خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احیای دشت‌های خوزستان و ایلام از طرح‌های پیشران آب و خاک کشور است

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 11:41
معاون آب و خاک وزارت جهاد گفت: در برنامه هفتم توسعه طرح جامع احداث زیرساخت‌های آب و خاک در استان‌های شمالی و همچنین فاز دوم طرح احیای دشت‌های خوزستان و ایلام ازطرح‌های پیشران آب و خاک هستند.
آب،خاك،طرح،كشور،هكتار،كشاورزي،فاز،اشاره،برنامه

به گزارش خبرگزاری مهر، صفدر نیازی‌شهرکی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره طرح‌های حوزه آب و خاک کشور گفت: فاز اول طرح احیای دشت‌های خوزستان و ایلام موسوم به طرح مقام معظم رهبری با اقداماتی در سطح ۲۹۵ هزار هکتار به بهره‌برداری رسید، اما در این طرح باید روی نظام‌های بهره‌برداری مطالعه بیشتری صورت می‌گرفت تا جامعه کشاورزان ذی‌نفع آمادگی بیشتری برای آشنایی با آخرین فناوری‌های روز در این طرح داشتند، در این صورت مقاومت بهره‌بردار برای بکارگیری فناوری‌های نوین در طرح به حداقل می‌رسید.
وی با اشاره به چالش‌های پیش آمده در راستای اجرای طرح افزود: ماهیت این پروژه عظیم و ملی بسیار خوب است و باید با همدلی بیشتر، زودتر از این به ثمر می‌نشست که با وجود مشکلات اجتماعی و فنی در فاز اول به بهره‌برداری رسید و پیگیر هستیم فاز دوم آن تأمین اعتبار و به زودی کلید بخورد.
نیازی‌شهرکی به طرح‌های پیشران آب و خاک اشاره و بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه طرح جامع احداث زیرساخت‌های آب و خاک در استان‌های شمالی کشور و همچنین فاز دوم طرح احیای دشت‌های خوزستان و ایلام از طرح‌های پیشران آب و خاک هستند که با شروع این دو پروژه، تحول عظیمی در بخش کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور رخ خواهد داد.
وی با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه در حوزه آب و خاک گفت: هم‌اکنون آب برنامه اول کشور است در نتیجه بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، سالانه ۳۵۰ هزار هکتار سامانه‌های نوین آبیاری (۱۵۰ هزار هکتار آبیاری زیرسطحی) ۷۰ هزار هکتار شبکه آبیاری و ۷۰ هزار هکتار جاده بین مزارع باید در کشور اجرا و احداث شود.
به گفته معاون آب و خاک بخش کشاورزی، بر این اساس سالانه ۱۰۰۰ کیلومتر قنوات باید بازسازی و نوسازی شود یعنی برآورد اجرای کل این عملیات حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) بوده در حالی که کل اعتبارات آب و خاک در ردیف‌های ملی و استانی ۵ همت است.
این مسئول دولتی با اشاره به کمبود منابع اعتباری در کشور افزود: باید به اولویت آب در بخش کشاورزی توجه ویژه شود و اعتباراتی که به دستگاه‌های دیگر تخصیص می‌یابد را در جهت بهره‌وری آب کشاورزی که هم در اسناد بالادستی و هم قانون آمده است، سوق داده و ساماندهی کرد.