خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرزده در سپهر خدمت؛ شب شعر و مستند، از یاد تا جاودانگی

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 12:13
مستندسازان خوزستانی با تلاش و خلاقیت، مسیر روایت واقعیت های تاریخی و اجتماعی را هموار کرده اند؛ از جمله این دستاوردها، تولید چهار مستند درباره شهید آیت الله رئیسی است که توسط هنرمندان این استان ساخته شده است.
مستند،روايت،خوزستان،حوزه،شهيد،هنري،هنر،انقلاب،رئيسي،مركز،اسل ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محفل هنری امین مردم، شب شعر پاسداشت شهدای خدمت، رونمایی و اکران مجموعه مستندات سرزده ویژه یکمین سالگرد شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی با حضور محمدرضا امامقلی قائم‌مقام سازمان سینمایی سوره در امور مستند، حجت الاسلام والمسلمین طهماسبی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در بنیاد شهید استان، محمد شهباز گهروئی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، خانواده معظم شهدا و جمعی از هنرمندان و هنردوستان در یادمان شهید علی هاشمی برگزار شد.
محمدرضا امامقلی، مدیر مرکز سوره و قائم‌مقام سازمان سینمایی سوره در امور مستند از شکستن یخ‌های هنر انقلاب در حوزه تصویری خوزستان و اهواز خبر داد و اظهار کرد: به‌زودی شاهد سونامی مستندسازان در اهواز خواهیم بود.
وی با اشاره به خاطرات نوجوانی و دوران دانشجویی خود در خوزستان، از روند رشد مستندسازی در این استان ابراز خوشحالی کرد و افزود: در مدت کوتاه شش‌ماهه، اتفاقات قابل توجهی در این حوزه رقم خورده و اکنون شاهد خروجی قابل توجهی از دوره‌های آموزشی مرکز رشد مستند هستیم که با همت حوزه هنری استان خوزستان برگزار شده است.
امامقلی ضمن قدردانی از خانواده‌هایی که به حوزه هنری اعتماد کردند، تأکید کرد: مسیر هنر انقلاب اسلامی بر اساس پیام امام خمینی(ره) روشن است.
قائم‌مقام سازمان سینمایی سوره در امور مستند گفت: تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل‌دهنده اسلام ناب محمدی و در خدمت مستضعفان و محرومان باشد.
وی همچنین از تأثیرگذاری مجموعه مستند «سرزده» که از شبکه یک سیما پخش شده است، سخن گفت و تصریح کرد: این مستند حاصل تلاش مستندسازان جوانی است که روایتی از تاریخ تلخ مستضعفان و مبارزات آنان برای رهایی از استضعاف را به تصویر کشیده‌اند.
امامقلی همچنین با اشاره به شهادت رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله رئیسی و همراهانش، اظهار داشت: امیدواریم راه این شهدا ادامه یابد و مستندسازان با روایت واقعیت‌های جامعه، مسیر تعالی کشور را هموار کنند.
مستندسازی در خوزستان؛ روایت حقیقت با هنر تصویر
در ادامه محمد شهباز گهروئی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان، در ابتدای این آیین به اهمیت روایت و چگونگی آن در عرصه مستندسازی پرداخت.
وی با اشاره به حضور مدیر مرکز مستند سوره، بیان کرد: مستندسازان امروز وظیفه‌ای فراتر از روایت صرف دارند و باید در انتخاب شیوه و سبک روایت نیز دقت بیشتری داشته باشند.
وی اظهار کرد: این روزها زیاد در مورد روایت صحبت می‌شود، اما آنچه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، چگونگی روایت است.
ما باید بدانیم که روایت فقط بیان واقعیت نیست، بلکه هنر انتقال حقیقت به گونه‌ای است که تأثیرگذار باشد.
روایت اول بودن مهم است، اما نحوه روایت و شیوه‌ای که انتخاب می‌کنیم، سرنوشت تأثیرگذاری آن را مشخص می‌کند.
شهباز گهروئی همچنین به راه‌اندازی "مرکز رشد" در خوزستان اشاره کرد و افزود: این مرکز بستری مناسب برای تربیت مستندسازانی است که بتوانند مسائل را به زبان مستند درک و روایت کنند.
