خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهسازی 30 کیلومتر ایل‌راه در مناطق ییلاقی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404 - 11:30
با شروع کوچ بهاره، اداره امور عشایر استان قزوین اقدام به اجرای مجموعه ای از طرح های عمرانی در مناطق عشایری کرده که هدف آن، ارتقای سطح زیست، تولید و خدمات زیرساختی به جامعه عشایری است.
عشايري،قزوين،آب،استان،عشاير،كوچ،مناطق،ييلاقي،مرمت،كيلومتر،تأ ...

سعید ابیت، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از قزوین، اظهار کرد: مجموعه‌ای از طرح‌های عمرانی هم‌زمان با فصل کوچ عشایر در استان قزوین آغاز شده که سه محور اساسی شامل تأمین آب شرب پایدار، مرمت ایلراه‌ها و زیرساخت‌های زیستی برای دام و انسان را دنبال می‌کند.
این طرح‌ها در مناطق عشایری شهرستان‌های قزوین، آوج و تاکستان و به‌ویژه مناطق ییلاقی در حال اجرا است.
وی در تشریح جزئیات این طرح‌ها گفت: در شهرستان تاکستان و آوج، عملیات بهسازی پنج دهانه چشمه، اجرای خطوط انتقال آب و احداث آبشخورهای استاندارد برای دام در دست انجام است تا عشایر در فصول گرم با کمبود آب شرب مواجه نباشند.
همچنین ساخت سکوی نصب منبع پیش‌ساخته ذخیره آب با ظرفیت 50 هزار مترمکعب در منطقه طارم پیش‌بینی شده است.
ابیت ادامه داد: در حوزه راه‌سازی، 30 کیلومتر از ایلراه‌های سنتی در مناطق ییلاقی شهرستان قزوین مرمت و تسطیح می‌شود.
این اقدام با هدف تسهیل در تردد عشایر و دام‌های آنان به مناطق قشلاقی و ییلاقی صورت می‌گیرد، چرا که راه‌های سخت‌گذر یکی از چالش‌های اصلی در کوچ عشایری است.
رئیس اداره امور عشایر استان قزوین خاطرنشان کرد: از ابتدای طرح تحول در خدمات‌رسانی به عشایر، اقدامات گسترده‌ای در حوزه منابع آبی و جاده‌ای انجام شده است.
تاکنون در سطح استان، 120 دهانه چشمه بهسازی شده، 78 کیلومتر خط انتقال آب اجرا گردیده، 127 مخزن ذخیره آب برای استفاده انسانی و دامی نصب شده و بالغ بر 336 کیلومتر از ایلراه‌های عشایری تسطیح و مرمت شده‌اند.
ابیت با تأکید بر اهمیت تأمین زیرساخت برای پایداری تولید و امنیت غذایی افزود: جامعه عشایری نقش مؤثری در تأمین گوشت قرمز، لبنیات و فرآورده‌های دامی دارد و خدمت‌رسانی به این قشر، نوعی سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.
وی در پایان یادآور شد: استان قزوین دارای بیش از 2 هزار و 300 خانوار عشایری است که شامل ایل‌ها و طوایف متعددی همچون شاهسوند، کله‌کوهی، کلهر، چموشگزک، لک و لر می‌شود و سهم قابل توجهی در تولیدات عشایری استان دارند.
این خانوارها هرساله با آغاز کوچ بهاره به ارتفاعات استان مهاجرت می‌کنند و استمرار خدمات عمرانی می‌تواند مسیر کوچ و تولید آنان را هموارتر کند.
انتهای پیام/