که برای ساماندهی و برنامه‌ریزی آموزش‌های مهارتی تشکیل شده و نخستین جلسه آن در سال 1404 با حضور استاندار برگزار شد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی افزود: 19 مرکز آموزشی فعال داریم که 17 مرکز چارت سازمانی دارند و دو مرکز مستقل هستند.
در مجموع 250 نفر پرسنل داریم که 96 نفر مربی و مابقی در بخش‌های پشتیبانی مشغول به کار هستند.
مهارت آموزی بیش از 21 هزار نفر در استان
کامرانی ادامه داد: بیش از 500 آموزشگاه خصوصی با 311 حرفه آموز و همچنین 550 حرفه آموزشی دولتی در استان فعال است.
در سال 1403 بیش از 21 هزار نفر تحت آموزش قرار گرفتند که معادل 3.3 میلیون نفر ساعت آموزش است.
وی با اشاره به نرخ اشتغال گفت: میانگین کشوری اشتغال مهارت‌آموختگان 60 درصد است، اما در خراسان جنوبی این رقم به 72 درصد رسیده که نشان‌دهنده موفقیت برنامه‌های ماست.
عملکرد آموزش‌های روستایی نیز قابل توجه است؛ سال گذشته 182 دوره آموزشی برای 2 هزار و 751 نفر در 12 شهرستان برگزار شد که مجموعاً 500 هزار نفر ساعت آموزش را شامل می‌شود.
تشکیل کنسرسیوم مهارت برای تقویت ارتباط صنعت و آموزش در استان
کامرانی در ادامه به طرح‌های امسال اشاره کرد: طرح «همنوا» با همکاری آموزش و پرورش، کارگاه‌های فنی را در اختیار هنرستان‌ها قرار می‌دهد تا ظرفیت مهارتی دانش‌آموزان افزایش یابد.
همچنین «کنسرسیوم مهارت» برای تقویت ارتباط صنعت و آموزش ایجاد شده و در حال توسعه است.
وی چهار پروژه سرمایه‌گذاری مهم معرفی کرد: دپارتمان ماشین‌آلات معدنی نهبندان، مرکز ایمنی طبس (نخستین مرکز ایمنی کشور)، مرکز مهارت‌آموزی خانکوک فردوس و توسعه آموزش گوهر‌تراشی.
همچنین مرکز مهارت‌های پیشرفته و پردیس مهارت‌آموزی، نوآوری و کارآفرینی نیز در برنامه امسال قرار دارد.
کامرانی به اهمیت حمایت‌های مالی اشاره کرد و گفت: نگاه استاندار به مسئولیت‌های اجتماعی بسیار کلیدی است.
بر اساس قانون بودجه، هزینه‌کرد مسئولیت‌های اجتماعی باید به تصویب مجمع شرکت‌ها برسد و برای ایجاد مراکز آموزشی مستثنا است، اما تاکنون موفق به جذب این منابع نشده‌ایم.
پروژه «مهارت‌کن» در خراسان جنوبی ا جرا می‌شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی افزود: 12 مکاتبه رسمی با امضای استاندار انجام شده و دستوراتی از وزارت کشور و سازمان برنامه بودجه صادر شده، اما هنوز منابع تخصیص نیافته است.
شرکت‌های زغال‌سنگ طبس و سیمان از شرکای مهم ما هستند که امیدواریم اعتباراتشان به توسعه آموزش مهارتی اختصاص یابد.
کامرانی درباره پروژه «مهارت‌کن» نیز گفت: این طرح با اعتبار 76 میلیارد تومان مصوب شده که 30 میلیارد از محل اعتبارات استانی، 20 میلیارد توسط سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و 25 میلیارد از مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های نفتی تأمین خواهد شد.
وی تأکید کرد: تحقق این طرح‌ها نیازمند همکاری و حمایت مستمر مسئولان است تا بتوانیم آموزش‌های مهارتی را توسعه دهیم و نیاز بازار کار به نیروهای متخصص را برآورده کنیم.
مهارت‌آموزی به شکل عملیاتی و هدفمند در دستور کار قرار گیرد
استاندار خراسان جنوبی نیز در کارگروه توسعه مهارت استان با تأکید بر لزوم توجه جدی به آموزش‌های مهارتی، تأمین نیروی کار ماهر را یکی از نیازهای حیاتی واحدهای تولیدی استان دانست.
وی با بیان اینکه بسیاری از فعالان اقتصادی در استان دغدغه‌ای بابت تسهیلات یا مواد اولیه ندارند، تصریح کرد: آنچه امروز صاحبان صنایع و کارآفرینان از آن گلایه‌مندند، کمبود نیروی انسانی ماهر است.
بنابراین موضوع مهارت‌آموزی باید به شکل عملیاتی و هدفمند در دستور کار قرار گیرد.
دهیاران، در جهت توانمندسازی جوانان نقش‌آفرین باشند
سیدمحمدرضا هاشمی از اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای خواست تا برای سال 1404 برنامه‌ای دقیق با عدد و رقم مشخص در حوزه تربیت نیروی ماهر تدوین و ارائه کند.
همچنین بر بهره‌گیری از ظرفیت دهیاری‌ها در آموزش مهارت تأکید کرد و افزود: دهیاران فقط مسئول پیگیری آسفالت نیستند، بلکه باید در جهت توانمندسازی جوانان روستاها نیز نقش‌آفرین باشند.
وی مهاجرت از روستاها را یکی از چالش‌های جدی استان دانست و گفت: با وجود سرمایه‌گذاری سنگین در زیرساخت‌های روستایی، شاهد خالی شدن روستاها از سکنه هستیم.
اگر مهارت و اشتغال را به روستاها ببریم.
گیاهان دارویی مبنای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی باشند
استاندار خراسان جنوبی به ظرفیت‌های بومی از جمله گیاهان دارویی، بوم‌گردی و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: بیش از 820 نوع گیاه دارویی در استان وجود دارد که می‌تواند مبنای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی قرار گیرد.
هاشمی طرح آموزش مهارتی سربازان وظیفه را ابتکاری قابل تحسین دانست و تأکید کرد: این دوران طلایی جوانی نباید فقط به آموزش نظامی محدود شود، بلکه باید به فرصتی برای یادگیری مهارت‌های اشتغال‌زا تبدیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار تقویت آموزش برای جوانان کشور افغانستان در استان شد و پیشنهاد داد تا گروه‌های جهادی دانشجویی نیز با اولویت مهارت‌آموزی تقویت شوند.
نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی استان در ساختمان استانداری ایجاد شود
استاندار خراسان جنوبی پیشنهاد ایجاد نمایشگاه دائمی محصولات تولیدی استان در ساختمان استانداری را مطرح کرد و گفت: این نمایشگاه می‌تواند فرصتی مناسب برای معرفی توانمندی‌های استان به مسئولان ملی و استانی باشد.
در ابتدای این نشست، استاندار و همراهان از کارگاه‌ها و مراکز تولیدی فنی و حرفه‌ای بازدید کردند و با مربیان و کارآموزان گفت‌وگو کرد.
انتهای پیام/ 257