روزی که خرماکلا شهید رئیسی را در آغوش گرفت/ صمیمیت بیواسطه - تسنیم
خرماکلا آن روز فقط مقصد سفر نبود؛ خانه ای شد برای مردی که درد مردم را می فهمید، با دست های پینه بسته شان دست داد و با دل هایشان گفت وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قائمشهر، در دل دشتهای سبز و پُرثمر مازندران، جایی هست که نامش با کار، تولید و عزت گره خورده است؛ خرماکلا، روستایی نهچندان بزرگ اما با دستانی بزرگ، با مردمانی که زمین را کاشتند و آینده را برداشتند.
آنچه این روستا را متمایز میکند فقط تولید بالا یا اشتغالزایی مثالزدنیاش نیست، بلکه روحیهای است که در هر کوچه و خانهاش جریان دارد؛ روحیهای از جنس خودباوری، کار جمعی و امید.
اما آنچه این روستا را در حافظه ملی ثبت کرد، روزی بود که رئیسجمهورِ مردم، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، مهمان خانههای ساده و دلهای صمیمی خرماکلا شد.
حضوری که نهفقط در قاب دوربینها، بلکه در عمق خاطرههای مردم جا خوش کرد؛ حضوری که فقط یک بازدید رسمی نبود، بلکه یک دیدار از دل برآمده و به دل نشسته بود.
در این گزارش، به بازخوانی آن روز بهیادماندنی خواهیم پرداخت؛ روزی که خرماکلا نهفقط نماد تولید، بلکه نماد اعتماد متقابل بین مردم و مسئولان شد.
از روایت کشاورزان گرفته تا سخنان بیپرده مادران کارآفرین، از حضور بیتکلف رئیسجمهور تا دستوراتی که بیدرنگ صادر کرد؛ اینها همه، قطعاتی از پازلیاند که تصویر یک روستای موفق و یک رئیسجمهور مردمی را در کنار هم ترسیم میکنند.
روستای خرماکلا؛ الگوی خودکفایی و میزبان خاطرهای ماندگار از شهید جمهور
روستای خرماکلا، نگینی درخشان در عرصه تولید و اشتغال مازندران، در واپسین سفر شهید جمهور، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، میزبان لحظاتی شد که تا سالها در خاطر مردمانش باقی خواهد ماند.
روستایی که نهتنها با همت و کارآفرینی اهالیاش، بیکاری را به حاشیه رانده، بلکه به الگویی ملی در خودکفایی و اقتصاد مقاومتی بدل شده است.
در آن روز خاطرهانگیز، خیابانهای خرماکلا از شور و شوق لبریز بود.
رئیسجمهور با همان سادگی و صمیمیتی که مردم از او میشناختند، بیواسطه در میان اهالی حاضر شد.
چهره مهربان، نگاه پدرانه، دستهای گرم فشردهشده با کشاورزان، صنعتگران، زنان کارآفرین و جوانان تولیدگر، تصویری ناب از یک رئیسجمهور مردمی را ترسیم کرد؛ تصویری که هیچگاه از ذهن خرماکلاییها پاک نخواهد شد.
فراتر از یک بازدید؛ گفتوگو، همراهی، امید
شهید رئیسی، در این سفر، تنها به افتتاح طرحهای عمرانی و درمانی در جایجای مازندران نپرداخت، بلکه با فعالان اقتصادی و فرهنگی روستا نشستهایی صمیمی داشت و با دقت به دغدغههایشان گوش سپرد.
او در گفتوگو با کارآفرینان خرماکلا بر ضرورت گسترش این مدل موفق اشتغالزایی تأکید کرد.
در میان ازدحام جمعیت، پیرزنی اشکبار با صدایی لرزان گفت: «دیدار با رئیسجمهور برای من مثل دیدار با فرزندم بود؛ کسی که حرف دل ما را شنید».
لحظهای که از یک دیدار فراتر رفت و به دلگرمی و امید بدل شد.
روایت مردم از روزی که دلها گرم شد
حاج علی، کشاورز سالخورده خرماکلا، در همان روز با صدایی محکم اما بغضدار گفت:«وقتی آقا سید ایستاد کنار ما و گفت که خرماکلا نمونه تلاش ایرانیه، حس کردم زحمات ما دیده شده...
اون لحظه برام مثل روز عید بود.»
زهرا، مادری از خانوادهای تولیدگر، گفت:«آمدن رئیسجمهور فقط یک بازدید نبود، از دلش حرف میزد، وقتی با بچههام حرف زد و از آرزوهاشون پرسید، احساس کردم با یه پدر حرف میزنن.»
یکی از جوانان خرماکلایی هم گفت:«وقتی به کارگاههامون سر زد و درباره تولید سؤال کرد، گفت که حمایت از تولید داخل هدف جدیشه...
حس کردیم یکی پشتمونه.»
مردم با شوق میگفتند:«وقتی نگاهش را دیدیم، فهمیدیم این مرد فقط رئیسجمهور نیست، خودش از ماست.
بیتکلف، ساده، همدل.»
خاطرهای در دل تاریخ؛ خرماکلا و شهید جمهور
در خرماکلا، هر خانه به سنگری برای تلاش تبدیل شده است.