وی با ذکر این نکته که از هفت مستندی که درباره شهید رئیسی تولید شده، بخش قابل توجهی توسط این مرکز تهیه شده، از نقش این مجموعه در توسعه مستندسازی دفاع کرد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان در ادامه با تأکید بر اهمیت سینما و هنر مستند در انتقال پیام‌های ارزشی گفت: تصویر، قدرتی فراتر از کلام دارد و فیلم مستند ابزاری است که می‌تواند حقیقت را به شکلی نافذ و ماندگار به مخاطب منتقل کند؛ البته این مسیر، مسیری سخت و پرچالش است، چرا که نیروهایی که در این حوزه کار می‌کنند، باید با تلاش مستمر و نگاه عمیق‌تر به مفاهیم، آثار قدرتمندتری خلق کنند.
وی با ابراز امیدواری از تداوم حرکت مستندسازان در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی از ضعف در پرداختن به سالگرد شهادت شهید آیت‌الله رئیسی انتقاد کرد و ابرار داشت: انتظارات بیشتری وجود داشت.
به هر حال، رئیس‌جمهوری که متعلق به همه مردم ایران بود، به شهادت رسید و این اتفاق برای همه دردناک بود.
می‌توانستیم اقدامات بهتر و جدیدتری رقم بزنیم.
ان‌شاءالله، این مسیر ادامه خواهد داشت تا روایت شهدای اسلام و نهضت اسلامی از ابتدا تا امروز به شکلی درخور و تأثیرگذار ثبت و منتشر شود.
آیت‌الله رئیسی؛ تجلی خدمت صادقانه و پاسدار ارزش‌های شهدا
همچنین در ادامه حسن نورانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خوزستان به نقش برجسته آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در حمایت از خانواده‌های ایثارگران و پاسداری از آرمان‌های شهدا اشاره کرد.
وی تأکید کرد: رئیس‌جمهور با نگاه ویژه‌ای به مسائل ایثارگران، تلاش کرده است تا خدمات رفاهی، درمانی و فرهنگی به این عزیزان ارتقا یابد.
به گزارش تسنیم، این شب خاطره‌انگیز اهواز، پرشورتر از همیشه، میزبان طلوعی تازه در عرصه مستندسازی بود؛ آیینی که نه تنها با رونمایی مستند «سرزده»، بلکه با نمایش چهار اثر مستند دیگر و تقدیر از کارگردانان آن‌ها، هنر تصویر را به عرصه تازه‌ای از تعهد و روایتگری کشاند.
در این مراسم، چهار اثر برجسته‌ مستند، هر یک با نگاهی نافذ و روایتی متفاوت، پرده از حقیقت‌های نهفته در بطن جامعه برداشتند.
«جُفیر» به کارگردانی صادق حصیمی، روایتگر داستانی از عمق تاریخ و مقاومت؛ «پیک موتوری» اثر امید حاصل فروش، تصویری از تلاش و زندگی در دل شهر؛ «سرزده» ساخته‌ علی حردانی که با نگاهی ژرف، روایتی از جامعه و انسان معاصر ارائه می‌دهد، «احیای هفت‌تپه» به کارگردانی علی زهیری نیز نقبی به مسأله‌ای مهم در دل تاریخ معاصر ایران زده است.
این آثار که در حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان تهیه شده‌اند و محصول مرکز مستند سوره هستند، تجلی اراده‌ای خلل‌ناپذیر برای بازتاب واقعیت‌های زندگی مردمی‌اند که روزگارشان در سایه‌ مبارزه، صبر و امید رقم خورده است.
اما این آیین صرفاً نمایشی از تصاویر نبود؛ بلکه نجوای شعر نیز در آن موج می‌زد.
شاعران مسلم صالحی، حجت‌الله کفشیری و فرودین کوراوند با سروده‌های خود در وصف شهید آیت‌الله رئیسی و همراهان ایشان، فضا را به تپش‌های حماسی و یاد رشادت‌های مردان میدان مزین کردند.
واژگان آنان، همچون سنگری مستحکم، خاطره شهدا را در دل‌ها زنده نگه داشت و روحی تازه در پیکره‌ هنر انقلاب دمید.
امروز، هنر مستند نه تنها قاب‌های جدیدی به نمایش گذاشت، بلکه امید و حرکت را در دل اهواز زنده کرد.
موج تازه‌ای از روایت‌ها، که از دل حقیقت برمی‌آیند، نویدبخش روزهایی‌اند که مستندسازان جوان، بازتاب‌گر واقعیت‌هایی خواهند بود که تاریخ‌سازند.
انتهای پیام/