برگزاری یک جشنواره دیگر درباره فیلمهای دفاع مقدس؛ آمارسازی نکردیم
نشست رسانهای ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه رسام امروز ۳۱ اردیبهشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه رسام امروز ۳۱ اردیبهشت در ستاد مرکزی راهیان نور با حضور سید محمد نادری رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس و مقاومت و حبیب الله مازندرانی دبیر ششمین جشنواره فیلم کوتاه رسام برگزار شد.
نادری در ابتدای نشست با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس و محور مقاومت عنوان کرد: جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه رسام با محوریت دفاع مقدس و مقاومت ششمین دوره خود را طی میکند.
رویکرد ما در این جشنواره جلوگیری از فراموشی و تحریف تاریخ دفاع مقدس است.
در این راستا تولید و خلق آثار هنری یکی از روشهای خلاقانه برای حفظ و صیانت تاریخ است.
وی افزود: در شرایطی که دنیا نسبت به حوادث منطقه بیتفاوت است و مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی سکوت کرده است در این موقعیت ما با ابزار سینما و هنر باید توجه جهانیان را به خود جلب کنیم.
نزدیک به ۲۲۲ خبرنگار در غره شهید شدند.
در کجای جهان رسم است که خبرنگار، پزشک، کودکان و ...
را در جنگ شهید کنند؟
وظیفه ما در این شرایط تبیین همین جنایتها است.
امروزه دشمن با قدرت و ابزاری که در اختیار دارد مانع از انتشار اخبار میشود اما شما رسانهها و هنرمندان باید این اخبار را به گوش همگان برسانید.
رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس و مقاومت عنوان کرد: جشنواره فیلم کوتاه رسام ۶ و ۷ خرداد در استان کرمان و شهرستان سیرجان برگزار خواهد شد.
رسام آغازگر یک جریان موثر، هدفمند و بابرنامه خواهد بود.
ما در ستاد برگزاری جشنواره خیلی دنبال شعار دادن نیستیم اما مطمئنا همه ظرفیتمان را به کار میگیریم.
مازندرانی در ادامه نشست بیان کرد: یکی از اهداف ما در ششمین دوره جشنواره رسام این است که میخواهیم پرچمدار جریان حمایت از مقاومت باشیم.
ما به دنبال ترویج فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس هستیم و معتقدیم بهترین زبانی که میتوانیم مظلومیت مردم لبنان، یمن و فلسطین را به گوش جهانیان برسانیم، فیلم است.
وی درباره انتخاب کرمان توضیح داد: ما تاکنون ۵ جشنواره را در استان خوزستان برگزار کردیم و امسال بنا به دلایلی کرمان به عنوان پایتخت مقاومت ایران معرفی و جشنواره نیز در این استان برگزار خواهد شد.
دبیر رویداد درباره تعداد آثار رسیده به دبیرخانه بیان کرد: نزدیک به ۹۵۵ اثر از تولیدات هنرمندان داخل و خارج از ایران به دبیرخانه ارسال شد.
از این میان ۹۳ اثر توسط هیئت انتخاب معرفی شدند.
داوران نیز ۲۵ اثر را به عنوان آثار نهایی در ۶ بخش مستند، داستانی، انیمیشن، ۱۸۰ ثانیهای، نماهنگ و دانش آموزی انتخاب کردند.
وی بیان کرد: ما امسال تندیس «ققنوس حقیقت» را به یاد شهدای خبرنگار دفاع مقدس به یک خبرنگار شاخص تحت نظارت معاوت خبر صداوسیما تقدیم خواهیم کرد.
در مراسم اختتامیه از خانوادههای ۲۰ شهید دفاع مقدس تجلیل خواهیم کرد.
همچنین از تعدادی از پیشکسوتان سینمای دفاع مقدس تجلیل میشود.
دبیر جشنواره تصریح کرد: خبرنگاران و هنرمندانی که در این رویداد حضور پیدا میکنند میثاقنامهای را تنظیم کردند و از خبرنگاران شهید و مردم مظلوم فلسطین، یمن و لبنان حمایت میکنند.
در طول برگزاری جشنواره با هماهنگی تهیهکنندگان ۳ فیلم «پیشمرگ»، «اسفند» و «دست ناپیدا» در سیرجان به نمایش درمیآیند.
همچنین امسال قرار است در کنار حمایت مادی از برگزیدگان جشنواره، سازمان از نفرات برتر جشنواره در تولید یک فیلم کوتاه حمایت کند.
وی تاکید کرد: با هماهنگی معاونت سیاسی صداوسیما قرار است در مراسم اختتامیه ارتباط زنده تصویری با خبرنگار اعزامیمان در لبنان، غزه و یمن داشته باشیم.
نادری درباره همپوشانی و همزمانی جشنواره فیلم کوتاه رسام با جشنواره فیلم مقاومت عنوان کرد: جشنواره رسام یک رویداد تخصصی در حوزه فیلم کوتاه است.
جشنواره فیلم مقاومت یک جشنواره مهم و جریانساز است و در این دوره استثنا این ۲ رویداد با هم تلاقی زمانی داشتند.
مازندرانی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چند درصد از آثار جشنواره رسام فیلمهای جدیدی هستند که در رویدادهای دیگر حضور نداشتهاند، توضیح داد: ظرفیت فیلمسازی در کشور ما محدود است و میزان تولید فیلم کوتاه در کشور سالانه از ۴۰۰-۵۰۰ فیلم بیشتر نیست.
جشنواره ما موضوعی است و ما فقط در حوزه دفاع مقدس و مقاومت آثار را دریافت میکنیم و امسال بخش دانش آموزی را هم به جشنواره اضافه کردیم.
طبیعتا ممکن است تعدادی از آثار این جشنواره با رویدادهای دیگر همپوشانی داشته باشند.
نادری در ادامه این بخش تصریح کرد: این امر طبیعی است و در جشنواره فیلم مقاومت هم بسیاری از آثاری که اکران میشوند در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند.
رسالت جشنواره پاسداشت و تکریم هنرمندانی است که در این حوزه قلم میزنند و آثار خلق میکنند.
در نتیجه در این حوزه تا میزانی که در توانمان باشد رویداد برگزار میکنیم و از این جریان حمایت میکنیم.
دبیر جشنواره درباره دلیل کم بودن تعداد آثار ارسال شده به جشنواره گفت: در دوره اول و دوم فراخوانی که اعلام میکردیم روی پلتفرمهایی بود که همه فیلمسازان جهان به آن دسترسی داشتند.
در این راستا دیدیم که برخی آثار اصلا ارتباطی با مقاومت ندارند و سعی کردیم فراخوان ما فقط در پلتفرمهایی باشد که مخصوص مقاومت هستند.
درنتیجه امسال ۱۰۰ درصد آثار متناسب با مقاومت است.
نادری در پایان گفت: آمارسازی کار سختی نیست اما ما صادقانه میگوییم که ۴۰ اثر در بخش بینالملل برای ما ارسال شد.
میدانیم که تعداد آثار کم است و فراخوان جشنواره باید به صورت گستردهتر منتشر شود.
ما تمام ضعفها و کم و کاستیها را میشناسیم و به آن واقف هستیم اما هدف جشنواره این است که بین هنرمندان و رسانه ارتباط ایجاد کند.