امام جمعه ایلام: اخلاق و اقتصاد رسانه باید اولویت باشد
امام جمعه ایلام گفت: توجه به اخلاق رسانه و اقتصاد رسانه باید در اولویت مسئولان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، حجتالاسلام والمسلمین الله نور کریمی تبار در نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام اظهار داشت: توجه به اخلاق رسانه و اقتصاد رسانه باید در اولویت مسئولان قرار گیرد.
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: رسانهها با انعکاس واقعیتهای جامعه، نقش اساسی در ارتقای فرهنگ عمومی و هدایت افکار عمومی ایفا میکنند و باید رسالت خود را در راستای همگرایی و توسعه استان با جدیت دنبال نمایند.
وی با بیان اینکه اهمیت رسانهها به عنوان نمایندگان واقعیتهای جامعه و شکلدهندگان افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست، گفت: ضروری است تا بستر مناسبی برای فعالیتهای تخصصی و حرفهای آنها فراهم شود تا ضمن تقویت وحدت، شتاب توسعه استان نیز افزایش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین کریمیتبار به ضرورت توجه ویژه به معیشت و امنیت شغلی اصحاب رسانه اشاره کرده و افزود: رسانهها ستون فقرات فرهنگسازی و آگاهیبخشی در جامعه هستند و لازم است حمایتهای مادی و معنوی از فعالان این حوزه مطابق با ظرفیتها و امکانات استان در دستور کار قرار گیرد.
وی رعایت اخلاق رسانهای را از الزامات مهم در این عرصه دانست و خاطرنشان کردبرخی مباحث مطرح شده در برخی رسانهها با شأن و جایگاه رسانه در جمهوری اسلامی همخوانی ندارد و انتظار میرود که چارچوبهای اخلاقی و حرفهای همواره رعایت شوند.
امام جمعه ایلام با اشاره به مثالهایی از پرداختن به موضوعهای حاشیهای در تعطیلات نوروزی، بر لزوم پرهیز از هنجارشکنی و کنکاشهای بیمورد در زندگی شخصی افراد تأکید کرد و گفت: رسانهها باید سهم خود را در جهتدهی افکار عمومی و مطالبهگری برای تأمین منافع استان ایفا کنند.
وی گفت: تمرکز رسانهها بر نقاط ضعف به زیان استان است و در آستانه سفر ریاست محترم جمهوری به استان، بیش از هر زمانی نیازمند وحدت، همدلی و نمایش توانمندیها و ظرفیتهای استان هستیم تا بتوانیم از این سفر بهترین بهره را ببریم.
حجتالاسلام والمسلمین کریمیتبار گفت: باید تلاش شود تا با معرفی نقاط قوت و تمرکز بر ظرفیتهای استان، زمینه جذب سرمایهگذاری و اجرای پروژههای مؤثر برای توسعه ایلام فراهم شود.
رسانههای استان ایلام؛ پیشگام انسجام ملی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این جلسه گفت: رسانههای محلی با بهرهمندی از نیروی انسانی متخصص و رویکرد حرفهای، نقش کلیدی در توسعه پایدار، ارتقای فرهنگ عمومی و حفظ هویت بومی ایفا میکنند و باید همواره مورد حمایت و تقویت قرار گیرند.
علی هلشی تصریح کرد: اطلاعرسانی صحیح و حرفهای یکی از ارکان اصلی ارتقای فرهنگ عمومی به شمار میآید و استفاده از رسانههای معتبر و با سابقه، اعتمادسازی و همگرایی در راستای حقوق مردم استان را تسهیل میکند.
وی افزود: تحقق توسعه پایدار استان ایلام تنها با همکاری و همافزایی در حوزههای تخصصی رسانه و پردازش مؤثر موضوعات مهمی چون نفت، گاز، پتروشیمی و فرصتهای بینظیر گردشگری و اربعین امکانپذیر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام به اهمیت تولید محتوا در رسانههای محلی اشاره کرده و تأکید کرد: حفظ هویت و زبان مادری، انسجام قومی، همبستگی ملی و ترویج فرهنگ و ادبیات بومی از ظرفیتهای ارزشمندی است که رسانهها میتوانند به بهترین نحو برای استان ایلام به ارمغان بیاورند.
هلشی ادامه داد: به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، اربعین حسینی و بزرگداشت شهدای خدمت، دو هزار جلد کتاب به کتابخانه مرکزی شهر ایلام اهدا شده است.
همچنین، آیین تجلیل از فعالان عرصه کتاب، نشستهای نقد و بررسی آثار و توزیع کتابها در مکانهای فرهنگی استان برگزار شده است.
به گزارش تسنیم، در این نشست، رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای استان ایلام نیز به بررسی معیشت و اقتصاد رسانه، اخلاق رسانه، آموزش و نقش رسانه در تبیین فرهنگ عمومی و روایت اول با رویکرد رسانههای محلی پرداخت.
انتهای پیام/180/