از صنایعدستی گرفته تا گلخانهها، همه دست به دست هم دادهاند تا روستا را به کانونی از رونق بدل کنند.
در روز حضور رئیسجمهور، نهتنها یک مقام عالیرتبه به خرماکلا آمد، بلکه خاطرهای رقم خورد که تاریخ روستا را ورق زد.
مهدی مهرنیا، مسئول مجتمع فرهنگی شهدای خرماکلا در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت:
«هیچکس باور نمیکرد که شخص رئیسجمهور به خرماکلا بیاد.
همه فکر میکردن مشاور یا معاونش میاد.
اما شهید رئیسی خودش اومد، خودش با مردم راه افتاد، خودش خواست با مردم صحبت کنه.»
او ادامه داد:«وقتی گفتند امکانات صوتی نداریم، خودش یک بلندگو دستی برداشت و وسط مردم ایستاد.
از همت مردم تشکر کرد، و با صداقت گفت که پیگیر مشکلات مجوز و تسهیلات خواهد بود.
حتی دستور تشکیل کارگروه تسهیل صدور مجوز را همانجا صادر کرد.»
مهرنیا از بازدید رئیسی از گلخانهها پیش از دیدار مدرسه گفت و افزود:«کشاورزها از دیدن رئیسجمهور جا خورده بودن.
خیلیها باورشون نمیشد که مقام اول اجرایی کشور کنارشان ایستاده و به حرفهاشون گوش میده.»
او همچنین از مراسمات مردمی بعد از شهادت آیتالله رئیسی یاد کرد و گفت:«مردم خرماکلا در هر کوچه و خانهای یاد شهید خدمت را زنده نگه داشتند.
هنوز هم این روستا با جدیت مسیر اقتصاد مقاومتی را دنبال میکنه.»
خرماکلا؛ سنگر تولید، مزار خاطرات، میدان امید
اکنون، خرماکلا نهتنها الگویی در توسعه روستایی است، بلکه به نمادی از پیوند عمیق مردم و مسئولان بدل شده است.
روستایی که در دل خود، خاطرهای زنده از شهید جمهور دارد؛ خاطرهای که با هر قدمی برای پیشرفت، در ذهنها زنده میماند.
این گزارش، تنها روایت یک سفر نیست؛ روایت یک همدلی است.
روایت احیای اعتماد، انگیزه، و امیدی که با یک حضور صادقانه، جان دوباره گرفت.
آن روز که آیتالله رئیسی قدم به خرماکلا گذاشت، خیابانهای روستا پر از مردمانی بود که با عشق و احترام او را همراهی کردند.
رئیسجمهور، امید و دلگرمی را تزریق میکرد.
مهدی مهرنیا مسئول مجتمع فرهنگی شهدای خرماکلا قائمشهر در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: مردم خرما کلا باور نمیکردند که در جریان سفر شهید جمهور به مازندران ایشان به خرما کلا سفر کنند و میگفتند یا مشاورین و یا معاونین آقای رئیسی به خرماکلا میآیند اما وقتی بازدید از روستای خرما کلا برنامه ریزی شد و دیدار با فعالان فرهنگی مازندران را در مدرسه داشتند، دیدار مردمی در دستور کار نبود اما وقتی شهید جمهور به خرما کلا آمدند دیدار مردمی با ذوق و شوق مردم اتفاق افتاد و خود آقای رئیسی با مردم به سمت مدرسه آمدند و به محافظین گفتند هماهنگ کنید من با مردم صحبت کنم.
مهرنیا در تشریح آن روز به یادماندنی تصریح کرد: یکی از مشاورین گفتند هیچ امکانات صوتی برای گفتگو و سخنرانی نداریم اما آیت الله رئیسی در نهایت با یک بلندگو دستی از همت و پشتکار مردم خرماکلا تشکر کردند.
وی با تاکید بر اینکه مردم از صدور مجوزات و کندی سرعت دریافت مجوز گلایه داشتند خاطر نشان کرد: رئیس جمهور رئیسی دستور دادند و کارگروهی با عنوان تسهیل صدور مجوز تشکیل شد و به مردم گفتند شخصا پیگیر میشود که بتوانید تسهیلات هم دریافت کنید.
مهرنیا ادامه داد: آیت الله رئیسی به فعالان فرهنگی هم گفتند کارهای خرماکلا کارهای بزرگی است و به مسئولین هم تذکر دادند که چرا مردم را اذیت میکنید و پیگیر کارها بودند و قبل از آمدن به مدرسه برای بازدید به گلخانهها رفتند و مردم کشاورز هم با دیدن آقای رئیسی متعجب شدند و از مشکلاتشان صحبت کردند.
مهرنیا در ادامه از فعالیتهای فرهنگی خرما کلا و پاسداشت یاد و نام آیت الله رئیسی در روستا سخن گفت و یادآوری کرد: بعد از شهادت آیت الله رئیسی مراسمی در مدرسه گرفته شد و مردم خرما کلا با حال و هوای خاصی در روستا مراسمات را برگزار کردند و همه به صورت خودجوش در هر خانه و کوی و برزن یاد شهید خدمت را گرامی داشتند.
انتهای پیام/